۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۰۰:۱۰

اینترنت بی‌سیم از طریق تابش نور

ایتنا - گروه سازنده اين تکنولوژی نوين اميدوار است در مناطقی که اينترنت در آن محدود است و يا بکلی وجود ندارد، به کمک اين فناوری، نصب اينترنت بی‌سيم در همه جا، ميسر شود.


دانشمندان در آلمان اخيراً راهی را کشف کرده‌اند که بواسطه آن قادرند اطلاعات اينترنتی را توسط تابش نور انتقال دهند.

به گزارش ایتنا گروه سازنده اين تکنولوژی نوين اميدوار است در مناطقی که اينترنت در آن محدود است و يا بکلی وجود ندارد، به کمک اين فناوری، نصب اينترنت بی‌سيم در همه جا، ميسر شود.

فرض کنيم دو لپ تاپ با سرعت ١٠ مگابايت در ثانيه در حال انتقال اطلاعات به يکديگر هستند اما انتقال اطلاعات نه بوسيله کابل بلکه توسط تابش نور انجام شود و يک کامپيوتر در حال ضبط اطلاعات مربوط به يک نوار ويدئويی با کيفيت تصويری بالا و يا اصطلاحاً «اچ دی» باشد.

کارايی انتقال اطلاعات توسط تابش نور بدين شکل است که نور به طور دائم و سريع در حال روشن و خاموش شدن است، امری که موجب مي‌شود امواج در جهات گوناگون فرستاده شوند.

در اين سيستم کار دستگاه ريسيور دريافت امواج نور است که در جهات گوناگون در حال تابيدن است.
دستگاه دريافت کننده همچنين اطلاعات دريافتی خود را به داده‌های رايج نيز تبديل مي‌کند و بدين گونه تصاوير نوار ويدئويی را مي‌توان به صفحه کامپيوتر خود، منتقل کرد.

اين تکنولوژی توسط دانشمندان مرکز تحقيقاتی «فران هور هنريچ هرتز» در برلين برای نخستين بار توسعه داده شده است.

گفتنی است که اين مرکز پژوهشی با همکاری دو شرکت صاحب نام، يعنی زيمنس آلمان و شرکت تلکام فرانسه موسوم به آزمايشگاه نارنجی، اين فناوری را ساخته و به بازار عرضه کرده‌اند.

يکی از محققان مرکز پژوهشی فران هور در رابطه با اين تکنولوژی مي‌گويد: از تابش نور که برای مقاصدی چون انتقال اطلاعات پيش از اين استفاده شده بود، اين بار نيز استفاده کرديم، با اين توضيح که پس از ارسال اطلاعات توسط تابش نور، گيرنده آن را به زبان رايج داده‌ها، تبديل مي‌کند.

يکی از بزرگ‌ترين مزيت‌های اين تکنولوژی، سرعت انتقال داده‌هاست، زيرا سرعت انتقال توسط تابش نور به حدی است که چشم قادر به ضبط آن نيست.
گفتنی است که سرعت انتقال داده‌ها توسط تابش نور تا ١٠ مگابايت در ثانيه تخمين زده شده است.

پيش‌بينی مي‌شود که سرعت انتقال داده‌ها توسط تابش نور تا حدی زيادی قابل افزايش باشد. يعنی سرعت ١٠ مگابايت در ثانيه به ۸٠٠ مگابايت در ثانيه که بطور تقريبی به يک گيگابايت در ثانيه نزديک است، تغيير کند.

تکنولوژی انتقال داده‌ها توسط تابش نور اين امکان را بوجود مي‌آورد تا اينترنت در اماکنی چون بيمارستان‌ها نيز قابل دسترسی باشد.
در حال حاضر بخاطر حساس بودن دستگاه‌های موجود در بيمارستان‌ها و ناسازگاری اين دستگاه‌ها با امواج سيستم‌های کنونی اينترنت بی‌سيم، استفاده از اينترنت ممنوع است. امری که پيش‌بينی مي‌شود تا چند سال آينده صحبتی از آن در ميان نباشد و تمامی اماکن بتوانند از اينترنت بی‌سيم برخوردار شوند.
 
کد مطلب: 20023
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام