۰
plusresetminus
يکشنبه ۸ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۰۸

آغاز دوازدهمين شوراي رگولاتورهاي جنوب آسيا

دوازدهمين شوراي رگولاتورهاي جنوب آسيا (SATRC) امروز آغاز شد.
آغاز دوازدهمين شوراي رگولاتورهاي جنوب آسيا
رضا تقي‌پور در اجلاس دوازدهمين شوراي رگولاتورهاي جنوب آسيا (SATRC) ضمن خوشامدگويي از طرف دولت جمهوري اسلامي ايران به مهمانان داخلي و خارجي اظهار داشت: اميدواريم در طي اين اجلاس براي توسعه بخش ارتباطات رگولاتوري در كشورهاي غرب آسيا برنامه‌ريزي‌هاي مفيدي صورت گيرد.

به گزارش فارس وي اظهار داشت: طي سال‌هاي اخير در بخش ارتباطات شاهد همكاري گسترده و بيشتر در سطح منطقه در زمينه زيرساخت‌هاي لازم براي ارائه خدمات مخابراتي بوده‌ايم.

وزير ارتباطات افزود: ايران با جمعيت حدود ۷۴ ميليون نفر يكي از مهمترين بازارهاي جهان با امكان رشد بسيار سريع است و امكانات بسيار ارزشمندي را براي بخش‌هاي خصوصي و سرمايه‌گذاري دارد.
تقي‌پور خاطر نشان كرد: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران سياست توسعه پايدار اين بخش مهم را از طريق ايجاد مشاركت بخش خصوصي و با هدف تشويق سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي دنبال مي‌كند.

تقي‌پور گفت: اين مشاركت به ما اين امكان را مي‌دهد كه با تلفيق تلاش‌ها و مبادله تجارب، ساز و كار پايداري را براي اشتغال نسل جوان و دستيابي به فناوري‌هاي پيشرفته با هدف شتاب‌ بخشيدن به آهنگ رشد اقتصاد ملي را فراهم كنيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات خاطر نشان كرد: بر همين اساس اجرا و پياده‌سازي اپراتورهاي دوم و سوم تلفن همراه به بخش خصوصي واگذار شده است. همچنين از سوي ديگر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران، شركت مخابرات ايران را كه مشتمل بر ۳۲ شركت مخابرات استاني و شركت ارتباطات سيار (اپراتور اول تلفن همراه) است را به عنوان يك سرمايه ملي، با هدف بهبود كارايي و همچنين اعمال مديريت مؤثر بر منابع، از طريق فروش در بورس به متقاضيان بخش خصوصي عرضه كرد.

تقي‌پور تأكيد كرد: اين خصوصي‌سازي شركت مخابرات ايران را قادر خواهد كرد در دنياي پررقابت امروز با ساختار سازماني جديد و با مديريت كارآمد و تفكري نو وظيفه محوري خود را در ارائه خدمات و ايجاد زيرساخت‌هاي لازم انجام دهد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: ايجاد اپراتور سوم تلفن همراه كه اخيراً مجوز آن صادر شده است اين امكان را فراهم مي‌كند كه همكاري سازنده و تعامل مثبتي بين بخش‌هاي دولتي و خصوصي كشور با هدف رشد اقتصادي كشور، تأمين نياز متقاضيان و ايجاد اشتغال براي نسل جوان به وجود آيد.

وي افزود: همچنين در ماه‌هاي اخير و با حضور رئيس‌جمهور ايران پروانه اپراتور اول پستي واگذار شد تا به اين وسيله زمينه لازم براي عرضه سهام شركت دولتي پست در بورس به منظور مشاركت هر چه بيشتر بخش خصوصي در اداره كشور فراهم شود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات خاطر نشان كرد: وزارت ارتباطات بهبود مستمر كيفيت و كميت خدمات مخابراتي را در سرلوحه برنامه‌هاي خود قرار داده است و در حال حاضر ۲۵ ميليون خط تلفن ثابت (صد در صد خانوارها و با ضريب نفوذ ۳۵ درصد) و ۵۳ ميليون خط تلفن همراه (ضريب نفوذ ۷۲ درصد) واگذار شده است كه در حال حاضر واگذاري انواع تلفن در ايران به روز است و متقاضيان مي‌توانند با ارائه درخواست خود در كمترين زمان ممكن تلفن دريافت كنند.

تقي‌پور تصريح كرد: همچنين ارائه خدمات تلفن اعتباري و غير اعتباري هم اكنون در ايران توسط ۲ اپراتور خصوصي (ايرانسل و همراه اول) ارائه مي‌شود و اپراتور سوم نيز در حال ورود به عرصه ارائه خدمات ارتباطي و ارزش افزوده است.

وي ادامه داد: با توجه به جوان بودن جمعيت ايران و نياز بالا به خدمات موبايل در كشور انتظار مي‌رود كه اپراتور سوم بتواند حداقل ۱۵ ميليون مشترك با تكنولوژي نسل سوم موبايل را تأمين كند.
وي ادامه داد: اين وزارتخانه از اينكه از فرصت‌هاي ايجاد شده از طريق آزادسازي بازار ارائه خدمات ارتباطي به خوبي استقبال شده است بسيار خشنود است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات همچنين گفت: بيش از ۳۲ ميليون كاربر اينترنت در ايران وجود دارد كه شبكه اينترنت نيز با توجه به جامعه جوان ايران و استقبال آنها از سرويس‌هاي فناوري وضعيت قابل قبولي دارد و انگيزه بسيار مناسبي را براي توسعه بخش خدمات اينترنت در كشور به وجود آورده است.

وي گفت: در همين حال برنامه‌هاي گسترده‌اي براي افزايش پهناي باند اينترنتي در كشور فراهم شده تا زمينه لازم براي ارائه خدمات الكترونيكي از طريق فضاي مجازي به متقاضيان با سرعت بسيار مناسب فراهم شود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: گسترش خدمات ICT روستايي هدف اصلي برنامه‌ريزي و ارتقاء آتي خدمات در سراسر كشور است كه نزديك به هزار روستا به اين وسيله از اين خدمات بهره‌مند شده‌اند.

وي گفت: دولت ايران توانسته به واسطه اجراي اين پروژه امكانات پستي ، بانكي و مخابراتي را به روستاييان ارائه كند كه به اين ترتيب علاوه بر كاهش ميليون‌ها سفر بين روستاها و شهرها مهاجرت معكوس از شهر به روستا نيز تا حدي محقق شده است.

وي گفت: بر همين اساس و بنابر اعلام سازمان‌هاي بين‌المللي ايران جزء كشورهاي برتر اجرا كننده اين پروژه است و در همين جا و از فرصت اجلاس استفاده و اعلام مي‌كنم كه آماده ارائه تجربيات خود در اين زمينه به كشورهاي عضو SATRC هستيم.

تقي‌پور افزود: وزارت ارتباطات به عنوان سياست‌گذار بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران اهداف مهمي را براي شركت‌هاي مخابراتي مشخص كرده است كه از مهمترين آنها ايجاد زيرساخت‌هاي مخابراتي در كشور است؛ در همين چارچوب تاكنون ۱۲۵ هزار كيلومتر فيبرنوري پرظرفيت استان‌ها و شهرهاي بزرگ را به هم متصل كرده است و شبكه فيبر نوري داخل شهرها نيز گسترش روزافزوني دارد.

وي ادامه داد: همچنين شبكه فيبرنوري كشور به نحوي طراحي و اجرا شده است كه سراسر كشور را تحت پوشش قرار مي‌دهد و امكان برقراري ارتباط با تمامي كشورهاي منطقه را به سادگي فراهم نموده است؛ به طوري كه در حال حاضر اين شبكه به تمامي كشورهاي همسايه (به جز پاكستان) وصل است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات خاطر نشان كرد: تكميل اين شبكه با همكاري كشورهاي منطقه مطمئنا تأثير بسيار زيادي در ارتقاء سطح كيفي و كمي خدمات ارتباطات و فناوري اطلاعات در سطح ملي و منطقه‌اي خواهد داشت.

تقي‌پور همچنين در بخش ديگري از سخنان خود گفت: كشورهاي در حال توسعه در آسيا سياست‌هاي كلان اقتصادي خود را به گونه‌اي تنظيم كرده‌اند كه به شتاب فزاينده‌اي در بخش مخابرات و ارائه خدمات، از بعد كيفي و بعد كمي بينجامد؛ در ايران اسلامي نيز هم اكنون نوسازي و توسعه شبكه‌هاي ارتباطات و فناوري اطلاعات از يك سو و تعامل مؤثر و فعال با مجامع بين‌المللي از سوي ديگر اهميت ويژه‌اي در اهداف و برنامه‌هاي توسعه اقتصادي كشور دارد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات خاطر نشان كرد: در زمينه بين‌المللي نيز وزارت ارتباطات توان خود را براي حضور فعال و مؤثر در مجامع تخصصي بين‌المللي و منطقه‌اي به خصوص در SATRC و APC معطوف داشته است.
وي ادامه داد: از سوي ديگر ظهور فناوري‌هاي جديد به همراه نگرش‌هاي نو در زمينه‌هاي اجرايي و مديريت و از سوي ديگر لزوم كارآمدي در سازمان‌هاي بين‌المللي و نياز به پاسخگويي به مقوله‌هاي جديد ما را به همكاري و تعاون منطقه‌اي بيش از پيش فرامي‌خواند و بنابراين ايجاد راهكارهاي مناسب براي تحكيم و ارتقاء همكاري‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي از مهمترين محورهاي برنامه توسعه بلندمدت اين وزارتخانه است و تلاش‌هاي زيادي براي ايجاد و تقويت همكاري و همگرايي بين‌المللي در چارچوب سازمان‌ها و نهادهاي تخصصي صورت گرفته است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: باور داريم كه همكاري جمعي زمينه‌ساز اعمال چند جانبه‌گرايي در مقابل يك جانبه‌گرايي است كه با هدف تأمين منافع ملي و به رغم ملاحظات سياسي فضاي ملايم و مثبت‌تري بين كشورهاي همفكر و با هدف تأمين منافع ملي ايجاد مي‌كند.
کد مطلب: 17140
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام