۳
۰
plusresetminus
شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۸

ناگفته‌های دبیر شورای فضای مجازی از اجرا نشدن شبکه ملی اطلاعات

وزارت ارتباطات کم کاری می‌کند
ایتنا- انتظاری: وزارت ارتباطات به وظیفه خود عمل نکرده‌است.
ناگفته‌های دبیر شورای فضای مجازی از اجرا نشدن شبکه ملی اطلاعات


دبیر شورای‌عالی فضای مجازی با اعلام نگرانی از عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات و تاخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مجری این پروژه، گفت: وزارت ارتباطات قرار بود از بهمن سال گذشته ظرف مدت یک ماه برنامه اولیه زمان بندی این پروژه را ارائه کند اما تاکنون به وظیفه خود عمل نکرده است.

به گزارش ایتنا از مهر، محمد حسن انتظاری، به تشریح آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت فضای مجازی کشور پرداخت و دلیل عملیاتی نشدن این پروژه را بعد از ۹ سال در کشور، کم کاری مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرای این طرح ملی عنوان کرد.

وزارت ارتباطات باید برنامه زمان بندی را یک ماهه ارائه می داد
دبیر شورایعالی فضای مجازی با بیان اینکه الزامات شبکه ملی اطلاعات در ۱۵ بهمن ماه سال ۹۲ پس از دو سال بحث و بررسی به تصویب شورایعالی فضای مجازی رسید و دو هفته بعد از آن به وزارت ارتباطات ابلاغ شد گفت: شورایعالی فضای مجازی به عنوان تصمیم گیر کلان و سیاستگذار در این حوزه، نقش هماهنگ کننده برای اجرای طرح را نیز برعهده دارد و براین اساس این پروژه را برای اجرا به وزارت ارتباطات ابلاغ کرده است؛ پس از آن نیز برای اجرایی شدن پروژه، بحث نظارت در دستور کار قرار می گیرد که در زمینه شبکه ملی اطلاعات نیز این شرایط اعمال شد.

وی با بیان اینکه براساس ماموریتی که برای این شبکه تعریف شده، وزارت ارتباطات موظف شد برنامه زمان بندی و فاز بندی را یک ماه پس از ابلاغ این مصوبه به مرکز ملی فضای مجازی ارائه دهد، افزود: تا به امروز هنوز ما این برنامه را دریافت نکرده ایم.
این خبر خوبی نیست؛ واقعیت این است که برای یک وزارتخانه ای که شاکله فنی دارد و پروژه های فنی اجرا می کند و باید ساختارش طوری باشد که ارائه زمان بندی یک کار روتین مهندسی باشد، عدم ارائه برنامه زمان بندی بعد از ۴ ماه، نگران کننده است.

انتظاری ادامه داد: در این زمینه با توجه به نظارت صورت گرفته در زمینه این پروژه ملی، جلسه ای هم حدود یک ماه پیش با مجریان این طرح داشتیم و در آن جلسه نیز مسئولان وزارت ارتباطات، برنامه ای ارائه ندادند.

وزارت ارتباطات جدی‌تر به مسائل نگاه کند
دبیر شورایعالی فضای مجازی  گفت: با توجه به تاکید بسیار زیادی که شورایعالی فضای مجازی و اعضای آن بر اجرای شبکه ملی اطلاعات به عنوان برنامه اصلی توسعه فضای مجازی کشور دارند حساسیت ما اخیرا در مورد این پروژه زیاد شده است و براین اساس نگرانی خود را به وزارت ارتباطات نیز منعکس کرده ایم و امیدواریم جدی تر نسبت به قبل، به این پروژه ملی نگاه کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از شاخص های بین المللی مانند پهنای باند، تعداد مشترکان و سرعت دسترسی اینترنت که باعث رشد ایران در رتبه بندی های جهانی می شود متاثر از اجرای شبکه ملی اطلاعات است خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات تحت عناوین مختلف وارد نهمین سال تعریف خود شده است و امیدواریم که کل مجموعه وزارت ارتباطات متوجه این نکته شوند و زودتر به این مساله بپردازند.

گزارش نظارتی خود در مورد عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات را به شورا می دهیم
انتظاری با تاکید براینکه در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجاری بسیاری از اعضا در این زمینه اظهار نگرانی کرده اند افزود: ما در جلسه بعدی شورایعالی فضای مجازی، یک گزارش نظارتی مبنی بر عدم اجرای شبکه و کم کاریهای صورت گرفته در این زمینه به اعضای شورا ارائه خواهیم کرد و پیشنهاداتی را برای طی شدن این فرآیند ارائه می دهیم.

وی با بیان اینکه بودجه های زیادی در این زمینه مصرف شده و دیگر باید وزارتخانه فکری کند گفت: قطعا شورایعالی فضای مجازی در این زمینه تصمیم قطعی خواهد گرفت.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: در اینکه باید شبکه ملی در کشور راه اندازی شود شکی نیست و نیز در اینکه اجرای این پروژه تا الان با تاخیر همراه بوده نیز شکی نیست؛ از این رو باید در این زمینه زودتر تصمیم گیری صورت گیرد.

جلسات در سطح وزیر، فقط برای کسب اطلاع است
وی با بیان اینکه مرکز ملی فضای مجازی ناظر بر پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات است در مورد چرایی اجرا نشدن پروژه شبکه ملی اطلاعات گفت: انسجامی که برای اجرای یک طرح ملی وجود داشته باشد در وزارت ارتباطات دیده نمی شود؛ این پروژه در این وزارتخانه سازمان دهی نشده است؛ البته شخص وزیر ارتباطات مصر به اجرای پروژه است و جلساتی را نیز شخصا برگزار می کند اما اجرای این شبکه، توسط مجموعه های وزارت ارتباطات باید انجام شود و جلسات در سطح وزیر، فقط برای کسب اطلاع است.

انتظاری موضوع توان فنی را نیز از دیگر دلایل عدم اجرای این پروژه عنوان کرد و گفت: نحوه اجرای پروژه شبکه ملی باید با یک کار جدی، حرفه ای و مهندسی صورت گیرد و گرنه این کار ناقص خواهد بود. البته اگر بخواهیم بگوییم پیمانکار اصلی طرح، مشخصات لازم از نظر فنی را دارد یا خیر، باید در این زمینه بررسی بیشتری صورت گیرد.

راه حل های دیگری را برای اجرای شبکه ملی اطلاعات به کار می گیریم

دبیر شورایعالی فضای مجازی عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات را گلوگاهی برای ارائه خدمات در فضای مجازی عنوان کرد و با اظهار نگرانی از عملیاتی نشدن این پروژه گفت: ما در یک لحظه حساس هستیم؛ براین اساس راه حل های دیگری که بتواند زیرساخت این شبکه را در کشور فعال کند در نظر می گیریم که اگر احتمالا مشاهده شد که وزارت ارتباطات در این زمینه دارای مشکلاتی است راه حل های دیگر را به کار خواهیم گرفت تا کشور معطل این پروژه نماند؛ به طور قطع اگر این شبکه راه بیافتد بحث دسترسی و سرویس های اینترنتی حل می شود و شاهد تحولات در عرصه فضای مجازی خواهیم شد.
کد مطلب: 30930
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
همون بهتر عملی نشه این طرح من دراوردیت.
مهدی
feedback
خدایا شُکر.
اینترنتی که بخواد محدود و داخلی باشه به درد هیچ کاری نمیخوره[البته به غیر از بعضی ها]
اگه انحصار زیر ساخت بر داشته میشد متوجه تحولات میشدید ......
^ فقط اینترنت بین المللی ^
مرتضی
feedback
با اعلام نگرانی؟؟؟نگرانی از چی؟دیگه کل اینترنت که فیلتره ،سرعت و کیفیت هم که دیگه بدتر .بهتر بجای اینجور نگران بودن ها ، نگران چیزهای مهمتری باشین مسئول عزیز الان چند ساله که فقط دارید ادعای بهتر شدن وضعیت و کیفیت اینترنت رو میکنین روز به روز هم داره بدتر میشه .نگران تورم و بیکاری وووووو باشین
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام