۲
۰
plusresetminus
چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۴
در نشست بررسی شبکه‌های اجتماعی مطرح شد:

انتقاد واعظی از اعمال سیستم فیلترینگ

نگاه سلیقه‌ای نداشته باشیم
ایتنا- واعظی: باید تکلیف ورود به شبکه‌های اجتماعی داخلی روشن شود و کار را از اعمال سلیقه خارج کنیم تا بخش خصوصی بتواند سرورهای خود را در داخل کشور داشته باشد و این بخش ساماندهی شود.
انتقاد واعظی از اعمال سیستم فیلترینگ


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از عملکرد فرآیند فیلترینگ در کشور گفت: نباید مسئولان در این حوزه بر اساس سلیقه عمل کنند.


به گزارش ایتنا از مهر، محمود واعظی عصر امروز سه‌شنبه در نشست تخصصی بررسی شبکه‌های اجتماعی که با حضور ذی‌نفعان این بخش برگزار شد، اظهار داشت: از ۲ ونیم سال قبل که فعالیت خود را در این حوزه آغاز کردم، با مسائل متعددی مواجه شدم که باعث شده بسیاری از فعالان این بخش نسبت به فعالیت در حوزه شبکه‌های اجتماعی اطمینان کافی نداشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه‌های داخلی در زمینه توسعه شبکه‌های اجتماعی استفاده کنیم، گفت: آنچه که در شبکه‌های اجتماعی مربوط به اطلاعات مردم بوده و مبادله می‌شود، باید در داخل کشور محافظت و نگهداری شود. این به نفع کشور و به نفع مردم است، اما متاسفانه به دلیل مسائل موجود بسیاری از فعالان شبکه‌های اینترنتی در داخل کشور، ترجیح می‌دهند، میزبانی خود را در خارج از کشور داشته باشند.

واعظی اضافه کرد: اگرچه شاهد هستیم که آنهایی که به صورت صریح نسبت به موضوع فیلترینگ موافقت نشان می‌دادند، با ادبیات دیگری وارد این مقوله شده‌اند، اما با این وجود باید بر روی قانون‌مندکردن فضای فیلترینگ در کشور بیشتر کار شود. البته این به این معنا نیست که اجازه دهیم هر کس هر فعالیت می‌خواهد در فضای مجازی انجام دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از اعمال سلیقه در موضوع فیلترینگ که توسط مسئولان انجام می شود، توضیح داد: نباید اوضاع به نحوی باشد که بخواهیم در خصوص محدودیت و یا عدم محدودیت سایت‌های اینترنتی بدون ضوابط امر و نهی کنیم. این موضوع باعث می‌شود بسیاری از ایرانی‌ها ترجیح دهند سرورشان در خارج از کشور مدیریت شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی شبکه‌های پیام‌رسان داخلی اظهار کرد: این باید باعث اقتدار نظام باشد که شبکه‌ای داشته باشیم که برای مثال ۵۰ درصد آن در اختیار مسلمانان سایر کشورها باشد، اما به دلیل همین قوانین نامشخص ممکن است این شبکه‌ها به هر دلیلی فیلتر شود و این موضوع باعث کاهش اعتبار شبکه‌های ایرانی خواهد شد.

واعظی اضافه کرد: تردید نداریم که در داخل کشور برای شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی مطالباتی وجود دارد و موضوع فیلتر بر روی محتوای این شبکه‌ها باید با حساب و کتاب همراه باشد. ما اعتقاد نداریم که همانطور که با شبکه‌های خارجی مجازی برخورد می‌کنیم، با شبکه‌های بومی داخلی نیز برخورد کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ناکارآمدی برخی شبکه‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: برای مثال شبکه پیام‌رسان بیس‌فون تا زمانی که زیر یک‌میلیون کاربر داشت، دیتا و صوت آن برای مکالمه به کار می‌آمد، اما زمانی که تعداد کاربران آن افزایش یافت، مشکلات فنی به آن اضافه شد. باید بگوییم که تا زمانی که نتوانیم شبکه پایداری داشته باشیم، نمی‌توانیم در مقابل شبکه‌های خارجی بایستیم و با آنها رقابت کنیم.

وی با بیان اینکه باید با ارائه سرویس خوب، مردم را تشویق کنیم از عملکرد سازمان صدا و سیما در ترویج استفاده از شبکه‌های پیام‌رسان خارجی انتقاد کرد و توضیح داد: در برنامه‌های پربیننده سازمان صدا و سیما شاهد هستیم که تلگرام را تبلیغ می‌کنند و این بسیار بد است.

واعظی با اشاره به اینکه باید اقتصاد شبکه‌های اجتماعی را نیز مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: اینطور نیست که وزارت ارتباطات هر مقدار سرمایه که بخواهد، بتواند هزینه کند. ما اعتبارات را بر اساس موافقت‌نامه سازمان مدیریت می‌بندیم و فراتر از آن نمی‌توانیم برویم، اما با این وجود تلاشمان را می‌کنیم در چارچوب ممکن از این بخش حمایت کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه شورای‌عالی فضای مجازی باید به مقوله مقررات در حوزه فیلترینگ ورود کند، گفت: باید تکلیف ورود به شبکه‌های اجتماعی داخلی روشن شود و کار را از اعمال سلیقه خارج کنیم تا بخش خصوصی بتواند سرورهای خود را در داخل کشور داشته باشد و این بخش ساماندهی شود.

به گفته وی، تا زمانی که این ترس وجود داشته باشد که ممکن است سایت‌های داخلی نیز مانند سایت‌های خارجی فیلتر شوند، نمی‌توان شبکه‌های بومی کارآمد در کشور داشت.

واعظی با اشاره به اینکه حاکمیت نباید مرتب خود را روبروی مردم قرار دهد و باید اعتماد ایجاد کند، اظهار داشت: تنها راهکار ممکن که بتوان شبکه‌های بومی اجتماعی در داخل کشور داشت، کاهش نگرانی مالی، ارائه پهنای‌باند رایگان و اعتماد حقوقی و قضایی در این بخش است و پس از آن باید به سمت اطمینان‌سازی مردم پیش برویم. در نهایت می‌توان با هر شبکه اجتماعی خارجی هر طور که خواستیم برخورد کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به استقبال مردم از شبکه‌های مجازی خارجی گفت: به قول یکی از دوستان در ایران بزرگترین مهاجرت تاریخ وقتی که کاربران ایرانی از وایبر به سمت تلگرام مهاجرت کردند، انجام شد. به این معنی که در عرض ۲۴ ساعت، چندین میلیون ایرانی به شبکه تلگرام مهاجرت کردند که در صورت ساماندهی این فضا می‌توانیم شبکه‌های اجتماعی بومی را نیز برای کاربران ایرانی جذاب و قابل اطمینان کنیم.
کد مطلب: 41805
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
جناب وزیر، علیرغم توصیه شما به جذب کاربران ایرانی به شبکه های اجتماعی داخلی، از بعد از انتخابات مجلس که تاثیر شبکه های اجتماعی برای جریان رقیب روشن شد، دارند با رسانه هایی که فراتر از طوطی سخنگو عمل میکنند و به جای تکرار حرف های صداوسیما مستقلانه ابراز عقیده میکنند برخورد حذفی میکنند. توی همین کلوب که شما هم عضو هستید ظرف 10 روز گذشته چندین رسانه نزدیک به یک جریان خاص که حامی دولت هم هستند رو بستند. متاسفانه عناصری در داخل تحمل مواجهه با دیدگاه هایی غیر از دیدگاه های خود رو ندارند و دست به قلع و قمع و حذف میزنند. لطفا تا این مشکل حل نشده ادعاهای بزرگ هم نکنید و سراغ ایجاد شبکه های اجتماعی داخلی نرید. یا در صفحه ثبت نام با خط قرمز درشت قید کنید که فقط ورود طرفداران فلان جریان خاص مجاز استف و اسمش رو هم شبکه اجتماعی نگذارید.
feedback
Iran, Islamic Republic of
فعلا که همش حرف بوده این دو سالی
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام