۶
۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۵
با افزایش سرسام آور هزینه ها و شمار کاربران

ظرفیت اینترنت جهان 8 سال دیگر به پایان می‌رسد

ایتنا- اینترنت در خطر است! محققان می‌گویند ظرفیت اینترنت پرسرعت به حدهشدار خواهد رسید!
ظرفیت اینترنت جهان 8 سال دیگر به پایان می‌رسد




«اینترنت تا هشت سال دیگر دچار بحران جدی می‌شود یا به‌طور کامل از بین می‌رود» این نتیجه‌ای است که دانشمندان، شرکت‌های مخابراتی بزرگ، فیزیکدانان برجسته جهان و مهندسان رایانه پس از نشستی که هفته گذشته در «انجمن سلطنتی لندن» داشتند، به آن دست یافتند.

این افراد طی نشستی که داشتند در مورد بحران ظرفیت اینترنت هشدار دادند و اعلام کردند دنیای وب تا ۸ سال بعد به حداکثر ظرفیت خود می‌رسد و دیگر نمی‌تواند به نیاز مردم برای ارائه خدمات اطلاعاتی سریع‌تر پاسخ دهد.


افزایش تمایل ما برای استفاده از خدمات اینترنتی، گسترش دستگاه‌های الکترونیکی متصل به فضای مجازی و روی کار آمدن سیستم‌های رایانه‌ای پرقدرت برای ارائه زیرساخت‌های ارتباطی قوی نکاتی هستند که دانشمندان را بیش از هر مسأله دیگر نگران کرده است و همه این مسائل باعث شده تا اینترنت با سرعت بالا به خط پایان نزدیک شود و ظرفیت آن به حد هشدار برسد.

مهندسان، فیزیکدانان و شرکت‌های مخابراتی بزرگ جهان هشدار دادند که کابل‌ها و فیبرهای نوری که وظیفه انتقال اطلاعات از لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند را برعهده دارند، بزودی به محدودیت‌های خود نزدیک می‌شوند و توانایی خود را برای انتقال حجم بیشتر اطلاعات از دست می‌دهند.

با این شرایط شرکت‌های اینترنتی مجبور خواهند بود کابل‌های بیشتری را به کار گیرند تا به نیاز روز افزون مشتریان خود پاسخ دهند که البته این اتفاق کاربران را مجبور به پرداخت هزینه‌های اضافی می‌کند و مشکلات تازه برای آنها به وجود می‌آورد.

ظرفیت اینترنت
شرکت سیسکو بر اساس آخرین مطالعه جهانی خود طی گزارشی جامع اعلام کرد در سال ۲۰۱۶ میلادی ترافیک آدرس‌های IP برای استفاده از اینترنت از زتابایت (۱۰۰۰ اگزابایت) هم فراتر می‌رود تا به عبارت دقیق‌تر سال آینده ترافیک اینترنتی جهان ۱/۱ زتابایت باشد و در هر ماه ۳/۹۱ اگزابایت اطلاعات رد و بدل شود.

این نکته را مد نظر قرار دهید که هر اگزابایت معادل یک میلیارد گیگابایت محاسبه می‌شود. با این روند پیش‌بینی شده است سال ۲۰۱۸ میلادی ترافیک اینترنتی جهان برای کل سال ۶/۱ زتابایت و برای هر ماه ۶/۱۳۱ اگزابایت باشد.

بر اساس این گزارش، سال ۲۰۱۳ حجم اطلاعات جابه‌جا شده در شلوغ‌ترین ساعت شبانه‌روز ۳۲ درصد افزایش یافت و میزان ترافیک اینترنتی جهان هم
۲۵ درصد بیشتر شد. اما پیش‌بینی شده است حجم اطلاعات انتقال یافته در شلوغ‌ترین ساعت ترافیک اینترنتی جهان بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ میلادی ۴/۳ برابر افزایش یابد و کل ترافیک اینترنتی جهان ۸/۲ برابر شود.

مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود ظرف چند سال آینده ظرفیت اینترنت جهان چند برابر افزایش یابد، تصاویر ویدیویی خواهند بود. بر اساس پیش‌بینی‌های جدید، برای تماشای تصاویر ویدیویی که در هر ماه از سال ۲۰۱۸ روی اینترنت به اشتراک گذاشته می‌شود ۵ میلیون سال زمان لازم است و هر یک ثانیه در این سال یک میلیون دقیقه تصویر ویدیویی روی اینترنت قرار می‌گیرد.

تصاویر ویدیویی در سال ۲۰۱۸ میلادی ۷۹ درصد ترافیک اینترنتی جهان را به خود اختصاص می‌دهند که این رقم برای سال ۲۰۱۳ حدود ۶۶ درصد بوده است.

همچنین گفته شده است بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ میلادی حجم اطلاعات اینترنتی انتقال یافته از طریق دستگاه‌های موبایلی ۱۱ برابر افزایش می‌یابد و در پایان این دوره زمانی ماهانه ۹/۱۵ اگزابایت اطلاعات با دستگاه‌های الکترونیکی همراه جابه‌جا می‌شود.

شرکت سیسکو همچنین به این نتیجه رسیده است که سال ۲۰۱۸ میلادی خاورمیانه و آفریقا قطب اصلی اینترنت در جهان محسوب می‌شوند و پس از آن بیشترین رشد برای نقل و انتقالات اطلاعاتی مبتنی بر فضای مجازی در منطقه آسیا پاسیفیک صورت می‌گیرد. بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ میلادی ترافیک اینترنتی در خاورمیانه و آفریقا میانگین رشد سالانه ۳۸ درصدی را تجربه می‌کند.

زنگ خطر
در سال ۲۰۰۵ میلادی میانگین سرعت دسترسی به اینترنت در بالاترین حد ۲ مگابیت در ثانیه بود و هم‌اکنون بسیاری از مردم جهان می‌توانند با میانگین سرعت ۱۰۰ مگابیت در ثانیه اطلاعات مورد نظر خود را بارگذاری کنند. اما همزمان با افزایش سرعت اینترنت، نگرانی دانشمندان هم بیشتر شده است.

آنها می‌گویند ظرفیت کابل‌های اصلی که وظیفه انتقال اطلاعات را از انواع دستگاه‌های الکترونیکی برعهده دارند رو به اتمام است و سال ۲۰۲۳ میلادی توان آنها تکمیل می‌شود. ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی در جهان زیرساخت‌های خود را به گونه‌ای ساماندهی کرده‌اند که هم‌اکنون می‌توانند به نیاز مردم پاسخ دهند و همین روند پاسخ به نیاز کاربران جهانی باعث شده است تا سرعت اینترنت طی ۱۰ سال گذشته ۵۰ برابر شود.

به گفته پروفسور «اندرو الیس» از مدیران نشست اخیر انجمن سلطنتی لندن، شرکت‌های اینترنتی همچنان می‌توانند تعداد کابل‌های خود را افزایش دهند و به واسطه سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهند از مشترکان خود پول بیشتری دریافت کنند.

این مسأله می‌تواند طی چند سال آینده هم دنبال شود، اما باید توجه داشت که افزودن کابل برای پاسخگویی به نیاز کاربران اینترنتی هم تا اندازه‌ای پاسخگو است و پس از آن نمی‌توان شاهد افزایش سرعت و دسترسی مردم به اینترنت بود.

الیس و همکارانش هم‌اکنون مطالعه گسترده‌ای را در آزمایشگاه‌ تخصصی دانشگاه آستون در شهر بیرمنگام آغاز کرده‌اند تا ظرفیت پیشرفته‌ترین فیبر نوری برای ارسال اطلاعات را مشخص کنند. این افراد دریافته‌اند که فیبرهای نوری به عنوان پیشرفته‌ترین ابزار کنونی برای انتقال اطلاعات اینترنتی بسته به شرایط محیطی با تغییرات مواجه می‌شوند و کارایی آنها می‌تواند متغیر باشد.

این گروه از کارشناسان معتقدند که برخی نشانه‌های پر شدن ظرفیت اینترنت از هم‌اکنون نمایان شده است. بر همین اساس کاربران جهانی این روزها با هزینه‌ مشخصی که پرداخت می‌کنند، به صورت ناپایدار به اینترنت متصل می‌شوند و سرعت آنها متغیر است.

اما اگر قرار باشد دسترسی پایدار و قابل اطمینان به اینترنت داشته باشند، باید دو برابر هزینه کنند که این مسأله نشان می‌دهد ظرفیت شرکت‌های اینترنتی پر شده است و آنها مجبورند برای پاسخگویی به نیاز مشتریان، با افزودن کابل‌های جدید پول بیشتری از آنها دریافت کنند.

الیس و همکارانش بر این باورند که طی چند سال آتی هزینه استفاده از خدمات اینترنتی به‌طور قطع افزایش می‌یابد و در کنار آن کیفیت این خدمات کمتر می‌شود. الیس در این خصوص گفت: «بررسی‌های ما در شرایط آزمایشگاهی نشان داد بین ۶ تا ۸ سال آینده ظرفیت اینترنت تمام می‌شود.

بنابراین سال ۲۰۲۳ ما نمی‌توانیم سرعت اینترنت را بیشتر کنیم و اگر از هم‌اکنون به فکر استفاده از فناوری‌های جدید نباشیم، جهان با یک مشکل جدی مواجه می‌شود. ما برای سال‌های طولانی در این زمینه بخوبی عمل کردیم و همواره توانستیم همگام با نیازهای کاربران، خدمات اینترنتی را گسترش دهیم. اما باید اعتراف کرد که تا کمتر از یک دهه دیگر از این فرآیند جا می‌مانیم.»

به هر حال باید توجه داشته باشیم که شرکت‌های اینترنتی جهان برای آنکه به نیاز روز افزون مشتریان خود پاسخ دهند اطلاعات بیشتری را مبتنی بر یک فیبر نوری ارسال می‌کنند. اما فیبرهای نوری محدودیت‌های فیزیکی دارند و ظرفیت آنها به گونه‌ای تعریف شده است که نمی‌توانند بیش از حد مجاز اطلاعات بفرستند.

این اتفاق باعث شده است سرعت دسترسی به اینترنت در مقابل هزینه‌های پرداختی بسیار کمتر باشد و از میزان رضایتمندی کاربران جهانی کاسته شود.گفتنی است البته نگرانی‌ها به این مرحله ختم نمی‌شود و کارشناسان می‌گویند حتی اگر با تعریف مدل‌های تجاری جهان بتوان ظرفیت اینترنت را برای یک دهه تمدید کرد، طی ۱۵ سال آینده منابع تأمین انرژی پاسخگوی این نیاز نخواهند بود.

به هر حال، این طور به نظر می‌رسد که یک بحران جدی اینترنت جهان را تهدید می‌کند و اگر راه چاره برای آن اندیشیده نشود، مشکل بزرگی برای همه کاربران به وجود می‌آید.

منبع: روزنامه ایران - میثم لطفی
کد مطلب: 35991
نام شما
آدرس ايميل شما


Arash Venus
feedback
Iran, Islamic Republic of
تا اينترنت هست و تکنولوژي هست هيچ مشکلي پيش نمياد.
feedback
Iran, Islamic Republic of
چه بد...ناراحت شدم. :(
مدیر ارشد مایکروسافت
feedback
Iran, Islamic Republic of
نیازی به ناراحتی نیست عزیزم، اینارو پیش بینی می کنند که جلوشو بگیرند و براش تدابیری اتخاذ کنند.
feedback
United States
تا آمریکا هست هیچ نیازی به غم قصه نیست ;)
بب
feedback
Iran, Islamic Republic of
اتفاقامشکلآمریکاست.
feedback
Iran, Islamic Republic of
ما که اینترنت ملی داریم خییلی هم عالیه
:دی
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام