۳
۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۵
دبیر کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ؛

فیلتر تلگرام در دستورکار

۹۵درصد کانال‌های غیراخلاقی هنوز باز است
ایتنا- پنج درصد از کانال‌های فیلترشده از قبل هم فیلتر بوده و این موضوع ربطی به درخواست وزارت ارتباطات از مدیران این شبکه ندارد.
فیلتر تلگرام در دستورکار


دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اینترنتی گفت: ۹۵ درصد کانال‌های غیراخلاقی شبکه پیام‌رسان تلگرام باز است و موضوع مسدودسازی این شبکه اجتماعی همچنان در دستور كار كميته تعيين مصاديق قرار دارد.


به گزارش ایتنا از مهر، عبدالصمد خرم‌آبادی در مورد دستور کار جلسه آینده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اظهار داشت: جلسه این هفته کارگروه در روز چهارشنبه برگزار نمی‌شود اما به هر ترتیب موضوع تلگرام در دستور کار جلسه آینده این کارگروه قرار دارد.

معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: بیش از ۹۵ درصد کانال‌های غیراخلاقی شبکه موبایلی تلگرام هنوز مسدود نشده و در دسترس کاربران ایرانی قرار دارد.

خرم‌آبادی در مورد پاسخ مثبت تلگرام به درخواست ایران برای مسدودکردن صفحات غیراخلاقی، تاکید کرد: پنج درصد از کانال‌های فیلترشده از قبل هم فیلتر بوده و این موضوع ربطی به درخواست وزارت ارتباطات از مدیران این شبکه ندارد.

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اینترنتی گفت: پاول دوروف مدیر تلگرام اعلام کرده است که در اجرای سیاست‌های داخلی تلگرام، کانال‌های مستهجن را فیلتر می‌کند که منظور وی صرفا کانال‌های عمومی مستهجن بوده است. دوروف تاکید کرده بود که مسدودسازی این موارد ربطی به درخواست ایران ندارد.

وی ادامه داد: متاسفانه هم‌اکنون افرادی که پیش از این کانال‌های عمومی مستهجن و مبتذل درست کرده بودند برای فرار از مسدود شدن، نوع کانال خود را از عمومی به خصوصی تغییر داده‌اند اما در میزان و نوع محتوای مستهجن و تعداد کاربرانشان و نیز دسترسی به این کانال‌ها، هیچ محدودیتی ایجاد نشده است.

در این کانال‌ها تنها محدودیت این است که تعداد اعضای کانال به کاربر عضو اعلام نمی‌شود.

خرم آبادی اضافه کرد: حتی بسیاری از کانال‌های مستهجن و غیراخلاقی بعد از مسدود شدن، عنوان خود را از کانال عمومی به کانال خصوصی تغییر داده‌اند و بدون اینکه تغییری در ماهیت و محتواهایشان صورت گیرد مجددا با همان کاربران قبلی کار خود را از سر گرفته‌اند.

معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی با تاکید براینکه مشکلات تلگرام همچنان باقی است خاطرنشان کرد: زمان برگزاری جلسه کارگروه، بستگی به آمادگی اعضاء برای تشکیل جلسه دارد.

خرم آبادی درباره به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضا در جلسه هفته گذشته این کارگروه که قرار بود در مورد تلگرام تصمیم‌گیری شود اظهار داشت: تعدادی از اعضای دولت اعلام کرده بودند که در این جلسه حضور پیدا می‌کنند و تعداد شش نفر از اعضای دیگر با توجه به قول آنها جلسه را تشکیل دادند اما چون حد نصاب جلسه هفت نفر است جلسه رسمیت پیدا نکرد و تصمیمی اتخاذ نشد .

دبیر کارگروه تعیین مصادیق خاطرنشان كرد: هیچ یک از اعضاء کارگروه تعیین مصادیق و مسئولین کشور با حضور و عضویت مردم در شبکه‌های اجتماعی مخالف نیستند بلکه آنچه که باعث مطرح شدن موضوع مسدودسازی برخی از شبکه‌های اجتماعی خارجی در کارگروه شده این است که بسیاری از این شبکه‌ها بوسیله صهیونیست‌ها اداره می‌شوند و به هیچ وجه از قوانین و مقررات کشور تبعیت نمی‌کنند.

وی افزود : قوانین کشور صرفاً برای محیط فیزیکی وضع نشده‌اند و همه مسئولین کشور مکلف‌اند که تمهیدات لازم را برای اجرای قوانین در فضای مجازی نیز فراهم کنند.

یکی از این تمهیدات ، تقویت شبکه‌های اجتماعی داخلی به منظور جایگزینی آنها با شبکه‌های خارجی است.

معاون قضایی دادستان کل کشور با اشاره به اینکه مشکلات فعالیت شبکه‌های اجتماعی خارجی نظیر تلگرام فقط به انتشار محتوای غیر اخلاقی محدود نمی‌شود تاكيد كرد: این شبکه علاوه بر انتشار محتوای غیراخلاقی، دارای کانال‌ها و گروه‌هایی است که علیه امنیت کشور ، مقدسات اسلامی و فرهنگ و هویت ملی مردم ایران اقدام به انتشار محتوای مجرمانه می‌كنند و کارگروه با درنظر گرفتن همه ابعاد، این موضوع را مورد بررسی قرار داده و تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد كرد.

شبکه پیام‌رسان موبایلی تلگرام بالغ بر ۱۵ میلیون کاربر در ایران دارد و با توجه به وجود برخی کانال‌های غیراخلاقی و ربات‌های مستهجن در این شبکه، ۲ هفته پیش کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ در کشور، موضوع مسدودسازی این شبکه را در دستور کار قرار داد که به دلیل به حدنصاب نرسیدن اعضای تصمیم‌گیر در این کارگروه، موضوع به جلسه آینده آن موکول شد.

پیش از آن نیز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی ارسال چندین نامه از مسئولان تلگرام خواسته بود که دسترسی به کانال‌های غیراخلاقی و مستهجن را برای کاربران ایرانی مسدود کند و محمود واعظی وزیر ارتباطات صراحتا اعلام کرده بود که درصورتی که کانال‌های مستهجن تلگرام مسدود نشود دولت نیز موافق فیلتر این شبکه اجتماعی خواهد بود.

اما اواخر هفته گذشته دسترسی به برخی از این نوع کانال‌ها برای کاربران ایرانی با پیغامی مبنی بر اینکه «این کانال با توجه به برخی محدودیت‌های محلی در کشور شما در دسترس نیست»، همراه بود که این موضوع باعث شد اخباری مبنی بر پذیرفتن درخواست ایران از سوی تلگرام برای حذف این کانال‌ها منتشر شود.

در نهایت پاول دوروف، مدیر عامل سیستم پیام‌رسانی تلگرام در پاسخ به سوال برخی کاربران ایرانی این پیغام را توئیت کرد: « آن دسته از کانال‌هایی که بسته شده‌اند همچنان مسدود باقی مانده‌اند اما طبیعتا کانال‌های جدید باز می‌‌شوند.»

وی همچنین در کانال تلگرام خود از قضاوت عجولانه درباره مسدود شدن تلگرام در ایران عذرخواهی کرد و گفت: «اگر تلگرام در ایران همچنان دارای بوت‌های غیراخلاقی و کانال‌های مستهجن باشد آن را مسدود می‌کنیم. اگر این نکته تنها فاکتور نگران کننده باشد، جایی برای مشکل و نگرانی نیست زیرا ما اخیرا بیشتر بوت‌ها و کانال‌های مستهجن را مسدود کرده‌ایم.»

محمود واعظی وزیر ارتباطات دو روز پیش در این مورد تاکید کرد: اغلب کانال‌های غیراخلاقی مسدود شده‌اند و مدیران این شبکه برای مسدود کردن کانال‌ها قول داده‌اند.

اگر کانالی وجود دارد بعد از تصمیمات مسدود کردن بوده و به دلیل فنی ۲۴ تا ۴۸ ساعت برای مسدود شدن کانال‌های جدید زمان لازم است.
کد مطلب: 39216
نام شما
آدرس ايميل شما


پدرام
feedback
Iran, Islamic Republic of
اخه واقعا یعنی مسئله ایی مهم تر از فیلتر کردن یک شبکه اجتماعی در ایران وجود ندارد که خبر اول اخبار کشورر شده.این همه مشکل برین اونا را حل کنید عزیزان
feedback
Germany
فیلتر کنید که چی بشه اخه؟
این همه محدودیت از خارج برامون تحمیل شده از داخل هم اینا دارن به مردم فشار میارن
بس کنید توروخدا
a
feedback
Iran, Islamic Republic of
مدیریت سوت بدست گرفتن و هر از چندگاهی صدای سوت را درآوردن نیست .
تکرار کلمه فیلترینگ ، اصل موضوع را به فراموشی سپرده ، فکر نمی کنید جامعه ما به آن حد از شعور رسیده که تکرار مکرر فیلترینگ معنای خودش را از دست داده باشد؟
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام