گزارش مؤسسه تحقیقاتی آکامای از وضعیت امنیتی اینترنت
کاهش حملات پراکنده اینترنتی، افزایش حملات هدفدار
ایتنا - تعجبآور نیست که کشور چین باز هم به عنوان بزرگترین منشاء حملات اینترنتی به حساب میآید.
جدیدترین گزارش فصلی مؤسسه تحقیقاتی آکامای، درباره وضعیت امنیت اینترنت منتشر شد. در این گزارش مفصل، جنبههای مختلف وضعیت اینترنت، شامل وسعت و سرعت دسترسی در بخشهای مختلف جهان، پیشرفتهای جدید در نحوه اتصال به اینترنت، وضعیت مهاجرت به پروتکل IPv6، خدمات مبتنی بر وب، وضعیت امنیت اینترنت و الگوهای ترافیکی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس ایتنا از گزارش روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار نماینده انحصاری ضدویروس پاندا در ایران به نقل از آکامای، سرورهای میزبانی کننده حملات مخرب اینترنتی، اکنون در جغرافیای بیش از۲۰۰ کشور جهان پراکنده شدهاند که در مقایسه با آمارهای قبلی، اندکی افزایش را نشان میدهد.
تعجبآور نیست که کشور چین باز هم به عنوان بزرگترین منشاء حملات اینترنتی به حساب میآید؛ حملات مخرب اینترنتی که با میزبانی این کشور برنامهریزی و اجرا میشود، از ۴۱ درصد در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۳، به ۴۳ درصد در ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته است.
ایالات متحده، با اختلافی قابل توجه نسبت به چین، در رتبه دوم کشورهای مبتلا به ترافیکهای آلوده و مخرب اینترنتی قرار گرفته است، هر چند که ترافیک مخرب اطلاعاتی در ایالات متحده از ۱۹ درصد دوره قبل به ۱۱ درصد کاهش یافته است.
بر اساس گزارش آکامای، کشور اندونزی نیز به عنوان سومین کشور صادر کننده ترافیک مخرب ۶.۸ درصد از کل آلودگیهای اینترنتی را به خود اختصاص داده است. ین میزان در اواخر سال ۲۰۱۳ میلادی، ۵.۷ درصد بوده است.
کدام پورتهای ارتباطی بیشترین حملههای اینترنتی را تحمل میکنند؟ درمیان پورتهای ارتباط با اینترنت، پورت مهم ۴۴۵ هنوز هم بیشترین مورد برای هدفگیری بدافزارها بوده است. البته خوشبختانه حملات مخرب اینترنتی به این پورت از میزان ۳۰ درصد در دوره قبل، به ۱۴ درصد در دوره فعلی کاهش یافته است. اما میزان حملات به پورت ۵۰۰۰، که به عنوان پورت عمومی Plug and Play / Upnp معروف است، شاهد افزایش قابل ملاحظهای در این دوره بوده است؛ از فقط یک دهم درصد به ۱۲ درصد افزایش. پورت ۲۳ یا همان پورت Telnet با ۸.۷ درصد نسبت به کل ترافیکهای مخرب اینترنتی، جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
کاهش برخی حملات سازمانی! بنا بر گزارش آکامای، حملات DDoS و یا در اصطلاح حملات تکذیب سرویس علیه خدمات مبتنی بر وب، نسبت به ماههای آخر سال گذشته میلادی ، با یک کاهش ۲۰ درصدی روبرو بوده است. تعداد این حملات در دو دوره پی در پی از ۳۴۶ به ۲۸۳ مورد کاهش یافته است. این کاهش ۲۰ درصدی تنها یک تغییر نقطه به نقطه است زیرا مجموع حملات DDoS نسبت به دوره مشابه سال گذشته،۲۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
قاره آمریکا، هدف نیمی از کل تهدیدات و حملات پراکنده در اینترنت به حساب میآید؛ پس از آن، قاره آسیا ۳۱ درصد و درنهایت قاره اروپا، غرب آسیا و قاره آفریقا ۲۰ درصد از حملات مبتنی بر اینترنت را تحمل میکنند.
نکته قابل توجه در گزارش آکامای، کاهش ۴۹ درصدی حملات و تهدیدهای اینترنتی علیه شرکتهای خصوصی و مراکز سازمانی میباشد. این در حالیست که حملات علیه بخشهای عمومی و دولتی در سرتاسر جهان، ۳۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
یکی از شاخصترین این حملات مخرب، هدفگیری بخش گستردهای از مراکز دولتی در کشور سنگاپور بوده است.
بنا بر اعلام شرکت پاندا سکیوریتی، این نشان می دهد که هر چند در بعضی موارد از تعداد حملات اینترنتی علیه مراکز سازمانی کاسته شده، اما در اغلب موارد، این حملات دقیقتر، مخربتر و هدفمندتر شدهاند.