۱
۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۴

کلیات طرح حذف شورای عالی فناوری اطلاعات در مجلس تصویب شد

ایتنا - لاریجانی رئیس مجلس پیشنهاد دو شوری بودن این طرح را مطرح کرد که نمایندگان با این پیشنهاد موافقت کردند.


مایندگان مردم در خانه ملت با کلیات طرح ادغام شورای فضای مجازی با شورای فناوری اطلاعات و همچنین بررسی طرح به صورت دو شوری موافقت کردند.


به گزارش ایتنا از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی با کلیات این طرح با ۱۳۵ رأی موافق، ۸۰ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند؛ سپس به دلیل برخی ابهامات در جزئیات طرح مذکور، لاریجانی رئیس مجلس پیشنهاد دو شوری بودن این طرح را مطرح کرد که نمایندگان با این پیشنهاد موافقت کردند؛ از این رو طرح مذکور برای بررسی و اصلاح به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع می‌شود تا پس از رفع ابهامات بار دیگر به صحن علنی مجلس ارسال شود.

لازم به ذکر است در جریان بررسی این طرح علی اصغر زارعی، کمال علی پور خنکداری و موسی غضنفرآبادی به عنوان موافق و رمضانعلی سبحانی‌فر، سید احسن علوی و علی محمد احمدی به عنوان مخالفان طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی صحبت کردند.

در این نشست و در جریان بررسی کلیات طرح ادغام شورای عالی فضای مجازی با شورای عالی فناوری اطلاعات، احمد توکلی در اخطاری با استناد به اصل ۱۶۰ قانون اساسی گفت: براساس این اصل تمام امور اجرایی کشور باید از طریق قوه مجریه انجام شود؛ حال با تصویب کلیات طرح مذکور و حذف ماده ۴ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برخی از تکالیف و ابزارهای وزارت ارتباطات بلا استفاده می‌شود؛ از این رو به نظر من این طرح باید به کمیسیون مربوطه ارجاع شود تا ضمن اصلاح آن پیشنهادات جدیدی در طرح مذکور گنجانده شود.
براساس ماده واحده طرح دو شوری مذکور، ماده ۴ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوب ۱۹/۹/۱۳۸۲ موضوع تشکیل شورای عالی فناوری اطلاعات حذف می‌گردد.
موافقان طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی تاکید کردند که با اجرای این طرح موازی‌کاری در خصوص مسائل فناوری‌های ارتباطی رفع می‌شود.

به گزارش ایتنا از خانه ملت، موافقان و مخالفان، نظرات خود را مطرح کردند.

زارعی: نمی‌توان با ساختار گذشته پاسخگوی نیازهای جدید در زمینه ارتباطات بود
براساس این گزارش علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس نهم در موافقت با این طرح گفت: جلسات شورای عالی فناوری اطلاعات به صورت محدود در دهه گذشته برگزار شده، این در حالی است که در دهه اخیر شاهد تحولات وسیع در عرصه فناوری‌های اطلاعاتی هستیم، بنابراین تصمیماتی که در گذشته در این زمینه اتخاذ شده امروز جوابگوی فضای اطلاعاتی و فناوری‌های ارتباطی نوین نیست. به دلیل اینکه امروزه بسیاری از شئونات اجتماعی و اقتصادی تحت تاثیر این موضوعات است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمی‌توان با ساختار گذشته پاسخگوی نیازهای جدید در زمینه ارتباطات بود؛ نکته دیگر اینکه باید به مسائلی مانند امنیت ارتباطات و تهدیدهای سایبری توجه جدی شود، بعد از یک دهه باید ساختار متناسبی با فضاهای جدید ارتباطی آماده شود.
زارعی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی را به ریاست رئیس جمهور ابلاغ فرمودند بنابراین از لحاظ قانونی مسائل اجرایی همچنان در اختیار وزارتخانه تخصصی و هیات دولت خواهد بود.

علی پور: نظارت قوی‌تر مجلس در صورت ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی
کمال علی پور خنکداری نماینده مردم قائمشهر در موافقت با این طرح افزود: طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه شود و نباید فراموش کرد رهبر معظم انقلاب تشکیل شورای عالی فضای مجازی را اصل انقلاب اسلامی دانسته‌اند پس بنابراین نباید در این زمینه دغدغه‌ و نگرانی وجود داشته باشد.
علی پور در این زمینه یادآور شد: طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی باعث نظارت قوی‌تر مجلس خواهد شد، مقام معظم رهبری در این زمینه فرموده‌اند که باید نقطه کانونی متمرکز ایجاد شود که این موضوع گویای این مطلب بوده که باید از موازی کاری جلوگیری شود.

غضنفرآبادی: خطرات احتمالی گسترش فناوری‌های اطلاعاتی رفع شود
در ادامه غضنفرآبادی نماینده مردم بم در موافقت با طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی افزود: مقام معظم رهبری با ابلاغ خود در تاریخ ۱۷ اسفند سال ۹۰ در خصوص تشکیل شورای عالی فضای مجازی موضوع را روشن کردند و با توجه به اینکه فضای فناوری‌های اطلاعاتی گسترش یافته بنابراین باید با پیروی از دستورات مقام معظم رهبری از خطرات احتمالی این پیشرفت‌ها نیز جلوگیری شود.
نماینده مردم بم در مجلس یادآور شد: باید برنامه‌ریزی‌های لازم در خصوص طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد و اگر ماده ۴ قانون در این زمینه حذف شود یعنی موازی کاری در این رابطه رفع شده است.
 
کد مطلب: 36015
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
خطرات احتمالی گسترش فناوری‌های اطلاعاتی رفع شود???

اینجا کجاست؟
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام