۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۱۳

ساخت روبات بر اساس الگوریتم حرکت مورچه و پرندگان در کشور

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف بر اساس الگوریتم حرکت مورچه ها و پرندگان موفق به طراحی و ساخت ساخت دسته رباتیکی برای جابجایی اشیای بزرگ و امداد رسانی شدند.

دکتر علی مقداری از محققان این پروژه، با بیان اینکه به همراه تیمی بررسی هایی بر روی حرکت دسته ای روبات ها انجام دادیم، افزود: از جمله کاربردهای دسته روباتیکی می توان به جستجوی محیط، حفاظت از محیط، تقریب مساحت منطقه، کمک رسانی و جابه جایی اشیا بزرگ و عبور از موانع بزرگ با کمک یکدیگر اشاره کرد.

وی از ساخت دسته روباتیکی در دانشگاه شریف خبر داد و اظهار داشت: برای این منظور تمامی روشهای ساخت یک دسته روباتیکی مورد بررسی قرار گرفت که با در نظر گرفتن شرایط موجود، به طراحی قسمت های مختلف اعضای دسته روباتیکی پرداخته شد و در نهایت یک دسته روباتیکی که شامل ۷ روبات می شود طراحی و ساخته شد.

مقداری با تاکید بر اینکه روبات های ساخته شده قابلیت پیاده سازی طیف وسیعی از الگوریتم های ارایه شده در این زمینه را دارد، خاطر نشان کرد: الگوریتم هایی در زمینه حرکت ربات ها به صورت دسته ای و با حفظ فاصله که برگرفته از الگوریتم حرکت مورچه ها و الگوریتم حرکت پرندگان بود، ارایه و بر روی مجموعه ساخته شده، پیاده سازی شد.

استاد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به نتایج پیاده سازی الگوریتم ها، یاداور شد: طبق این نتایج این الگوریتم ها از حیث مصرف انرژی و سرعت بهینه شده اند و برای پیاده سازی بر روی دسته های بزرگ تر بسیار مناسب هستند.

وی به اهمیت این پژوهش اشاره کرد و توضیح داد: در طراحی و ساخت روباتها اهدافی چون بالا بردن دقت و سرعت و اجرای عملیات و کاهش هزینه ها مد نظر است از این رو یکی از بهترین راه ها برای رسیدن به این اهداف این است که به جای استفاده از یک روبات با توانایی های بالا، استفاده از چندین روبات ساده و با توانایی های کمتر است که در این راستا کاربردی کردن دسته‌های روباتیکی می تواند گزینه مناسبی باشد.

کد مطلب: 16529
نام شما
آدرس ايميل شما