۰
plusresetminus
شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۲
برنامه‌ تازه‌ای که مجرمان سایبری در سر می‌پرورانند

قلب انسان‌ها هم هک می‌شود

ایتنا- تصورش ترسناک است اما واقعیت این است که دستگاه‌های هوشمند که به کمک اعضای بدن می‌آیند هم می‌توانند ناامن باشند.
قلب انسان‌ها هم هک می‌شود


این روزها انواع دستگاه‌های ضربان‌ساز در بیماران قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرند و هر یک از آنها سیستم هوشمندی دارند که می‌تواند گردش خون را در بدن انسان منظم کند.

نخستین بار که این دستگاه ساخته شد، گروهی از محققان امنیتی سعی کردند به صورت آزمایشگاهی آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهند و حفره‌های امنیتی احتمالی در این دستگاه را بیابند.

این بررسی‌ها باعث شد هکری به نام «برنابی جک» برای نخستین بار در شرایط آزمایشگاهی بتواند دستگاه الکترونیکی هوشمند ضربان‌ساز را هک کند و نشان دهد چنین ابزاری تا چه اندازه می‌تواند برای زندگی انسان‌ها خطرناک باشد.

هدف ضربان قلب
«دیک چنی»، سیاستمدار و اقتصاددان ۷۳ ساله امریکایی چهل ‌و ششمین معاون رئیس جمهوری این کشور بود که بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ میلادی پس از «جرج بوش» عالی‌ترین مقام این کشور را در دست داشت.

او از همان ابتدا با بیماری قلبی دست‌ و پنجه نرم‌ می‌کرد و نخستین بار در سن ۳۷ سالگی سکته قلبی کرد.

چنی به‌مدت ۲۰ سال روزی ۳ بسته سیگار کشیده بود و همین مسأله باعث شد طی چند سال اخیر مشکلات قلبی او به اوج برسد و سرانجام پس از سکته پنجم تصمیم بر آن شد این سیاستمدار سالخورده عمل قلب باز انجام دهد.

پزشکان معالج با بررسی‌های فراوان در سال ۲۰۰۵ تصمیم گرفتند از دستگاه الکترونیکی هوشمند ضربان‌ساز برای کمک به بطن چپ قلب وی استفاده کنند.

این دستگاه به سیستم بی‌سیم تجهیز شد تا پزشکان در هر شرایطی بتوانند سلامت قلب چنی را تضمین کنند و بدون هرگونه عمل جراحی، هنگام بروز مشکل از راه دور آن را برطرف سازند.

معاون رئیس جمهوری اسبق امریکا در دوره فعالیت خود همواره بر این مسأله تأکید داشت که ایالات متحده باید تمام‌قد خود را در مقابل حملات تروریست‌ها ایمن کند تا هیچ گونه نگرانی در زمینه خطرات احتمالی آن‌ها نداشته باشد.

اما این روزها که وی کمتر به فعالیت سیاسی مشغول است، نگرانی بیشتری نسبت به حملات تروریستی دارد.

«دیک چنی» به همراه یکی از پزشکان معالج خود به تازگی در برنامه «۶۰ دقیقه» در شبکه تلویزیونی CBS News حاضر شد و طی مصاحبه‌ای با «سانجی گوپتا» توضیح داد که چگونه گروهی از مجرمان سایبری سعی کردند قلب وی را هک کنند.

او برای نخستین بار در این برنامه تلویزیونی اعلام کرد یک گروه هکری در سال ۲۰۰۷ میلادی توانست دستگاه الکترونیکی هوشمند را که در قلب وی جاسازی شده است، هک کند و باعث شود سیستم بی‌سیم آن از کار بیفتد. پزشک چنی گفت: «در این اقدام هکرها توانستند با ارسال سیگنال‌های از پیش تعیین شده کنترل قلب او را در دست بگیرند. اگر کمی دیرتر این مسأله را متوجه شده بودیم، هکرها قلب چنی را از کار می‌انداختند.»

قلب در معرض هک
«جاناتان رینر»، متخصص قلب و عروق «دیک چنی» در برنامه تلویزیونی مذکور توضیح داد: «به نظرم می‌رسد این بسیار پیشنهاد بدی بود که مردم از دستگاه بی‌سیم ضربان‌ساز قلب استفاده کنند.

اگر چنین دستگاهی برای یک شخصیت سیاسی مورد استفاده قرار گیرد، حساسیت این مسأله بسیار افزایش می‌یابد و نگرانی‌ها بیشتر می‌شود. این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که یک هکر پشت رایانه خود در اتاق مجاور بیمار می‌تواند قلب او را هک کند و کنترل حیات وی را در دست بگیرد. من نگران آن هستم که در آینده شاهد کشته شدن افراد به واسطه هک شدن قلب‌شان باشیم.»

البته «چنی» از چنین اتفاقی مطلع نشد و پزشکان معالج در سال ۲۰۱۲ میلادی هک شدن قلبش را به او توضیح دادند. او طی برنامه تلویزیونی در این خصوص گفت: «اگر تا مدتی قبل در مورد هک شدن قلب انسان با من صحبت می‌کردید، این مسأله را باور نمی‌کردم اما این روزها فکر می‌کنم این اتفاق باورکردنی است زیرا من تجربه‌ای داشتم که به واسطه آن تا مرگ پیش رفتم. دستگاهی که تا مدتی قبل تصور می‌کردم جان من را نجات داده است، این روزها می‌ترسم عامل گرفتن جانم شود. به همین خاطر از پزشکان معالج خواسته‌ام هرچه سریع‌تر اختلال آن را برطرف کنند.»

چنی که این روزها سیگار کشیدن را کنار گذاشته است تا سلامت خود را تضمین کند، از هک شدن قلبش بسیار نگران است و اگر قرار باشد این دستگاه از بدن او خارج شود، سلامت وی به خطر می‌افتد و اگر دستگاه در بدن او باقی بماند، احتمال هک شدن قلب وی وجود دارد و این مشکل باعث شده است او این روزها در آرامش به‌سر نبرد.

نفوذ هکرها به بدن انسان
باید پذیرفت به واسطه گستردگی خطرات سایبری امکان هک شدن انواع دستگاه‌های الکترونیکی ضربان‌ساز، سیستم‌‌های تنظیم انسولین و... که در میلیون‌ها انسان در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند، وجود دارد.

در کنفرانسی که چندی پیش در امریکا برگزار شد، گروهی از محققان امنیتی نشان دادند که می‌توانند از فاصله ۹۰ متری پمپ انسولین را که در بدن بیماران دیابتی مورد استفاده قرار می‌گیرد هک کنند و با تزریق بیش از اندازه انسولین، باعث مرگ وی شوند اما در مقابل گروهی از دانشمندان می‌کوشند با استفاده از ضربان قلب، جلوی حملات سایبری را بگیرند و سیستم امنیتی قوی برای کاربران ایجاد کنند.

در این اقدام محققان دانشگاه رایس راهکار جدیدی کشف کرده‌ و به این نتیجه رسیده‌اند که دستگاه‌های موبایلی مبتنی بر نمایشگرهای لمسی می‌توانند از ضربان قلب کاربر به عنوان رمز عبور استفاده کنند و اجازه ورود یا دسترسی نداشتن به برنامه‌های داخلی موبایل را به اشخاص بدهند.

این دانشمندان برنامه‌ای تولید کرده‌اند که در دستگاه الکترونیکی ضربان‌ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد و این امکان را فراهم می‌کند رمز عبور دستگاه الکترونیکی بیمار برحسب ضربان قلب او تنظیم شود. در این برنامه نوار قلب شخص به عنوان امضای دیجیتالی او به‌کار گرفته می‌شود تا امکان باز شدن نمایشگر لمسی وجود داشته باشد.

سیستم تعریف شده توسط محققان دانشگاه رایس به‌گونه‌ای است که سیگنال‌های نوار قلب با سیگنال‌های از پیش تعیین شده هماهنگ می‌شوند و در صورت یکی بودن قفل دستگاه باز می‌شود.

قرار است در سیستم‌های امنیتی جدید نوار قلب به عنوان یک منبع بیولوژیکی در دستگاه‌های الکترونیکی استفاده شود و کاربر تنها با لمس صفحه‌نمایش لمسی امکان شناسایی ضربان قلب خود را برای دستگاه فراهم کند تا تحت هیچ شرایطی ورود افراد متفرقه به داخل دستگاه وجود نداشته باشد.

با این وجود آنچه که پزشکان و کارشناسان امنیتی را بسیار نگران کرده، اهداف جدیدی است که هکرها و مجرمان سایبری در سر می‌پرورانند. در حالی که تا امروز فقط دستگاه‌های الکترونیکی و سیستم‌های مجازی مورد توجه هکرها قرار می‌گرفت، این خطر انسان‌ها را تهدید می‌کند که هدف بعدی مجرمان سایبری باشند تا چند سال آینده مجبور شوند با استفاده از ابزارها و امکانات امنیتی خود را در مقابل حملات هکرها و تروریست‌ها ایمن کنند.

اگرچه این خطر این‌ روزها به صورت جدی احساس نمی‌شود، اما هشدار کارشناسان امنیتی در این زمینه کاملاً جدی است و می‌تواند در آینده نزدیک مشکلات فراوانی را به وجود آورد.

منبع: روزنامه ایران
کد مطلب: 32207
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام