۰
plusresetminus
يکشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۹
واعظی خبر داد:

رفع شبهات درز حریم خصوصی در شبکه ملی

اطلاعات مردم امن است
ایتنا- وزیر ارتباطات در مورد شبهات موجود در خصوص درز حریم‌خصوصی کاربران در شبکه ملی اطلاعات توضیح داد و گفت: مردم مطمئن باشند که اطلاعاتشان محفوظ است.
رفع شبهات درز حریم خصوصی در شبکه ملی


محمود واعظی در حاشیه راه‌اندازی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران در مورد دغدغه کاربران برای ذخیره‌سازی اطلاعات‌شان در صورت استفاده از شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت:کسانی که با شبکه ملی اطلاعات موافق نیستند همواره اینگونه شبهات را مطرح کرده‌اند و معتقد بودند که اگر این شبکه دایر شود دسترسی مردم به اینترنت جهانی قطع خواهد شد اما ما بارها این موضوع را تکذیب کرده‌ایم.


به گزارش ایتنا از مهر، واعظی گفت: آنچه در داخل کشور به عنوان ارتباطات مدنظر است از لحاظ حریم‌خصوصی محفوظ بوده و هیچ تفاوتی میان ارتباط خارجی با شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه اطلاعات تنها در صورت حکم قضایی و طبق قانون در اختیار مراجع قضایی قرار می‌گیرد، گفت: هویت تمامی مصرف کنندگان در فضای مجازی مشخص است که این موضوع ارتباطی به شبکه ملی ارتباطات ندارد و از قبل نیز وجود داشته است اما دولت تاکید دارد حریم‌خصوصی که از این شبکه استفاده می‌کنند را صیانت کند.

واعظی با بیان اینکه کاربران باید بدانند که اطلاعات شان در داخل کشور باشد امن‌تر از زمانی است که به خارج از کشور برود و هیچ‌کس مسئولیت آن را قبول نکند.

وزیر ارتطابات با بیان اینکه حفظ حریم خصوصی و حقوق شهروندی جزو اولویت‌های ماست، اضافه کرد: از کاربران می‌خواهیم به صورت ملی فکر کنند و بدانند شبکه‌های که در داخل کشور است به مراتب قابل اعتمادتر از شبکه‌هایی خواهد بود که در خارح از کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در زمان خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ایران هجمه‌های زیادی علیه مخابرات و درز اطلاعات در خصوص آن صورت گرفت، افزود: اما هم‌اکنون شاهد هستید که به دلیل نظارت و مقررات موجود در کشور حریم خصوصی تمامی مشترکان مخابرات و نیز سایر اپراتورها حفظ شده است و هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد.

شرکت‌های مهم فناوری به ایران می‌آیند
وزیر ارتباطات با اشاره به فضای پس از تحریم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: رویکرد شرکت‌های بزرگ فناوری برای همکاری با ما کاملا فرق کرده است و هفته آینده نیز همایشی با حضور بزرگان فناوری دنیا در ایران برگزار خواهد شد. این در حالی است که تا پیش از این سالانه دو بار مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این همایش شرکت می‌کرد اما این‌بار اپراتورهای بزرگ دنیا برای تعامل و ارائه دستاوردهای خود به ایران می‌آیند.

وی همچنین از تغییر نوع نگاه شرکت‌های فناوری دنیا برای همکاری با ایران خبر داد و گفت: این موضوع باعث شده ترانزیت ارتباطی از ایران ۵ برابر شود و تا سال آینده نیز در این حوزه شاهد تحولات عظیمی خواهیم بود.

واعظی با بیان اینکه برخی شرکت‌ها نیز علاقه‌مند به انتقال سرور خود به ایران هستند گفت: به زودی در منطقه چابهار هاب تبادل ترافیک (IXP) را راه‌اندازی خواهیم کرد و یک گام به سمت انتقال محتوا در داخل کشور برخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات محتوای امن را با کیفیت بالا و سرعت بالا برای کاربران فراهم می‌کند اضافه کرد: تلاش این است که بتوانیم در این حوزه اشتغال ایجاد کنیم و تولیدکنندگان محتوا و شرکت‌های دانش بنیان داخلی را به کار گیریم.

وزیر ارتباطات در مورد درآمدزایی از شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: تا پیش از این به دلیل استفاده از پهنای‌باند بین‌الملل و مسیر ترافیک ارتباطی که به خارج کشور منتقل می‌شد هزینه زیادی پرداخت می‌کردیم که هم‌اکنون با عدم نیاز به انتقال ترافیک به خارج از کشور صرفه‌جویی بسیاری در این راستا خواهیم داشت.

واعظی با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۲۰ هزار اپلیکیشن در کشور تولید شده است، گفت: تا پیش از این دسترسی به یک فیلم با سرعت پایین حدود ۱۰ هزار تومان برای یک کاربر هزینه بر می‌داشت که امروز با راه‌اندازی شبکه ملی ارتباطات مردم به راحتی می‌توانند یک فیلم را با ۱۵۰۰ تومان دانلود کنند.

وی گفت: در استفاده از شبکه ملی اطلاعات و نیز شبکه اینترنت محدودیتی برای کاربران وجود ندارد و درست مثل یک خط تلفن می‌ماند که شخص می‌تواند از ارتباط برای مکالمات بین‌المللی استفاده کند یا تماس شهری بگیرد.

تشکر واعظی از تمامی کسانی که در راه‌اندازی شبکه ملی نقش داشتند
واعظی با بیان اینکه آنچه از ابتدای دولت در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی دیده می‌شد در شان مردم نبود و در مقایسه با کشورهای همطراز خود خیلی عقب بودیم گفت: نگاه این دولت به موضوع فناوری اطلاعات و اتباطات کاملا متفاوت با قبل بود و به همین دلیل فناوری اطلاعات به عنوان پیشران توسعه کشور مدنظر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه از ابتدای دولت طبق قول و قراری که با تمام مسئولان داشتیم یک کار جدی را آغاز کردیم، ادامه داد: ۵ معاونت در وزارت ارتباطات در سه سال اخیر درگیر راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بودند و از اواخر سال گذشته نیز اپراتورهای موبایل، شرکت مخابرات ایران، شرکت‌های اینترنتی و تولیدکنندگان محتوا به این عرصه اضافه شدند تا شبکه ملی اطلاعات رونمایی شود.

واعظی گفت: شبکه ملی اطلاعات پروژه من به عنوان وزیر نبود بلکه تمامی شرکت‌ها با عشق و انگیزه نقش موثری در راه‌اندازی آن داشتند.

وی همچنین با تشکر از دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: در صورتی که تحول ایجاد شده در مرکز ملی فضای مجازی با حضور دکتر فیروزآبادی صورت نمی‌گرفت توفیق این بهره‌برداری میسر نمی‌شد.

ولی همچنین از اعضای شورای عالی فضای مجازی تشکر کرد و گفت: این شورا با تصمیم خود در دی ماه سال ۹۲ تکلیف ما را برای راه‌اندازی شبکه ملی مشخص کرد.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات بحث این دولت به تنهایی نبود، خاطرنشان کرد: این طرح در برنامه چهارم و پنجم مطرح شده بود و کسانی که از این شبکه انتقاد کردند خودشان زمانی که در مسئولیت بودند کوچکترین قدمی برایش برنداشتند.

واعظی همچنین از رسانه‌ها تشکر کرد که طی هفته اهی اخیر با نگاه خوبی به شبکه ملی اطلاعات پرداختند و تاکید کرد: کاربران باید بدانند این شبکه هیچ محدودیتی برای آنها به وجود نمی‌آورد بلکه دست‌شان باز است که با تعرفه کمتر خدمات را با سرعت و کیفیت بهتری دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه شبکه ملی ارتباطات از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است، تاکید کرد: ما از همان روز اول این موضوع را در دستور کار داشتیم و در مورد آن تبلیغ نکردیم و می‌خواستیم در عمل نشان دهیم که مطالبات رهبری را عملیاتی خواهیم کرد.

به گفته وزیر ارتباطات شرکت ارتباطات زیرساخت در راه راه‌اندازی شبکه ملی ارتباطات با کاهش تعرفه پهنای باند اینترنت ۶۲۳ میلیارد تومان کاهش درآمد داشت تا مردم با تعرفه کمتری از این شبکه استفاده کنند.
کد مطلب: 45039
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام