۰
plusresetminus
شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۶
ICT در هفته‌ای که گذشت

از رفع فیلتر فیس‌بوک تا 12 میلیون مشترک اپراتورهای مجازی موبایل

ایتنا- مهم‌ترین رویداد عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته‌ای که گذشت را تغییر دبیر شورای‌عالی فضای مجازی است.
از رفع فیلتر فیس‌بوک تا 12 میلیون مشترک اپراتورهای مجازی موبایل


هفته‌ای که گذشت در عرصه فضای مجازی کشور با اتفاقات مهمی مانند تشکیل جلسه شورای‌عالی فضای مجازی و تعیین دبیر جدیداین شورا همراه بود.


به گزارش ایتنا از ایسنا، هفته گذشته از سوی رهبری حکم‌های جدید اعضای شورای‌عالی فضای مجازی ابلاغ شده و پس ازآن اعضای این شورا دیداری با رهبری داشتند که در قالب این دیدار بر اهمیت این حوزه تاکید شد.

بر همین اساس پس از وقفه‌ای چند ماهه جلسه شورای‌عالی فضای مجازی چهارشنبه شب با حضور رئیس‌جمهور به عنوان رئیس این شورا برگزار شده و در قالب آنابوالحسن فیروز آبادی به عنوان دبیر جدید شورا معرفی شده و از زحمات محمدحسن انتظاری دبیر قبلی این شورا قدردانی شد.

۱۲ میلیون مشترک برای اپراتورهای مجازی موبایل
همچنین در این هفته همایشی با عنوان«اپراتورهای مجازی تلفن همراه موفقیت یا ناکامی» برگزار شده و در حاشیه آن معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات متذکر شد: تا ۱۰ سال آینده حداقل ۱۵ درصد از سهم بازار ارتباطات کشور در اختیار اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) خواهد بود و برای این بخش بالغ بر ۱۲ میلیون مشترک وجود خواهد داشت.

رئیس سازمان تنظیم مقررات همچنین یادآور شد: در پروانه ارتقاء اپراتورهای موبایل اینگونه عنوان شده است که هریک از آنها باید حداقل با دو اپراتور مجازی همکاری کنند.

اقدامات رگولاتور برای رفع مشکل دسترسی به ADSL
علی اصغر عمیدیان که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت،در بخش دیگری از صحبت‌های خود هم در پاسخ به این سوال که با توجه به محدودیت منابع شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت و محدودیت دسترسی شهروندان به سرویس ADSL سازمان تنظیم مقررات چه تصمیمی در این زمینه گرفته و آیا در این خصوص به مخابرات تذکری داده شده، توضیح داد: در گذشته در پروانه شرکت مخابرات و همچنین پروانه ارتقاء این شرکت تاکید شده بود که لازم است مخابرات امکانات عمومی که در اختیار دارد را در اختیار سایر ارائه‌کنندگان خدمات اینترنتی قرار دهد.

مخابرات نیز تاکنون نشست‌های مختلفی با شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت داشته و در این زمینه قرار‌دادی تنظیم شده است.

وی ادامه داد: اما در یک بند این قرار‌داد میان دو طرف اختلاف‌نظر‌هایی وجود دارد و از آنجا که در گذشته پیش‌بینی شده بود که اختلاف میان این دو گروه به سازمان تنظیم مقررات ارجاع داده شود تا این سازمان تصمیم نهایی را اتخاذ کند، اکنون بررسی این موضوع در مراحل نهایی قرار دارد.

البته ما منتظر این مرحله نشدیم و پیش از آن تذکرات کافی را به مخابرات دادیم، چراکه این سرویس باید ارائه شود و مردم به آن نیاز دارند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات همچنین یادآور شد: به هرحال پیگیری این مساله روند قانونی خود را دارد و در این میان ما اصلا دوست نداریم ادبیات‌مان به این شکل باشد که مواردی مانند تذکر، توبیخ، محدود‌کردن پروانه و یا مواردی از این دست مورد توجه قرار گیرد، چراکه در زمان تدوین قوانین در سازمان تنظیم مقررات نمایندگان خود شرکت‌ها نیز حضور دارند و اکنون همین ماده‌ای که اشاره شد با حضور مسئولان شرکت مخابرات تدوین شده و این مسئولان امضاء کرده‌اند که هرچند این بند را اجرا می‌کنند حال ما نیز انتظار داریم که آنها به این موضوع وفادار باشند.

پارسی‌جو و داستان رقابت با گوگل

از دیگر اتفاقات این مدت اظهارات مدیر اجرایی پروژه ملی موتور جست‌وجوگر پارسی‌جو بود که در قالب آن تاکید شد: در هیچ کجای دنیا، جویشگر بومی با هدف پر کردن جای گوگل و یاهو راه‌اندازی نمی‌شود.

امیرعلی خیراندیش با اشاره به راه‌اندازی رسمی این موتور جستجوی ایرانی در مهر ماه سال جاری،اظهار کرد: با مطرح شدن پروژه جستجوگر ملی، بسیاری تصور می‌کنند که این جویشگر قرار است جای گوگل و یاهو را بگیرد به همین خاطر به طور مداوم پارسی‌جو با این موتورهای جست‌وجوگر مقایسه می‌شود درحالی که هدف ما پاسخ‌گویی به نیازهای بالقوه کاربران در اینترنت است.

وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا، جویشگر بومی با هدف پر کردن جای گوگل و یاهو راه‌اندازی نمی شود افزود: قرار نیست پارسی جو، جای گوگل را در ایران بگیرد چر‌که پارسی‌جو و گوگل دو هدف مختلف را دنبال می‌کنند و درواقع کارکرد این دو با یکدیگر متفاوت است.

فیس‌بوک رفع فیلتر می‌شود؟
از دیگر اخبار این هفته می‌توان به صحبت‌های وزیر ارتباطات در خصوص رفع فیلتر فیس‌بوک اشاره کرد.

محمود واعظی با تاکید بر این که فیلترینگ شبکه‌هایی مانند فیس‌بوک و توئیتر قبل از دولت یازدهم صورت گرفته اظهار کرد: اکنون در این زمینه برخی نمایندگان دولت به طور شفاهی صحبت‌هایی را مطرح کرده‌اند.

وی درباره این که چندی پیش یکی از اعضای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای اینگونه اعلام کرده بود که این احتمال وجود دارد که با ارسال نامه درخواستی از سوی وزارت ارتباطات، شبکه اجتماعی فیس‌بوک رفع فیلتر شود، گفت: این صحبت‌ها از سوی یکی از اعضای این کمیته مطرح شده و به معنای نظر کلی کارگروه مربوطه نیست.

واعظی همچنین متذکر شد: وزارت ارتباطات زمانی وارد عمل می‌شود که بیش از ۵۰ درصد اطمینان داشته باشد که نتیجه مثبتی حاصل می‌شود. در خصوص این موضوع نیز اگرچه برخی نمایندگان دولت به طور شفاهی صحبت‌هایی را مطرح کرده‌اند اما هنوز به طور رسمی مطلبی ارسال نشده است.

رتبه نخست ایران در میزبانی داخلی اطلاعات

همچنین طی این مدت رئیس سازمان فناوری اطلاعات که برای برگزاری همایش دولت الکترونیک کاربردها ، فرایندها و وظایف دستگاه‌های اجرایی راهی گیلان شده بود،به بحث میزبانی اطلاعات اشاره کرده و از کسب رتبه نخست ایران در خاورمیانه در میزبانی اطلاعات در داخل خبر داد.

نصر الله جهانگرد با بیان این مطلب گفت: در آغاز به کار دولت ۹۰ درصد ترافیک اطلاعات داخلی در خارج کشور میزبانی می‌شد اما هم‌اکنون و با اقدامات انجام شده ۴۰ درصد ترافیک اطلاعات داخلی در کشور میزبانی می‌شود.

بر همین اساس امکان مسیریابی در داخل کشور ایجاد شده و تاکنون بیش از ۴۵ میلیون درخواست اینترنتی در داخل مدیریت و دیگر نیازی به خروج از کشور نخواهد داشت.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به توسعه دیتاسنترهای داخلی به کمک بخش خصوصی تصریح کرد: با اقدامات انجام شده ظرفیت تبدیل شدن به مرکز ترافیک اینترنتی غرب آسیا در حال فراهم شدن است.

وی از ارتقا ۵ پله‌ای رتبه ایران در رتبه بندی‌های بین‌المللی حوزه ICT خبر داد و گفت:طی دو سال گذشته شبکه ثابت اتصالات ۳ برابر شده و با ورود نسل سوم تلفن همراه هم‌اکنون امکان برقراری بیش از ۲۰ میلیون ارتباط هوشمند ایجاد شده است.
کد مطلب: 38209
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام