۴
۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۸

منافع رومینگ ملی برای مشترکان موبایل

ایتنا- با اجرای طرح رومینگ ملی کاربران موبایل مشکل عدم دسترسی به شبکه و آنتن را نخواهند داشت.
منافع رومینگ ملی برای مشترکان موبایل


پیش از ورود اپراتورهای موبایل به عرصه ارائه خدمات نسل سوم ارتباطی، وزارت ارتباطات الزامی برای آن‌ها در نظر گرفت و براین اساس قرار شد اپراتورها پیش از ورود به این حوزه بتوانند به ارائه خدمات رومینگ ملی بپردازند.


به گزارش ایتنا از ایسنا، اما رومینگ ملی که تنها چند ماه از اجرای آن می‌گذرد، طرحی است که براساس آن اگر اپراتوری در یک نقطه پوشش دهی مناسب نداشته باشد کاربر آن می تواند در آن نقطه از شبکه اپراتورهای دیگر استفاده کرده و به برقراری ارتباط بپردازد.

رومینگ ملی درواقع راهکاری است تا با توجه به هزینه‌های بالای تامین تجهیزات، اپراتورها را از الزام خرید تجهیزات برای تمام نقاط صعب العبور و یا کم جمعیت بی نیاز می کند و باعث می‌شود اگر در نقطه‌ای یک اپراتور پوشش ندارد بتواند از شبکه اپراتور دیگر استفاده کند.

براین اساس کاربران اپراتورهای مختلف بدون پرداخت هزینه می‌توانند در نقاط کور به اصطلاح بر روی شبکه اپراتورهای دیگر روم شوند.

فاز اول این طرح خرداد ماه امسال اجرا شد و در قالب آن مشترکان اپراتور سوم یا همان رایتلی‌ها با توجه به این که هنوز پوشش این اپراتور در کشور کامل نشده بود، توانستند در نقاط فاقد آنتن از شبکه دو اپراتور اول استفاده کنند. در فاز بعدی اپراتورهای اول و دوم نیز به این طرح افزوده شده و براین اساس قرار بر آن شد که همه اپراتورها بتوانند براساس قراردادهایی که میان آن‌ها منعقد شده نقاط کور یکدیگر را پوشش دهند.

البته بعدها در موارد متعدد کارشکنی‌هایی هم دراین حوزه صورت گرفت و یا گفته شد که ممکن است به دلیل تفاوت‌هایی که در تجهیزات اپرتورهای اول و دوم وجود دارد، در برخی موارد امکان برقراری رومینگ بین این دو اپراتور وجود نداشته باشد اما تنها در روز اولی که فاز اول رومینگ ملی اجرا شد بنا بر آمارهای رسمی حدود ۸۶۰۰ نفر از مشترکان رایتل به شبکه همراه اول و حدود ۵۰۰۰ نفر از آنها به شبکه ایرانسل منتقل شدند که البته این آمار تنها مربوط به تهران بود.

رومینگ ملی (طرح استفاده متقابل از شبکه‌های تلفن همراه) در واقع خدمتی است که با استفاده از آن یک اپراتور خدمات شبکه خود را در اختیار شبکه اپراتورهای مهمان قرار می دهد و با انعقاد موافقت نامه از اپراتور مهمان هزینه‌ای را نیز دریافت می‌کند، در این حالت هنگامی که مشترک اپراتور مهمان از محدوده پوشش دهی اپراتور خود خارج می‌شود به صورت خودکار امکان برقراری ارتباط و دریافت خدمات تعریف شده از طریق شبکه اپراتور میزبان را دارا خواهد شد.

همچنین با اجرای این طرح دیگر تمام اپراتورها مجبور نیستند برای نقاط کم جمعیت و یا مناطق جاده‌ای خود تجهیزات مورد نظر را نصب کنند و بی شک هر چه تجهیزات موبایلی در سطح کشور کمتر باشد، از نظر سلامت آرامش خاطر بیشتری برای مشترکان ایجاد خواهد شد و بحث مخاطرات مربوط به تشعشعات دکل‌ها کمتر می شود.

در حوزه اینترنت نیز این امکان وجود دارد که مشترکان با فعال سازی گزینه رومینگ در گوشی تلفن همراه خود در هنگامی که اپراتور به آنها سرویس نمی دهد از شبکه اپراتورهای دیگر استفاده کنند که البته این برای اجرای این روند پرداخت هزینه‌ دیتای استفاده شده برعهده کاربر خواهد بود.
کد مطلب: 33448
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Canada
وقتی تعرفه اینترنت نسل 2 و 3 و 4 برابر هست و سرعت مشابهی هم دارند دیگه برای اپراتورها ارزشی نباید قائل شد
یوسف
feedback
Iran, Islamic Republic of
وقتی هر دکل مخابرات، فقط میتواند به n کاربر پاسخ بدهد و اپراتورها برای منفعت بیشتر به 2n یا 3n کاربر، خدمات بی کیفیت میدهند دیگر رومینگ ملی، به قول معروف قوز بالای قوز است!!!!!
reza
feedback
Iran, Islamic Republic of
مسخرش رو در اوردن بابا اولش که بود برای تبلیغات که رومینگ خوب سراسری کردن ولی الان رومینگ یه یه ماهی منطقه ما قطع شده به هر اپراتوری هم زنگ میزنم پاست میده به اپراتور دیگه در ضمن اینترنتشم افتضاحه
مخابراتی
feedback
Iran, Islamic Republic of
با تشکر از نظر کاملا فنی تون...
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام