۲
۰
plusresetminus
دوشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۶

دعوت دبیر کل همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی از فعالان فاوا برای مستندسازی تجربیات و رقابت در همایش

ایتنا - افراسیابی: مستندسازی تجربیات در کشور وجود ندارد.
دعوت دبیر کل همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی از فعالان فاوا برای مستندسازی تجربیات و رقابت در همایش


دبیر کل نخستین همایش ملی سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی با بیان اینکه مستندسازی تجربیات در کشور وجود ندارد، گفت: این مستندسازی، در توانمندسازی جامعه و مصون ماندن از آسیب‌های رسانه‌ای کمک ‌‌می‌کند.


محمدصادق افراسیابی در مصاحبه با خبرنگار ایتنا بحث سواد رسانه‌ای را دانشی دانست که به ما قدرت تجزیه و تحلیل پیام‌ها و انتخاب پیام صحیح و کنار گذاشتن پیام فریبنده ‌‌می‌دهد.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در شرایطی که وارد عصر جامعه شبکه‌ای شدیم و رسانه‌های نوین و فضای مجازی زندگی ما را احاطه کرده‌اند، لازم است حتما سواد رسانه‌ای خود را بالا ببریم و این کمک ‌‌می‌کند تا از فرصت‌ها و قدرت فضای مجازی برای توسعه کسب‌ و‌ کار خود و شیوه‌های خوب زندگی کردن بهتر بهره ببریم و از طرفی دیگر بالا رفتن سواد رسانه‌ای کمک می‌کند از آسیب‌های فضای مجازی مصون باشیم.

افراسیایی با بیان اینکه پایین بودن سواد رسانه‌ای موجب بروز مشکلات متعدد در حوزه فضای مجازی شده است، با ذکر مثالی ادامه داد: مثلا اساتید و روانشناسان معتقدند پایین بودن سواد رسانه‌ای موجب افزایش میزان طلاق در زندگی جامعه ایرانی و همچنین باعث قرار گرفتن افراد در معرض خریدها و کلاهبرداری‌های اینترنتی شده است.
وی تاکید کرد: از این رو لازم است و ضرورت دارد مهارت‌های سواد رسانه‌ای در سطح جامعه افزایش یابد.

دبیر کل نخستین همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی در بخش دیگری از گفت‌وگو درباره برنامه‌های این همایش، گفت: نخستین همایش ملی سواد رسانه‌ای در دو حوزه علمی‌ و پژوهشی است که بخش علمی‌ از آموزش مهارت‌های سواد رسانه‌ای پشتیبانی و حمایت ‌‌می‌کند و در بخش دیگر آن که تجربی و کاربردی است همه کارشناسان و فعالان و مدیران فاوا ‌‌می‌توانند در آن شرکت و تجربیات خود را مکتوب کنند.
وی اضافه کرد: کارشناسان، فعالان ومدیران فناوری اطلاعات و ارتباطات با مکتوب کردن تجربیات خود این امکان را در اختیار دیگر کارشناسان مدیران و فعالان فاوا قرار خواهند داد تا از فضای مجازی بهتر استفاده کرده و در برابر آسیب‌های آن مصون بمانند.
این پژوهشگر فضای مجازی ادامه داد: علاوه بر این، کارشناسان و مدیران کمک ‌‌می‌کنند تا مدیران دولتی و نهادهای عمو‌‌می متوجه شوند الان در چه وضعیتی به سر ‌‌می‌بریم و فرصت‌ها تهدیدها و قوت و ضعف‌های فعلی در حوزه فاوا چیست تا این مدیران هم براساس واقعیت‌های موجود تصمیم‌گیری کنند.

وی یکی از مشکلات در حوزه فاوا را انطباق نداشتن برخی سیاستگذاری‌های حوزه فاوا با شرایط موجود برشمرد و تصریح کرد: ارائه گزارش تجربیات کارشناسان و فعالان فاوا به مدیران نظام کمک ‌‌می‌کند تا با استفاده از این گزارش‌ها و براساس واقعیت‌های موجود بهتر تصمیم‌گیری کنند و این موضوع در عمل ‌‌می‌تواند مشکلی از مشکلات جامعه را رفع کند.
این پژوهشگر سواد رسانه‌ای مشکل جدی در کشور را کم بودن مستندسازی تجربیات عنوان کرد و گفت: وقتی مستندسازی تجربیات انجام نشود دانش ضمنی به دانش صحیح و رسمی تبدیل نمی‌شود و زمانی که این اتفاق نیفتد مدیریت دانش شکل نمی‌گیرد و با شکل نگرفتن مدیریت دانش، پیشرفت چندانی نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: مستندسازی تجربیات ضمنی از ارزش خاصی برخوردار است حتی از ارزش علوم نظری در حوزه شرکت خصوصی و بخش‌های دولتی و اجرایی بیشتر بوده، و دانشی است که ‌‌می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری و کارآیی یک سازمان شود.

افراسیابی با بیان اینکه برای نخستین بار در این همایش به دانش ضمنی توجه شده، اظهار داشت: نخستین همایش ملی سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی از همه فعالان فاوا، کارشناسان و مدیران فاوا برای حضور در این همایش و مستند کردن تجربیات دعوت ‌‌می‌کند تا اجازه دهند مدیران عالی نظام براساس این تجربیات تصمیمات درست‌تر دقیق‌تر و منطقی‌تر بگیرند.
وی از قرار گرفتن این تجربیات در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی به منظور آگاه شدن اعضای این شوراها با مشکلات دست‌اندرکاران فضای مجازی در بخش‌های دولتی و خصوصی خبر داد و افزود: علاوه براین مسئولان در حوزه سیاستگذاری با توجه به مسائل و مشکلات فعلی و براساس پیشنهاداتی که افراد در پایان مقاله ارائه ‌‌می‌دهند ‌‌می‌توانند، سیاستگذاری بهتر داشته باشند.

دبیر کل نخستین همایش ملی سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی با بیان محدودیت فرصت برای ارائه چکیده گزارش‌ها و مقالات، گفت: مسئولان فاوا تا ۱۵ شهریور ‌‌می‌توانند چکیده مقالات و گزارش‌های خود را به سایت اینترنتی سرآمد دات.آی.آر (saramad.ir) بفرستند و تا ۱۵ مهر ‌‌می‌توانند کل مقاله را برای دبیرخانه همایش ارسال کنند.
وی افزود: چون اولین بار این بخش در همایش تدارک دیده شده و سازمان‌های دیجیتال از این بخش حمایت ‌‌می‌کنند، افراد شرکت کننده برای کسب مقام مناسب، از امکانات مرکز فناوری‌های اطلاعات وزارت ارشاد بهره‌مند ‌‌می‌شوند.

وی بحث اصلی را به اشتراک‌گذاری تجربیات کارشناسان و مدیران و فعالان حوزه فاوا عنوان کرد و گفت: اگر مستندسازی تجارب و گزارش اقدامات انجام شود این مستندسازی به توانمندسازی جامعه کمک ‌‌می‌کند به شکلی که کسانی که در شرف فعالیت هستند و تازه ‌‌می‌خواهند اقدامات خود را در حوزه فاوا شروع کنند زمانی که با مستنداتی مواجه شوند با آمادگی بیشتر ‌‌می‌توانند وارد فضای کار در این حوزه شوند و اگر مستندسازی انجام نشود، فرد خالی از ذهن است و چه بسا زمان بسیار زیادی برای آشنا شدن فرد تازه‌وارد با واقعیت‌های این سازمان وقت گرفته ‌‌می‌شود.
افراسیابی ادامه داد: این مستندسازی همچنین در توانمندسازی مخاطبان و افراد فعال در این حوزه در نداشتن برخورد منفعلانه در برابر سواد رسانه‌ای کمک ‌‌می‌کند.

به گزارش ایتنا، نخستین همایش ملی سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی با رسالت افزایش مسئولیت‌پذیری عمو‌‌می‌در حوزه سواد رسانه‌ای و با تأکید بر جایگاه و اهمیت «نخبگان و مجامع علمی، سازمان‌های مسئول و افراد آگاه» در امر توسعه سواد رسانه‌ای و به منظور تبدیل این مهم به نهضتی عمو‌‌می و فراگیر در دو بخش علمی- پژوهشی و ترویجی– کاربردی، دهم تا دوازدهم آبان ماه(روز فرهنگ عمومی) برگزار ‌‌می‌شود.

شایان ذکر است همزمان با برگزاری همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی در تهران، علاقه‌مندان جهت ارسال آثار و شرکت در همایش تنها تا ۱۵ شهریور ماه می‌توانند به نشانی اینترنتی saramad.ir مراجعه کنند.
 
کد مطلب: 45066
نام شما
آدرس ايميل شما


زندیان
feedback
Iran, Islamic Republic of
به همایش ما تشریف بیاورید شاید سودمند باشد و در راستادی اهداف شما باشد
feedback
Iran, Islamic Republic of
فکر نمیکنم نتایج بیست سال تجربه را به جایی ارسال کنیم که محیط مسابقه ای باشد. آن هم برای جایزه ای که شاید ارزش یکسال تجربه هم نداشته باشد و آن هم برنده شویم یا نشویم. البته باید بیان کرد که تعریف تجربه چه باشد و تا چه میزان این مسابقه تخصصی است. زمانی که ژورنال های خارجی به ما امکان اشتغال و بورسیه می دهند، چرا سطح پایین فعالیت کرد. باید افراد طبقه بعدی شوند و افراد متخصص فیلتر شوند وگرنه أین همایش ها خروجی ایده آلی ندارند وعام هستند
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام