۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۸
با انتخاب سومین شریک آسیایی در5G

اقتصاد اروپا دیجیتال می‌شود

ایتنا- تا سال 2020 بیش از 200 میلیارد شیء در جهان به اینترنت متصل خواهند شد.
اقتصاد اروپا دیجیتال می‌شود


هر روز بر تعداد اشیای متصل به اینترنت و کاربران آن افزوده می‌شود و به همین دلیل فعالان عرصه‌فناوری در کشورهای مختلف به‌دنبال تکنولوژی‌های برتر هستند تا بتوانند به این نیاز پاسخ دهند.


اتحادیه اروپا نیز به دنبال یافتن شرکایی است تا بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن جدیدترین نسل شبکه تلفن همراه را در کشورهای عضو مورد استفاده قرار دهد و در عصر اینترنت اشیا از دیگران عقب نماند.


در همین راستا چین را به عنوان یکی از کشورهایی که نقش اساسی در حوزه 5G بازی می‌کند و بزرگ‌ترین بازار فناوری‌ها و محصولات مرتبط با 5G محسوب می‌شود انتخاب کرده است.

امضای قراردادی فناورانه

هفته گذشته، پنجمین گفت‌و‌گوی مقامات عالیرتبه اقتصاد و تجارت چین و اتحادیه اروپا در پکن برگزار و در این نشست، توافقنامه همکاری راهبردی چین و اتحادیه اروپا در راستای ایجاد و توسعه شبکه نسل پنجم تلفن همراه (5G) امضا شد؛ قراردادی که به موجب آن انتظار می‌رود تا سال 2020 شاهد گسترش شبکه پرسرعت 5G (20گیگابایت بر ثانیه) باشیم و این موضوع می‌تواند کشورهای عضو این اتحادیه را در حوزه‌های مختلف فناوری توانمندتر از گذشته کند.

با این سرعت می‌توان یک فیلم 8گیگابایتی HD را در عرض 6 ثانیه دانلود کرد در حالی که این دانلود از طریق شبکه 4G حدود 7دقیقه طول می‌کشد و اگر بخواهیم این فیلم را با کمک 3G دانلود کنیم، بیش از یک ساعت زمان می‌برد.

طبق قراردادی که بین چین و اتحادیه اروپا در زمینه فناوری‌های ارتباطی وایرلس امضا شد، هر دو طرف متعهد شدند که در زمینه پژوهش‌های علمی برای توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه حمایت‌های لازم و سرمایه گذاری‌های مورد نیاز را داشته باشند و البته ابتدا 5 منطقه مشخص برای قرار گرفتن زیرپوشش 5G در نظر گرفته شده است.

تا سال 2020بیش از 200میلیارد شیء در جهان به اینترنت متصل خواهند شد که برای این ارتباط نیازمند اینترنتی با سرعت بالاتر و شبکه‌های قابل اعتمادتر هستند و 5G این زمینه را فراهم می‌کند.

طبق این توافقنامه تا پایان سال 2015 باید در قالب برنامه‌هایی مشخص، مفهوم نسل پنجم در جهان شناسانده شده و همچنین ویژگی‌های اساسی آن، فناوری‌های کلیدی مرتبط با این طرح و برنامه زمان‌بندی شده برای اجرای آن نیز ارائه شود.

ارتقای استاندارد مورد نیاز5G و شناسایی فرکانس‌های رادیویی مورد نیاز این شبکه نیز بخش دیگری از برنامه‌هایی است که مقرر شده تا پایان سال جاری میلادی اجرا شود.

هرچند راه‌اندازی کامل این شبکه به سال 2020 میلادی موکول شده است ولی برخی شرکت‌های مخابراتی چین قصد دارند تست‌های اولیه شبکه 5G را در این کشور در سال 2018 آغاز کنند هرچند یک منبع آگاه نیز از انجام این تست در امریکا در سال آینده خبر می‌دهد.

گامی بزرگ به سوی اینترنت اشیا
قرارداد همکاری چین و اروپا و بین «گونتر اتینگر» کمیسر اروپا در اقتصاد و جامعه دیجیتال و «میائووئی» Miao Wei وزیر صنایع و فناوری اطلاعات چین امضا شد و در این مراسم،«اتینگر» 5G را ستون اقتصاد دیجیتال در آینده عنوان کرد و گفت: برای دستیابی به 5G تا سال 2020، با بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شریک آسیایی مشارکت خواهیم کرد و این گامی بزرگ برای موفقیت در این عرصه محسوب می‌شود.

«ویکی فورد» رئیس کمیته بازار داخلی پارلمان اروپا نیز که در این سفر همراه تیم بود، گفت: همکاری چین و اتحادیه اروپا به معنای وجود حداقل حدود 5/1میلیارد مصرف کننده است بنابراین واضح است که تولیدکنندگان جهانی برای تولید محصولاتی با استانداردهای5G تشویق می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به ظهور فناوری اینترنت اشیا و روند رو به رشد تعداد وسایل متصل به اینترنت، کشورهایی که نتوانند در زمینه نسل‌های بالاتر موفق شوند، از گردونه رقابت خارج خواهند شد.

وی همچنین گفت: تا سال 2020بیش از 200میلیارد شیء در جهان به اینترنت متصل خواهند شد که برای این ارتباط نیازمند اینترنتی با سرعت بالاتر و شبکه‌های قابل اعتمادتر هستند و 5G این زمینه را فراهم می‌کند.

5G علاوه بر ایجاد سرعت بالاتر، وضع اتصال اشیا با یکدیگر را نیز بهبود می‌بخشد و راحت‌تر می‌توان اطلاعات را از یک شیء به دیگری ارسال کرد.

فورد ادامه داد: اینترنت اشیا که گام بعدی به سوی دیجیتالی شدن جامعه و اقتصاد در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، با ادغام کردن دنیای واقعی و مجازی، محیط‌های هوشمند را برای ارتقای زندگی شهروندان شکل می‌دهند.

اینترنت اشیا همچنین می‌تواند در رشد اقتصادی و اشتغالزایی در کشورهای عضو این اتحادیه نقش مهمی ایفا کند و طبق مطالعات کمیسیون اروپا انتظار می‌رود که ارزش اینترنت اشیا در این منطقه تا سال 2020 از یک تریلیون یورو نیز فراتر برود.

اتحادیه اروپا که نخستین بار در 2014 با کره جنوبی وارد مذاکره شد، متعهد شد به مدت 7سال حدود 700میلیون یورو در در زمینه نسل پنجم شبکه تلفن همراه و تحقیقات مربوط به آن هزینه کند که البته با توجه به قراردادهای بعدی با ژاپن و حالا هم چین، انتظار می‌رود این میزان سرمایه ‌گذاری 5برابر شده و به سقف 3میلیارد یورو برسد.

تا سال 2020 از خانه‌ها گرفته تا خودروهای هوشمند، بیمارستان‌ها، مراکز آموزشی و... همگی به اینترنت متصل هستند و همین موضوع نیاز به نسل بالاتر اینترنت وایرلس را بیش از پیش مشخص می‌کند.

5G نه تنها می‌تواند در ارتباط گرفتن اشیا با یکدیگر، دانلود فیلم، برگزاری جلسات به صورت تله کنفرانس و... مؤثر باشد بلکه یک پشتوانه قوی و ستون فقرات آینده دیجیتال اتحادیه اروپا و همچنین فوندان سیونی برای بازار تریلیون یورویی کشورهای اروپایی در اینترنت اشیا محسوب می‌شود.از سوی دیگر تا سال 2020 ترافیک اینترنت موبایل در جهان 30 برابر سال 2010 خواهد شد پس در آینده هر کسی و هر چیزی از 5Gبه عنوان نسل آینده شبکه ارتباطی بهره خواهد گرفت.

دو قرارداد پیشین اروپا
اروپا نه تنها در زمینه نسل پنجم شبکه تلفن همراه به کشورهای آسیایی چشم دوخته است بلکه باید گفت در زمینه 4G نیز از این کشورها عقب افتاده است.

اطلاعاتی که از اپOpenSignal به دست آمده است نشان می‌دهد با اینکه اروپا و امریکا جزو پیشتازان 4G بوده‌اند، ولی آسیا در زمینه شبکه 4G نیز از ایالات متحده امریکا و اروپا عملکرد بهتری دارد.

اطلاعات این اپ که پوشش شبکه‌های مختلف تلفن هوشمند را در جهان نقشه برداری می‌کند نشان می‌دهد که کره جنوبی، ژاپن و هنگ کنگ در زمینه 4G برترین کشورها بوده‌اند و امریکا و چند کشور اروپایی همچنان عقب‌تر هستند.

اما اروپا نمی‌خواهد که در زمینه 5G نیز این اتفاق بیفتد به همین دلیل به دنبال آغاز همکاری با کشورهای پیشرو در توسعه نسل‌های نوین شبکه تلفن همراه است.

اتحادیه اروپا پیش از این نیز با دو کشور پیشتاز آسیایی قراردادهای همکاری در زمینه 5G امضا کرده و انتظار دارد در سال 2020 بتواند براحتی و به صورت تجاری از شبکه نسل پنجم استفاده کند.

این اتحادیه که نخستین‌بار در 2014 با کره جنوبی وارد مذاکره شد، متعهد شد به مدت 7سال حدود 700میلیون یورو در در زمینه نسل پنجم شبکه تلفن همراه و تحقیقات مربوط به آن هزینه کند که البته با توجه به قراردادهای بعدی با ژاپن و حالا هم چین، انتظار می‌رود این میزان سرمایه‌گذاری 5برابر شده و به سقف 3میلیارد یورو برسد.

در نخستین قرارداد اتحادیه اروپا که با کره جنوبی منعقد شد، نلی کروز به عنوان کمیسر اروپایی حضور داشت و قرار شد در زمینه 5G و سیستم محاسبات ابری سرمایه‌گذاری شود که شرکت‌هایی همچون اریکسون، آلکاتل، اورنج،آتوس و... اعلام همکاری کردند.

نلی کروز، نسل پنجم شبکه تلفن همراه را به مثابه خون در رگ‌های اقتصاد دیجیتال و جامعه دیجیتال اروپا دانست و گفت هر دو طرف از مزایای این فناوری بخوبی آگاه هستیم.

دومین قرارداد همکاری اتحادیه اروپا در زمینه 5G نیز در ماه مه سال جاری میلادی با ژاپن امضا شد و حالا با امضای سومین قرارداد با چین، به نظر می‌رسد این اتحادیه به دنبال ایجاد بازار دیجیتال منحصر بفرد در اروپا و از بین بردن موانع است.

اروپا می‌خواهد با ایجاد محیطی مناسب برای توسعه صنایع خلاقانه، کشورهای عضو را مقصدی جذاب‌تر و پویاتر برای سرمایه‌گذاران نشان دهد و به بیان دیگر می‌خواهد 28 کشور عضو را به یک بازار تبدیل کند چرا که انتظار می‌رود با این کار سالانه 415 میلیارد یورو به اقتصاد این اتحادیه کمک شده و صدها هزار شغل جدید ایجاد شود.

منبع:ایران
کد مطلب: 38528
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام