۵
۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۵۷

وزیر ارتباطات: اینترنت جهاني، فضاي قابل اعتمادي نیست

ایتنا - تقی‌پور: تفاوت شبكه ملي اطلاعات با وضعيت فعلي اين است كه در زمان راه‌اندازي اين شبكه به يك معماري منسجم دست خواهيم يافت و با تغيير مبناها از اينترنت به يك شبكه داخلي مي‌رسيم.
رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوري اطلاعات
رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوري اطلاعات


وزير ارتباطات از دسترسي دو ميليارد نفر از جمعيت هفت ميلياردي كره زمين به اينترنت خبر داد.


به گزارش ایتنا از ايسنا، همايش هم‌انديشي توسعه فناوري‌هاي پايه در دانشگاه صنعتي اميركبير برگزار شد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين همايش عنوان كرد: امروز حوزه فناوري اطلاعات به عنوان لايه‌اي مهم در تمامي عرصه‌هاي سياسي، دفاعي،‌ اجتماعي، اقتصادي و غيره تلقي مي‌شود.

وي ادامه داد: زماني بيش از صد سال پيش داستان با پست شروع شد و كم كم كار به تلگراف و تلفن كشيد و شايد بزرگ‌ترين دغدغه همكاران ما اين بود كه چطور تلفن را به همه برسانند اما اكنون در عصر انفجار اطلاعات هستيم و با نوعي يكپارچگي در توليد، جمع‌آوري و پردازش اطلاعات در سطح دنيا اهميت مبحث فناوري اطلاعات حتي از آنچه طراحان اين موضوع هم پيش‌بيني مي‌كردند به مراتب بالاتر رفته است.

تقي‌پور با بيان اين‌كه اكنون دو ميليارد نفر از هفت ميليارد جمعيت كره زمين به طور مستقيم و فعال به اينترنت دسترسي دارند، لزوم دسترسي به شبكه‌اي مطمئن و قابل اعتماد را مورد توجه قرار داد و گفت: گاه تعابير مختلف و غيردرستي نسبت به شبكه ملي اطلاعات صورت مي‌گرفت كه دليل اصلي اين تعابير آن بوده كه فكري منسجم دراين زمينه تبيين نشده بود. اما اكنون با توجهاتي كه در برنامه پنجم توسعه صورت گرفته بيش از ۲۰ ماده از مباحث قانون پنجم به بحث فناوري اطلاعات اشاره دارد كه اين موضوع نشانه اهميت اين مسئله براي مجلس بوده است.

وزير ارتباطات در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: زماني كه بحث راه‌اندازي اين شبكه مطرح شد برخي سوالات نيز مطرح بود كه برخي از آنها بسيار سطحي بوده است چراكه بسياري از كشورها اين ايده را يك دهه است كه دنبال مي‌كنند.
وي ادامه داد:‌ وقتي استراتژي ۲۰۲۵ كشورهاي پيشرفته را مورد بررسي قرار مي‌دهيم مي‌بينيم كه در راس آنها به موضوع اشراف اطلاعاتي اشاره شده است كه قطعا اشراف اطلاعاتي از طريق همين شبكه‌هاي اينترنتي ايجاد مي‌شود.

تقي‌پور با بيان اين‌كه در حال حاضر كشورهايي مانند چين، كره‌جنوبي و برخي كشورهاي ديگر با راه‌اندازي شبكه‌هاي خاص خود نشان داده‌اند، اظهار كرد كه آنها بر اين باورند كه اينترنت جهاني را فضاي قابل اعتمادي نمي‌دانند اكنون چين با وجود اين‌كه از نظر بسياري از شاخص‌ها در سطح دنيا رتبه‌ اول را به خود اختصاص داده با اين حال تلاش كرده است تا با بهره مندي از توان بومي راه‌اندازي شبكه مستقل را در دستور كار خود قرار دهد.
وي گفت: تفاوت شبكه ملي اطلاعات با وضعيت فعلي اين است كه در زمان راه‌اندازي اين شبكه به يك معماري منسجم دست خواهيم يافت و با تغيير از مبناها از اينترنت به يك شبكه داخلي مي‌رسيم.

وزير فناوري اطلاعات و ارتباطات با تاكيد بر اهميت مسائل امنيتي و حفظ حريم شخصي و خصوصي افراد يادآور شد: در دنيا به موازات گسترش اينترنت سرمايه‌گذاري در زمينه امنيت هم صورت گرفته است اما با اين وجود در موارد متعدد شاهد مشكلاتي دراين زمينه هستيم.

تقي پور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به نيروي انساني متخصص براي پرداخت به اين موضوع اشاره كرد و گفت:‌ خوشبختانه در كشور نقص‌هاي زيادي داريم كه مي‌توان اين نقص‌ها را به عنوان ماده خام در نظر گرفت كه اين دارايي زماني در قالب فرار مغزها خام فروشي مي‌شد اما اكنون براساس آمارهاي موجود نهضت جديدي در كشور آغاز شده و همان طور كه آمارها هم نشان مي‌دهند در توليد علم در بخش‌هاي متعدد با رشد جهشي و شتابان مواجه بوده‌ايم.

وي با بيان اين‌كه ايران مي‌تواند در آينده‌اي نه چندان دور صادركننده دانش خود در زمينه فناوري اطلاعات باشد، عنوان كرد: اكنون يكي از موضوعات مهمي كه ما بر روي آن بحث داريم، مديريت اينترنت در دنياست كه در اجلاس‌هاي مختلف بين‌المللي مشخص مي‌شود نظريه ما طرفداران متعددي براي خود پيدا كرده و بسياري از كشورها از اين موضوع كه مديريت اينترنت در دست چند كشور خاص است اظهار نارضايتي مي‌كنند.

وزير ارتباطات با بيان اين‌كه با راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات شرايطي ايجاد مي‌شود تا اطلاعات با ارزش كشور به افراد در دسترس اين قدرت‌ها قرار نگيرد، اظهار اميدواري كرد كه اين شبكه با ظرفيت و خدمات بالاتر، پايداري و بهره‌وري بيشتر و قابليت توسعه پذيري و بهره گيري از نرم‌افزارهاي متن‌باز سير صعودي خود را ادامه دهد.
 
وي همچنين دولت دهم را اولين دولت الكترونيك كشور ناميد و گفت:‌ اگر حجم كارهايي كه در اين دولت انجام شده را بررسي كنيم متوجه مي‌شويم كه در اين دوران حدود ۱۸۰۰ خدمت به صورت الكترونيكي به مردم ارائه شده و مردم نيز از اين موضوع به خوبي استقبال كرده‌اند.
 
کد مطلب: 23127
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
تو چه میدانی که اینترنت چیست؟؟
انیشتین
feedback
Sweden
یعنی جورری حرف میزنی که شکم خودمو پاره کنم از دست تو.نمیگه چین اینترنتش سرعت هشت مگابایتی با قیمت مفت میده،ما هم ازشون یاد بگیریم.میرن همه چیزای منفی کشورها رو در نظر میگیرن بعد میان اجرا میکنن.داری با این حرف هاتون میگید آماده باشید اینترنت تا یه ماه دیگه قطع میشه.هر چند این دو هفته است مشکل تو اکثر سایت ها به وجود اومده.اصلا اکثر سایت های خارجی و حتی بعضی از سایت های ایرانی به درستی باز نمیشن،با اینکه فیلتر نیستن.از سه روز پیش هم دسترسی به اس اس ال قطع شده، وارد مایل یاهو نمیشه،چون https هست بعضی اوقات هم اصلا گوگل نمیره.ایتنا خواهشا رسیدگی کن.
feedback
جناب اقای وزیر خواهش می کنم دست از سر این اینترت بردارد
تو رو به این ماه مبارک قسم می دم.
feedback
وزیر جون! میشه خیلی مختصر به من بگی فرق بین اینترنت با اون ترنت چیه دقیقا؟!!
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
آقای وزیر چرا همش اینترنت چین رو مورد مثال قرار میدین ؟خلاصه تا ابد هم همینطور که نمیمونه یک روزی مردم چین هم طعم آزادی و اینترنت آزاد رو خواهند چشید؟ اگر هر کشور دیگیری هم مثل چین این همه جمعیت داشت که آمار مرگ و میر روزانش فقط در اثر گرسنگی وحشتناک بود .همه چیزها رو در نظر بگیرید همه چیز رو فقط و فقط از روزنه کوچک خودتون نگاه نکنید .متاسفانه تا کی ادعاهایی گفته میشه که بیشترشو و یا بهتر بگم هیچکدومشو تو جامعه نمیبینیم.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام