۰
plusresetminus
يکشنبه ۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۶

ایرانسل و ناگفته‌های وزیر ارتباطات در کمیسیون رگولاتوری

ایتنا - مشخص نیست مسوولیت عدم اجرای قانون مجلس و ضرب‌الاجل سازمان بازرسی کل کشور در خصوص بورسی شدن ایرانسل به عهده وزیر ارتباطات است و ایشان می‌تواند خود راسا در این مورد تصمیم‌گیری کند یا نه؟


عصر ارتباط - نوید انصاری - «من مجاز نیستم مواردی که وزیر ارتباطات در جلسه کمیسیون تنظیم مقررات بیان کرده‌اند را اعلام کنم، اما این صحبت‌ها ثبت و ضبط شده و می‌توان با اجازه گرفتن از شخص وزیر، فرمایشات ایشان در این زمینه را پخش کرد تا دیگران نظر مقام عالی وزارت در این رابطه را که به ابلاغ مصوبه مذکور منجر شد، بدانند.» (منبع:ایسنا)

این شاه‌بیت اظهارات اخیر علیرضا قلمبردزفولی مدیر عامل ایرانسل بود که در واکنش به اظهارات معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات عنوان شد.
در واقع مدیرعامل اپراتور دوم با ایما و اشاره به رییس رگولاتوری موضوعی را خاطرنشان کرد تا وی نیز بیش از این پیشروی نکند. چراکه رییس رگولاتوری دو هفته قبل‌تر و در حاشیه تلکام دوباره روی پرونده ۷ ساله بورسی شدن ایرانسل و پایان مهلت‌های پی در پی این اپراتور دست گذاشته بود.

مدیر عامل ایرانسل نیز به سرعت و صراحت در پاسخ گفت: «آنهایی که خبر از اولتیماتوم اول و دوم و پایان مهلت می‌دهند به‌نظر می‌رسد حتی خودشان مصوبه را نخوانده‌اند.»
وی همچنین به صحبت‌های وزیر ارتباطات اشاره کرد و تلویحا پیام هشدارگونه‌ای داد که اگر ایشان اجازه دهند، اظهارات مقام عالی وزارت را پخش خواهم کرد.

البته همان هفته گذشته، عدم ورود ایرانسل در مهلت مذکور برای آگاهان قطعی بود و پیش‌بینی هم می‌شد که رگولاتوری واکنشی به اظهارات مدیرعامل ایرانسل نشان ندهد، که حالا قطعیت هر دو پیش‌بینی مسجل شده است.

اما ماجرا وقتی جالب‌تر شد که وزیر ارتباطات هفته گذشته صراحتا به میدان حمایت از ایرانسل برای تعویق بورسی شدن هم آمد.
اظهارات وزیر ارتباطات در حمایت از بورسی نشدن ایرانسل به این شرح است: «اکنون که ایرانسل اعلام می‌کند که شرایط برای واگذاری در بورس مهیا نیست باید انعطاف نشان دهیم همچنان که اگر این اپراتور به بورس نرفت اتفاق عجیبی نمی‌افتد. این اپراتور به صورت شفاف کار می‌کند و عدم ورود آن به بورس موضوع خاصی نیست که به عنوان یک مساله مطرح شود. بنابراین اگر فضای اقتصادی جامعه را آرامتر نگه داریم بهتر است. شریک خارجی ایرانسل که ۴۹ درصد سهام این اپراتور را در اختیار دارد در دوران سخت در ایران سرمایه‌گذاری کرده و اکنون که شرکت‌های خارجی جدیدی در حال ورود به ایران هستند اجبار آنها به واگذاری در بورس صحیح نیست.» (منبع: فارس)

به عبارت دیگر وزیر ارتباطات موضوع تعویق بورسی شدن ایرانسل پس از ۷ سال را به فضای اقتصادی کل جامعه گره زده و از کسانی هم که پیگیر مساله هستند خواسته که فعلا قید این جریان را زده و جامعه را آرام نگه دارند.
از سوی دیگر نگرانی وزیر ارتباطات در خصوص شریک خارجی ایرانسل یعنی MTN آفریقای جنوبی که به گفته ایشان در دوران سخت در ایران سرمایه‌گذاری کرده نیز در شرایطی مطرح می‌شود که این اپراتور آفریقایی نه تنها زیانی از این بابت ندیده، بلکه سود بسیار قابل ملاحظه‌ای هم در سال‌های گذشته از سرمایه‌گذاری در ایران به دست آورده که تاثیر زیادی بر ارزش سهام این شرکت داشت.

وانگهی مشخص نیست مسوولیت عدم اجرای قانون مجلس و ضرب‌الاجل سازمان بازرسی کل کشور در خصوص بورسی شدن ایرانسل به عهده وزیر ارتباطات است و ایشان می‌تواند خود راسا در این مورد تصمیم‌گیری کند یا نه؟ البته از یک حقیقت نیز نباید گذشت که بنا به دلایل نامعلومی، مدتهاست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و سازمان بازرسی هم ظاهراً پیگیر این پرونده نیستند.

به هر تقدیر آنطور که از شواهد پیداست به بورس نرفتن ایرانسل در دولت یازدهم نیز جای تعجبی نخواهد داشت. اما آنچه مورد سوال است، موضوع اظهارات وزیر ارتباطات در کمیسیون رگولاتوری است که مدیر عامل ایرانسل روی آن دست گذاشت. علی‌القاعده هیچ رابطه‌ای میان اظهارات مذکور با آنچه که امروز دلیل به تعویق افتادن ورود ایرانسل به بورس است، نباید وجود داشته باشد.
این که در جلسه مذکور چه گذشته و وزیر ارتباطات چه اظهاراتی داشته، کنجکاوی زیادی برانگیخته است. لیکن اگر محتویات این جلسه را سری اعلام نکرده و به امنیت جامعه گره نزنند، احتمالا اشکالی برای باز شدن دلایل عدم بورسی شدن ایرانسل نباید وجود داشته باشد.
حداقل‌ترین نتیجه اقدام مذکور این است که هم وزیر ارتباطات، هم رییس سازمان رگولاتوری، هم کمیسیون اصل ۹۰، هم سازمان بازرسی کل کشور و هم خود مدیر عامل شرکت ایرانسل، مورد مزاحمت رسانه‌ها و خبرنگاران قرار نمی‌گیرند که سرنوشت بورسی شدن ایرانسل چه شد.

به هر حال برگ برنده همچنان دست ایرانسل است و این اپراتور در مسیری قرار دارد که خود آن را تعیین می‌کند. کما‌اینکه بارها تلویحا اعلام شده این اپراتور هر زمان که خود صلاح‌دید و آمادگی لازم را داشت، می‌تواند وارد بورس شود.

در نهایت این که اگر در گذشته دلایل دیگری برای عدم ورود ایرانسل به بورس مطرح می‌شد، این بار وضعیت بد بورس، رفع تحریم‌ها و ورود شرکت‌های خارجی است که به گفته وزیر ارتباطات دلیل گذشتن از بورسی شدن ایرانسل است. این که دلایل سال‌های آینده احتمالا چه خواهد بود نیز هنوز روشن نیست.
 
کد مطلب: 38894
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام