کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رایانه‌های سریع‌تر و بصرفه‌تر با استفاده از حافظه نوری

خبرگزاری ايسنا , 11 مهر 1394 ساعت 15:42

ایتنا- در واقع انتقال اطلاعات بین پردازشگر مرکزی و حافظه رم یکی از بزرگترین مشکلات رایانه‌های مدرن امروزی است.




گروهی از محققان آلمانی و انگلیسی موفق به ساخت حافظه دائمی با استفاده از نور شدند.


به گزارش ایتنا از ایسنا، محققان مرکز تحقیقاتی کارلسروهه، دانشگاه مولسن آلمان و محققان دانشگاه آکسفورد و اکستر بریتانیا با مطالعه بر روی مواد تغییر فاز دهنده موفق شدند تا سیگنال‌های نوری را تبدیل به سیگنال‌های الکتریکی کنند.

محققان امیدوارند که با پیشرفت این فناوری منحصر‌ به‌فرد در آینده نزدیک شاهد ظهور ریزپردازشگرهای نوری با ویژگی‌هایی همچون سرعت بسیاربالا، حداکثر کارایی و فناوری‌های تبدیل نور باشیم.

برای محقق ساختن حافظه نوری باید از بروز پدیده‌ای موسوم به گلوگاه معماری فون نیومن که طی آن، بیشتر زمان رایانه صرف انتقال اطلاعات بین ذخیره‌گاه و واحد پردازش مرکزی بجای اجرار بر روی آن می‌شود، جلوگیری کرد.

پروفسور هاریش باسکاران، متخصص علوم رایانه‌ای دانشگاه آکسفورد گفت: ذخیره اطلاعات نه‌تنها با فیبرهای نوری انتقال اطلاعات سازگاری داشته، بلکه با آخرین نسل پردازشگرها هم تطابق دارد.

وی در ادامه افزود: به کمک فناوری ذخیره اطلاعات در حافظه نوری با مواد تغییرفاز دهنده می‌توان اطلاعات را تا ده‌ها سال بدون انرژی ذخیره کرد.

محققان در مورد ویژگی‌های مثبت فناوری ذخیره اطلاعات با روش نوری، عنوان کردند: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این سیستم قابلیت ذخیره چندگانه اطلاعات هم به صورت دوتایی یعنی صفر و یک و هم به صورت معادلات اتمی به صورت همزمان است.

به کمک فناوری بایت‌های نوری می‌توان فرکانس پردازش اطلاعات را حتی از مقیاس گیگاهرتز نیز فراتر برد.

در فناوری ذخیره اطلاعات به کمک نور با شلیک سریع پالس‌های نور به درون بلور و تبدیل موقت آن به ماده بی‌شکل اطلاعات ذخیره می‌شود و برای پاک کردن اطلاعات ماده بی‌شکل دوباره به بلور تبدیل می‌شود.


کد مطلب: 38482

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/38482/رایانه-های-سریع-تر-بصرفه-تر-استفاده-حافظه-نوری

ايتنا
  https://www.itna.ir