۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۸

هرآنچه که در مورد باج‌افزارها نیاز است تا بدانید

ایتنا -باج‌‌‌افزار نوعی از برنامه‌های مخرب است که کامپیوتر، تبلت یا گوشی هوشمند شما را قفل ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند یا که فایل‌های شما را رمزنگاری ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند و پس از آن برای بازگردانی امن آن‌ها درخواست باج ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند. به طور کلی دو نوع باج‌‌‌افزار وجود دارد.
هرآنچه که در مورد باج‌افزارها نیاز است تا بدانید


این مقاله ممکن است ۳۰۰$ شما را نجات دهد. که این مبلغ ‌‌‌‌میانگین اخاذی مجرمان سایبری برای بازگردانی فایل‌های رمزنگاری شده قربانیان است.
آلوده‌سازی سیستم با باج‌‌‌افزارها کاری بسیار آسان است. برای دریافت باج‌‌‌افزارها حتما نیاز نیست به سایت‌های ناشناس بروید یا که ایمیل‌های اسپم را باز کنید. حتی اگر اشتباهی هم از شما سر نزند، باز هم در معرض خطر خواهید بود. ادامه این مقاله را بخوانید تا متوجه شوید چگونه باید از خود محافظت کنید.

۱.باج‌‌‌افزار چیست؟
باج‌‌‌افزار نوعی از برنامه‌های مخرب است که کامپیوتر، تبلت یا گوشی هوشمند شما را قفل ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند یا که فایل‌های شما را رمزنگاری ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند و پس از آن برای بازگردانی امن آن‌ها درخواست باج ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند. به طور کلی دو نوع باج‌‌‌افزار وجود دارد.
نوع اول آن‌ها رمزنگارها هستند، که فایل‌های را رمزنگاری ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند و در نهایت آن‌ها برای شما غیرقابل دسترس ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند. رمزگشایی فایل‌ها به کلیدی نیازمند است که توسط آن فایل‌های قفل شده باز ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند و البته دسترسی به کلید رمزگشا نیازمند پرداخت باج به مجرمان است.

نوع دوم باج‌‌‌افزارها مسدودکننده‌ها هستند. این نوع از باج‌‌‌افزارها به راحتی دسترسی به کامپیوتر یا دستگاه دیگر را مسدود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند، به طوری که دستگاه کاملا غیر قابل استفاده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود. مسدودکننده‌ها در واقع سناریوی بهتری را نسبت به رمزنگارها نشان ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهند. قربانیان مسدودکننده‌ها شانس بیشتری را برای بازگردانی دسترسی مسدود شده خود نسبت به رمزنگارها خواهند داشت.

۲.مبلغ باج‌ها معمولا چقدر است؟
هیچ "معمولی" در این رابطه وجود ندارد. برخی باج‌‌‌افزارها مبالغ بسیار کمی‌‌ را مثل ۳۰$ درخواست ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند. برخی از آن‌ها هم ده‌ها هزار دلار درخواست ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند. شرکت و دیگر سازمان‌های بزرگ که معمولا از طریق فیشینگ‌های هدف‌دار آلوده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند، به احتمال زیاد مبالغ بالاتری از آن‌ها درخواست ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود.
با این حال، شما باید در نظر بگیرید که پرداخت باج به مجرمان به معنای بازگشت مطمئن و امن فایل‌هایتان نخواهد بود.

۳.‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانم فایل‌های رمزنگاری شده خود را بدون پرداخت باج رمزگشایی کنم؟
بعضی وقت‌ها بله. اکثر برنامه‌های باج‌‌‌افزارها با استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری تغییر پذیر نوشته شده‌اند، به این معنا که بدون کلید رمزنگاری، رمزگشایی آن‌ها ممکن است سال‌ها طول بکشد.
گاهی اوقات هم مجرمان پشت حملات باج‌‌‌افزارها دچار اشتباه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند، که باعث ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود که اجرای قانون سرورهای حمله را که شامل کلید رمزنگاری است را به دست گیرند. زمانی که این وضعیت رخ دهد، هکر‌های کلاه سفید کلید رمزگشا را منتشر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند.

۴.باج چگونه پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود؟
معمولا باج‌ها به صورت ارز رایجی درخواست ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند که بیت‌کوین نا‌‌‌‌میده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود. این ارز الکترونیک نمی‌‌تواند جعلی باشد. پیشینه معاملات برای هر کسی در دسترس است اما صاحب پول به این راحتی‌ها قابل دسترس نیست. به همین دلیل هم است که مجرمان سایبری بیت‌کوین را به دیگر روش‌های انتقال پول ترجیح ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهند. آن‌ها با این روش شانس گرفتار شدن خود را به حداقل ‌‌‌‌می‌زان خود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌رسانند.
برخی از باج‌‌‌افزارها از روش‌های انتقال پول گمنام یا حتی از پرداخت‌های موبایل استفاده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند. شگفت انگیز‌‌ترین روشی که تا به حال دیده شده است، ۵۰$ برداشت از کارت‌های iTune بوده است.

۵.چگونه کار باج‌‌‌افزار بر روی کامپیوتر من خاتمه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌یابد؟
رایج‌‌‌‌ترین مسیر باج‌‌‌افزارها از طریق ای‌‌‌‌می‌ل است. باج‌‌‌افزار ممکن است به عنوان یک فایل ضمیمه شده مفید یا مهم ( مثل یک فاکتور مهم، مقاله جالب، یک برنامه رایگان) مطرح شود. فقط با یکبار باز کردن فایل پیوست، کامپیوتر شما آلوده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود.
باج‌‌‌افزار ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند به سیستم شما در حالی که شما در حال وب گردی هستید نفوذ کند. آن‌ها برای بدست آوردن کنترل سیستم شما، به سیستم عامل، بروزر یا اپلیکیشن‌های آسیب پذیر نفوذ ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند. به ه‌‌‌‌می‌ن دلیل است که ما به روز نگه داشتن نرم‌‌‌افزارها و سیستم عامل را تا این اندازه مهم ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دانیم ( به هر حال شما ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید این کار را به عهده آخرین نسخه اینترنت سکیوریتی کسپرسکی و توتال سکیوریتی به منظور آپدیت خودکار) بسپارید.

برخی از برنامه‌های باج‌‌‌افزار ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند به طور خود تکثیر از طریق شبکه‌های محلی وارد شوند. اگر چنین تروجانی یک دستگاه یا دستگاهی در منزل یا شبکه‌ای را در شرکتی آلوده سازد، دیگر دستگاه‌های متصل به آن‌ها هم آلوده خواهند شد. اما این مورد جز موارد نادر است.
البته که سناریوهای بیشتری برای آلوده سازی وجود دارد،

۶.کدام یک از فایل‌های خطرناک‌‌‌‌ترین هستند؟
خطرناک‌‌‌‌ترین فایل‌ها، فایل‌های اجرایی مثل (EXE یا SCR) هستند که البته اسکریپت‌های ویژوال بیسیک یا جاوا اسکریپت (پسوند‌های .JS یا . VBS(یا هم خیلی از آن دور نیستند.
آن‌ها معمولا در فایل‌های ZIP یا RAR یه منظور پنهان سازی ماهیت مخرب خود، پنهان ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند.
یکی دیگر از دسته‌های فایل‌های مخرب، فایل‌های MS اداری است. که به صورت (DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT و غیره ) ظاهر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود. ممکن است آن‌ها شامل ماکروهای مخرب باشند، اگر شما را وادار فعال سازی در یک فایل ورد کردند، حتما قبل از آن که این کار را انجام دهید خوب فکر کنید.

با احتیاط از فایل‌های shortcut (‌‌‌‌میانبر) مثل (پسوندهای .Link) استفاده کنید. ویندوز ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند آنها را با هر آیکون که به صورت جفتی و بی عیب نمایان کند و ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند شما را با دردسری بزرگ فریب دهد.
یک نکته مهم: ویندوز فایل‌های با پسوند شناخته شده را بدون اجازه از کاربر باز ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند و به طور پیش فرض آن پسوند‌ها را در جستجوگر ویندوز مخفی نگه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دارد. بنابراین اگر فایلی با نام مه‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شبیه _info.txt، یا حتی فایلی به مه‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌_info.txt.exe دیدید، بدانید که با اجرای آن، بدافزارها نصب ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند. ویندوز خود را برای نشان دادن پسوند‌هایی به منظور امنیت بیشتر تنظیم کنید.

۷.اگر از وب‌سایت پیوست‌های مشکوک و فایل‌های مخرب دوری کنم، از آلودگی‌ها در امان خواهم ماند؟
متاسفانه اینگونه نیست. حتی کاربران محتاط هم آلوده باج‌‌‌افزارها ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شوند. به عنوان مثال، آلودگی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند زمانی به سیستم شما رخنه کند که مثلا شما در حال خواندن اخبار در یک وب سایت بزرگ خبری معتبر و رسمی‌‌ هستید.
البته که وبسایت‌ها خود بدافزارها را بین بازدید کنندگان پخش ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند، مگر اینکه هک شده باشد، که در این صورت داستان دیگری است. و اما، اگر شبکه‌های تبلیغاتی توسط مجرمان سایبری به خطر بیوفتند، به عنوان یک توزیع کننده عمل ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند و به آسیب زدن و وارد کردم تروجان به سیستم ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌پردازند. و دوباره در اینجا به روزرسانی سیستم عمل و نرم‌‌‌افزار به عنوان کلید اصلی عمل ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند.

۸.من یک مک‌بوک دارم، نیاز نیست که برای باج‌‌‌افزارها نگرانی داشته باشم؟
مک بوک‌ها هم ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانند توسط باج‌‌‌افزارها آلوده شوند. به عنوان مثال، باج‌‌‌افزار KeRanger، که از طریق انتقال تورنت مشهور نفوذ کرد، کاربران مک را مورد حمله و هدف خود قرار داد.
متخصصان ما بر این باورند که تعداد برنامه‌های مخربی که سیستم‌های اپل را مورد حمله قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهند افزایش خواهد یافت. و اخاذی با دستگاه‌های نسبتا گران اپل، مجرمان سایبری را به درخواست‌هایی با مبالغ بالاتر به سوی صاحبان اپل ترغیب خواهد کرد.
برخی از باج‌‌‌افزارها حتی لینوکس را هم مورد حمله قرار داده اند. هیچ سیست‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌از این تهدید در امان نیست.

۹.من از گوشی خود برای موارد آنلاین استفاده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنم، باید نگران باشم؟
شما که البته باید نگران باشید. به عنوان مثال، قفل کننده‌ها و مسدود کننده‌ها برای دستگاه‌های اندورید بسیار زیاد هستند و البته مسدود کننده‌ها شایع تر هستند. با داشتن یک آنتی ویروس مطمئن و قوی بر روی گوشی‌های هوشمند از ترس باج‌‌‌افزارها هراسی نداشته باشید.


۱۰.پس آیفون‌ها هم در خطر هستند؟
تا به امروز هیچ برنامه باج‌‌‌افزار اختصاصی برای آیفون و آیپد در نظر گرفته نشده است. تروجان‌ها ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانند دستگاه‌هایی را که محدودیت‌های امنیتی توسط فروشگاه‌های خود را مثل ios و اپل دارند هم نفوذ کنند.
باج‌‌‌افزارهای موبایل ممکن است در گوشه‌ها بمانند در حالیکه حتی نیازی به جیلبرینگ هم نیست. ممکن است نظاره گر رخنه باج‌‌‌افزارها به اینترنت اشیاء باشیم. مجرمان سایبری پس از آلوده سازی تلوییون و یا یخچال درخواست باج با مبالغ بالایی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند.

۱۱. از کجا متوجه شوم که کامپیوتر من با باج‌‌‌افزار آلوده شده است؟
باج‌‌‌افزارها زیرک نیستند. آن‌ها معمولا به زودی خود را لو ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهند، مثل این:


و یا این تصویر:


مسدود کننده‌ها بیشتر شبیه این تصویر ظاهر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود:


۱۲.کدام یک از باج‌‌‌افزارها شایع‌‌‌‌ترین هستند؟
هر روزه نمونه‌های جدیدی از باج‌‌‌افزارها در حال ظهور شدن هستند. ما ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانیم چندین نمونه از برجسته‌‌‌‌ترین آن‌ها را مثل Petya، که کل درایو‌هارد را رمزنگاری ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند را نام ببریم. همچنین، СryptXXX، که همچنان قدرتمند است و دوبار به ز‌‌‌‌می‌ن خورده است. و البته، تسلاکریپت، فراگیر‌‌ترین نمونه باج‌‌‌افزارها در چهار ماه اول سال ۲۰۱۶ بود.

۱۳.اگر من توسط یک نوعی از باج‌‌‌افزارها آلوده شوم چه کار باید انجام دهم؟
اگر کامپیوتر شما مسدود شده باشد، سیستم قادر نخواهد بود که سیستم عامل را بارگذاری کند، از قفل گشای ویندوز کسپرسکی به این منظور استفاده کنید که ابزاری رایگان است که ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند مسدود کننده‌ها را حذف کند و ویندوز را بوت کند.
قفل کننده‌ها به گونه‌ای هستند که سیستم را کرک ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند. در ابتدا شما باید از شر بدافزارهای در حال اجرا توسط اسکن کردن آنتی ویروس خلاص شوید. اگر شما آنتی ویروسی را بر روی سیستم خود ندارید، ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید یک نسخه آزمایشی از آنتی ویروس ما را که رایگان است دانلود کنید و توسط آن عملیات اسکن را انجام دهید.
گام بعدی این است که فایل‌های خود را بازگردانید.

اگر شما یک نسخه پشتیبان(بک آپ) از فایل‌های خود داشته باشید، ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید به سادگی فایل‌های خود را از طریق نسخه پشتیبان تهیه کنید.
اگر شما تا به حال نسخه پشتیبانی از فایل‌های خود نگرفته اید، برای رمزگشایی فایل‌های خود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید از ابزارهایی به نام رمزگشا استفاده کنید. تمام رمزگشاهای رایگان توسط لابراتوار کسپرسکی ایجاد شده اند که ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید آن‌ها را در Noransom.kaspersky.com بیابید.


البته دیگر شرکت‌های آنتی ویروس نیز رمزگشاهای مختلفی را توسعه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهند. نکته مه‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌وجود دارد، کاملا مطمئن شوید که این برنامه‌ها را از بک وب سایت معتبر دانلود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنید. اگر سایتی که از آن دانلود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنید معتبر نباشد، ممکن است در معرض نوع دیگری از بدافزارها قرار گیرید.
اگر شما ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید رمزگشای مناسب را بیابید، پس بهتر است یا به مجرمان باج بپردازید با که با فایل‌های خود خداحافظی کنید. که البته ما پرداخت باج را به مجرمان به هیچ وجه توصیه ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنیم.

۱۴.چرا نباید به مجرمان باج پرداخت؟
برای شروع باید گفت که هیچ تض‌‌‌‌می‌نی برای بازگشت فایل‌های شما با پرداخت باج به مجرمان وجود ندارد. شما هم قطعا ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید به آن‌ها اعتماد کاملی داشته باشید. یک نمونه از باج‌‌‌افزارهای غیرقابل اعتماد Ranscam است که پس از رمزنگاری فایل‌ها و البته دریافت باج آن‌ها را به سادگی حذف ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند ( هرچند که این باج‌‌‌افزار وعده رمزگشایی را پس از دریافت باج کرده بود).
بر اساس تحقیقات ما، ۲۰% قربانیانی که باج پرداخته اند، هیچ گاه به فایل‌های خود دست ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌یابند.


و در وهله دوم، شما با پرداخت باج به مجرمان سایبری از این گونه کسی و کار در بازار مجرمان حمایت و به رشد روز افزون آن‌ها کمک خواهید کرد.

۱۵.من یک رمزگشا یافته‌ام، چرا کار نمی‌‌کند؟
توسعه دهندگان باج‌‌‌افزارها خیلی سریع تر از آنچه که فکرش را هم بکنید عکس العمل سریعی دارند، هنگا‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌که یک رمزگشای جدید بیرون ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌آید، آن‌ها سریعا بدافزار خورد را به رمزگشای فعلی تغییر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهند. متاسفانه رمزگشا‌ها هیچ تض‌‌‌‌می‌نی ندارند.
۱۶. راهی هست که من در لحظه برای جلوگیری از آلودگی انجام دهم؟

به صورت تئوری، اگر شما بخواهید در همان لحظه آن را بگیرید، ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید کامپیوتر خود را خاموش کنید،‌هارد درایو خود را حذف کنید، آن را در سیستم دیگری قرار دهید و توسط سیستم جدیدی که آنتی ویروس دارد، آلودگی‌های آن را برطرف کنید. با این حال، درحالت عادی آنچه که برای کاربر سخت و دشوار است، تشخیص آلودگی است. باج‌‌‌افزار‌ها کاملا بی سر و صدا عمل ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنند تا زمانی که یادداشتی از خود به جای گذارند.
۱۷.اگر به طور منظم بک آپ گیری کنم دیگر در امان خواهم بود؟

تهیه نسخه پشتیبان از فایل‌های خود بی شک کار بسیار مفیدی است، اما این عمل به طور ۱۰۰% ضمانت ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند. در اینجا موردی وجود دارد: شما تهیه نسخه پشتیبان خود را به صورت خودکار روی سه روز یکبار قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهید. یک قفل کننده به سیستم نفوذ ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند، تمام اسناد، عکس‌ها و غیره را رمزنگاری ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند، اما اه‌‌‌‌می‌ت این موضوع در یکبار خلاصه ن‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود. مثلا اگر زمانی شما یک هفته دیرتر از فایل‌های خود نسخه پشتیبان بگیرید، نسخه‌های پشتیبان شما رمزنگاری خواهند شد. نسخه‌های پشتیبان خیلی مهم و حیاتی هستند، اما دفاع قویتر اه‌‌‌‌می‌ت بیشتری دارد.

۱۸.آیا آنتی ویروس‌ها برای جلوگیری از آلودگی به اندازه کافی امن هستند؟
در اکثر موارد بله. البته راهکار امنیتی هم که استفاده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کنید اه‌‌‌‌می‌ت ویژه‌ای دارد. با توجه به معیار مستقلی که توسط آزمایشگاه‌های شهور و شناخته شده بدست آمد، محصولات لابراتوار کسپرسکی به‌‌ترین حفاظت را دارد، با این حال هیچ آنتی ویروسی ۱۰۰% موثر نیست.
در موارد زیادی، محصولات لابراتوار کسپرسکی محافظت بهتری را نسبت به رقبای خود ارائه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌دهد.

حتی اگر ردی از یک تروجان در دیتابیس آنتی ویروس وجود نداشته باشد، آنتی ویروس ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌تواند تروجان را با تجزیه و تحلیل رفتاری شناسایی کند. اگر تروجان برای آسیب تلاش کند، آنتی ویورس پس از شناسایی آن را مسدود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند.
محصول ما شامل ماژولی است که سیستم ناظر نا‌‌‌‌می‌ده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود، اگر نرم‌‌‌افزار مخرب برای رمزنگاری فایل‌ها تلاش کند، سیستم ناظر روند تخریب را مسدود کرده و تمام تغییرات را به حالت قبل باز ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌گرداند. هرگز این مولفه را غیر فعال نکنید.


توتال سکیوریتی کسپرسکی به طور خودکار بک آپ گیری ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌کند. حتی اگر روند سیستم به سمت تخریب رود، شما ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید تمام رویدادهای مهم را از طریق نسخه پشتیبان بازیابی کنید.

۱۹.آیا تنظیماتی برای تقویت دفاع وجود دارد؟
الف) در ابتدا یک برنامه آنتی ویروس نصب کنید.
ب) از آنجایی که اسکریپت‌ها ابزار مورد علاقه سایبر کروک‌ها هستند، شما ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌توانید اجرای اسکریپت‌ها را در مرورگرهای خود غیر فعال کنید.
ج) پسوند فایل‌های قابل مشاهده را در جستجوگر ویندوز ایجاد کنید.
د) وضعیت نرم‌‌‌افزار‌های قابل اعتماد اینترنت سکیوریتی کسپرسکی را فعال کنید، در این حالت نصب هر برنامه غیر مفید محدود ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌شود. این امکان در حالت پیش فرض فعال نیست و نیاز به راه اندازی دارد. این ابزار بسیار مفیدی است، به خصوص برای کسانی که مهارت خاصی در کامپیوتر ندارند و ممکن است تروجان‌های مختلف از طرق مختلف وارد سیستم آن‌ها شود.
منبع: کسپرسکی آنلاین
کد مطلب: 46348
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام