۰
plusresetminus
يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۹

کلاهبرداران آنلاین!؛ هرآنچه باید در خصوص اسکمرها و ترفندهای آن‌ها بدانیم

ایتنا- به تازگی کلاهبرداری‌های اینترنتی در کشور ما نیز قربانی گرفته است.
کلاهبرداران آنلاین!؛ هرآنچه باید در خصوص اسکمرها و ترفندهای آن‌ها بدانیم


پیش از این شاهد انتشار خبرهایی در خصوص کلاه‌برداری‌های اینترنتی در نقاط مختلف جهان بودیم اما چندوقتی است که این کلاهبرداری‌های اینترنتی در کشور ما نیز قربانیانی به خود می‌بینند و از افراد معمولی تا تجار و بازرگانان درگیر آن می‌شوند.


با مراجعه به دادسراهای جرائم اینترنتی می‌توانید نمونه‌هایی از این کلاهبرداری‌های شایع را مشاهده کنید.

بنده به شخصه یکی از این ایمیل‌های مرموز و وسوسه کننده را دریافت کردم.

ایمیلی که در آن فردی به نام بوبوآباچا از نیجریه ادعا می‌کرد وکیل خانواده‌ای ثروتمند است که مورد ظلم و ستم دولت این کشور قرار گرفته‌اند.

وی درخواست انتقال وجه از حساب خود به حساب شخصی بنده در ایران را داشت تا به این طریق بتوانند پول را به کشور ما انتقال دهند و نهایتا خود نیز به ایران مسافرت کنند.

بدنیست بدانید بنده با آگاهی کامل از این مطلب، به افتتاح حساب ارزی اقدام کردم اما در ادامه، آن‌ها برای جلب اعتماد خواستار پرداخت مبلغ 200 دلار به حسابی خاص شده تا سوئیفت کد نیز نهایتا ارسال شود.

نهایتا در این مرحله تصمیم به قطع همکاری گرفتم. لازم به ذکر است فردیادشده بارها وبارها شخصا با تلفن همراه بنده تماس گرفته و صحبت می‌کرد تا بدین‌ترتیب اطمینان من را کاملا جلب کند.


نمونه‌هایی از این دست کم نیستند. نمونه‌هایی که در آن‌ها یک زن بیوه، یک خانواده متمول که تحت فشار دولت قرارگرفته‌اند، شخصی بیمار که نیاز به معالجه شدن در ایران دارد و یا حتی دختری جوان که به طور تصادفی ایمیل شما را یافته قصد انتقال وجه به حساب شما در ایران را دارد، تنها مثال‌هایی خاص از این کلاهبرداری‌های اینترنتی هستند.

با این اوصاف بدنیست نگاهی عمیق‌تر به انواع و اقسام این کلاهبرداری‌های اینترنتی و منشا آن‌ها داشته باشیم.

آفریقای جنوبی و اسکمرهای 419
کشورهای آفریقای جنوبی، معروف‌ترین بازیگران اصلی کلاهبرداری‌هایی هستند که 419 scam نامیده می‌شوند و از سوی دیگر عنوان “کلاهبرداری رایگان پیشرفته” برای آن در نظر گرفته شده است.

اگر از یک حساب ایمیل برای مدت طولانی استفاده کرده باشید مطمئنا از انواع و اقسام این ایمیل‌های دریافتی اطلاعاتی مختصر دارید.

ایمیل‌هایی که هریک به طریقی خواستار کمک‌های شما هستند تا نهایتا شما را به فردی ثروتمند و یا به نوعی شریک خود مبدل کنند.


بدنیست بدانید که سرمنشا این نوع از کلاهبرداری اینترنتی مربوط به دهه 1700 در کشور اسپانیا بوده که پیش از این عنوان “زندانی اسپانیایی” نیز برای آن در نظر گرفته شده بود.

نسخه مدرن این کلاهبرداری در دهه 1980 در نیجریه راه‌اندازی شد و با توجه به کد درنظر گرفته شده برای این جرم، از عنوان 419 برای آن استفاده می‌شود.

اگرچه نیجریه یکی از اصلی‌ترین کشورها در زمینه ارتکاب این نوع جرم اینترنتی می‌باشد اما دیگر کشورهای غرب آفریقا نیز به روند استفاده از این روش دامن زده‌اند.

Basil Udotai، مسئول رسیدگی به جرائم سایبری در نیجریه در این‌باره می‌گوید:

رفته رفته بر تعداد مجرمین اینترنتی با ملیت‌های مختلف که ادعا می‌کنند نیجریه‌ای هستند افزوده می‌شود.

شهرت مجرمین نیجریه‌ای و مشکلاتی که ممکن است در خصوص پیگیری افراد مالباخته و شاکی یا وکلا برای آن‌ها پیش بیاید و حتی مواردی که منجر به خسارت‌های جبران‌ناپذیر مالی و جانی برای افراد مالباخته شده باعث می‌شود این افراد چنین ادعایی داشته باشند.

مطالعات نشان داده از مجموع 85 درصد از ایمیل‌های مرتبط با کلاهبرداری‌های اینترنتی 419، 51 درصد از آن‌ها از عنوان نیجریه در ایمیل خود استفاده کرده‌اند.

این در حالیستکه کشورهایی مانند ساحل عاج، بورکینوفاسو، غنا و سنگال نیز سهم عمده‌ای در این جرائم دارند.

بررسی‌های انجام شده در ردیابی آی‌پی آدرس‌ها نیز نشان‌دهنده آنستکه چیزی در حدود 54 درصد از آی‌پی‌های استفاده شده مرتبط با آمریکا و اروپا می‌باشد.

آمریکا
علی‌رغم شهرت کشورهای غرب آفریقا، تحقیقات انجام شده در سال 2006 نشان داد که تنها چیزی در حدود 6 درصد از جرائم سایبری از داخل نیجریه رقم می‌خورند.

در این مطلب اشاره شده که 16 درصد از این جرائم از بریتانیا و چیزی در حدود 61 درصد از ایالات متحده آمریکا رهبری می‌شوند.

به عنوان یکی از نمونه‌های بارز می‌توان به سرقت بیت‌کوین‌ها توسط دو مامور FBI و پول‌شویی پس از آن در هفته گذشته اشاره کرد.

اسکمرهای آمریکایی معمولا از مهارت بیشتری در مقایسه با همکاران آفریقایی خود برخوردارند.


تاکتیک‌های مورد استفاده آن‌ها متفاوت بوده که در ادامه به نمونه‌هایی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

بهبود موقعیت سایت شما در موتورهای جستجو که در آن از شرکت‌های مختلف وجه مشخصی اخذ شده تا SEO بهبود یافته اما هیچ بازدهی مشاهده نمی‌شود، کلاهبرداری‌های مربوط به فروش‌های اینترنتی بلیط که در آن وب‌سایت‌ یا وب‌سایت‌هایی ادعا می‌کنند بلیط‌های مربوط به کنسرت‌ها و رویدادهای ورزشی را با قیمتی پائین‌تر به فروش می‌رسانند، حملات Phishing که در آن وب‌سایتی جعلی در برابر کاربر قرار می‌گیرد تا اطلاعات حساس مانند جزئیات حساب بانکی و شماره کارت بانک خود را در آن وارد کند از جمله نمونه‌های شایع هستند.


این پول‌ها چگونه خرج می‌شوند؟

درآمد حاصل از این نوع کلاهبرداری‌های اینترنتی می‌توانند در هر جایی هزینه شوند.

این درآمدها معمولا در خرید خودرو، خانه، قایق و آیتم‌های لوکس به طور غیرمستقیم و یا حتی در مصارف غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.online-fraud-prevention-bank-balance

گروه‌های سازمان یافته وضعیتی به‌مراتب خطرناک‌تر دارند و از این درآمد در راه قاچاق مواد مخدر، ایجاد حلقه‌های آدم‌ربایی و فعالیت‌های تروریستی استفاده می‌کنند.

میزان درآمد حاصل از این کلاهبرداری‌ها چقدر است؟

کلاهبرداری‌های اینترنتی به یک صنعت تبدیل شده‌اند. صنعتی مخرب که در سال 2014 در تحقیقات انجام شده اعلام شد هزینه آن برای اقتصاد جهانی چیزی در حدود 445 میلیارد دلار بوده است.

این مقدار برای هر مرد، زن و کودک روی زمین چیزی در حدود 74 دلار خواهد بود.

این درآمد در جایگاه سوم درآمدهای جهان قرار می‌گیرد و تنها شرکت‌ Sinopec ، فعال چینی حاضر در بازارهای نفت و گاز و Walmart در آمدی بیشتر از این صنعت مخرب دارند.

تجربه شخصی
متاسفانه همچنان اطلاعات جامع و کاملی در خصوص نحوه انجام این کلاهبرداری‌های اینترنتی در اختیار مردم قرار نگرفته اما پاسخ ندادن به ایمیل‌های وسوسه‌انگیز و نهایت دقت در انجام مبادلات اینترنتی می‌تواند تضمین‌کننده آسایش شما باشد.

با افزایش بهره‌گیری از تکنولوژی‌هایی مانند اینترنت اشیا، روش‌ها و ترفندهایی که فراروی اسکمرها قرار می‌گیرد مطمئنا توسعه بیشتری پیدا خواهندکرد.

تجربه شخصی شما از این کلاهبرداری‌های اینترنتی چه بوده است؟ آیا شما و یا نزدیکان شما ایمیل‌هایی وسوسه‌آمیز از این نوع دریافت کرده‌اید؟ آیا در خریدهای اینترنتی با مشکلاتی اینچنینی مواجه شده‌اید؟

منبع : فارنت
کد مطلب: 35571
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام