۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۶

نرم‌افزار واتس‌اپ و دوباره مشکل حریم خصوصی

ایتنا- واتس ‌اپ یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های مولتی ‌پلتفرم است که برای پیام دادن طراحی شده است.
نرم‌افزار واتس‌اپ و دوباره مشکل حریم خصوصی


گفته می‌شود واتس اپ و شرکت مادر آن یعنی فیس‌بوک، می‌تواند به پیام‌های کاربران دسترسی داشته باشند، هرچند کارشناسان امنیتی هنوز از بابت صحت و سقم این قضیه مطمئن نیستند. اما آیا فیس‌بوک واقعا می‌تواند به پیام‌های واتس‌اپ دست یابد؟ البته این فرآیند با آن سرعتی که فکرش را می‌کنید اتفاق نمی‌افتد.


به گزارش ایتنا به نقل از CNET،از زمانی که واتس‌اپ در آگوست اعلام کرد که بعضی از اطلاعات کاربران را با شرکت مادر خود یعنی فیس‌بوک به اشتراک می‌گذارد، فعالیت‌های مربوط به حریم خصوصی نیز آغاز شده است. این فعالیت‌ها به دنبال این هستند که بفهمند آیا حریم خصوصی کاربران نقض می‌شود یا به عبارت دیگر این اپلیکیشن پیام‌رسان، امن هست یا نه!

البته امکان شنود چنین نرم‌افزارهایی با کمک یک سری نرم‌افزار و ابزارهای خاص وجود دارد، اما مسئله اینجاست که تنها افرادی خاص مانند برخی نهاد‌های دولتی امکان دسترسی به این ابزارها و کنترل این شبکه‌ها را دارند و هر فردی نمی‌تواند اقدام به کنترل یا شنود شبکه‌ای مانند واتس‌اپ کند، در واقع قانون است که می‌تواند در این نقطه وارد عمل شود.

گفتنی است به‌صورت ذاتی این شبکه‌ها به شکلی کاملاً ساده طراحی شده‌اند و طبعا با کمک ابزارهایی می‌توان آنها را کنترل کرد. ساده بودن طراحی چنین شبکه‌هایی هم به این خاطر است که باید پیغام به‌صورت لحظه‌ای و بسیار فوری به دست کاربران برسد، اما اگر قرار باشد شبکه‌ای مانند واتس‌اپ لایه‌های امنیتی زیادی روی شبکه خود پیاده‌سازی کند، هم باید هزینه زیادی متقبل شود و هم اینکه پیام‌ها با تأخیر زیادی به دست کاربرانشان برسد.


این فعالیت‌ها و کنجکاوی‌ها ادامه داشته و دارد تا اینکه به‌تازگی، گاردین در یکی از گزارشات خود، همه را شگفت‌زده کرد و نوشت: واتس‌اپ! این امکان وجود دارد که بخش‌هایی نظیر سازمان‌های دولتی به لطف یک درپشتی (backdoor) امنیتی در این اپلیکیشن، به پیام‌های واتس‌اپ دسترسی داشته باشند.

تعهد واتس‌اپ این بوده که فقط خود فرد و گیرندۀ پیام بتوانند پیام‌هایی که مابین آن دو رد و بدل شده را بخوانند. این بدان معناست که هیچ رونوشتی از این پیام‌ها گرفته نمی‌شود و هیچ فرد یا سازمانی نمی‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد؛ حتی فیس‌بوک هم وجود چنین درپشتی را به صراحت رد می‌کند.

ضمنا سخنگوی شرکت فیس‌بوک هم اظهار داشت که طراحی این سیستم به‌گونه‌ای است که مانع از انتشار هرگونه پیام می‌شود، و ساز و کار این اطمینان، در سیستم رمزگذاری آن نهفته است و شرکت‌های دولتی یا هر سازمان دیگری، حتی اگر بخواهند هم نمی‌توانند به پیام‌های کاربران دسترسی داشته باشند.
 
کد مطلب: 47525
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام