۰
plusresetminus
شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۴
سوال ممنوع در دوره افول و فترت

ارزیابی تجربی عملکرد نصر تهران

ایتنا - متاسفانه در دوره حاضر، روش مدیریتی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، از مرحله حدس و خطا هم گذشته و وارد مرحله خطا و خطا شده است، وضعیتی که ناشی از فقدان تجربه کاری و سابقه و صبغه صنفی است و با نهایت تنگ نظری، باعث تعمد بر عدم بهره‌گیری از خرد جمعی اعضای سازمان است.
ارزیابی تجربی عملکرد نصر تهران


شاهرخ انوشیروانی - با به پایان رسیدن اعتبار سه ساله این دوره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای(نصر) استان تهران، فرصت مناسبی برای بررسی کیفیت عملکرد مدیریت این مجموعه فراهم شده است و روش درست این کار، بررسی تجربی نتایج کارهای این دوره است یعنی هر جا که طرح و برنامه‌ای بوده و برای آن، پیشاپیش(جلو جلو) نتایجی را پیش‌بینی کرده‌اند باید بعد از ۵-۶ ماه نتیجه کار را واقع بینانه و منصفانه دید و سنجید تا مشخص شود که چقدر از اهداف وعده داده شده، واقعی بوده و محقق شده است و چقدر از این طرح‌ها، بی‌نتیجه و بی‌فایده بوده است.

باید بررسی کرد افرادی که به عنوان هیئت مدیره این دوره سازمان نصر تهران، مسئولیت پیدا کردند چقدر موفق شدند به اعضای صنف خدمت کنند و آیا از عملکرد آنها، صنف راضی هست یا نه؟

در مورد وعده‌ها و برنامه‌هایی که این افراد در روزاول انتخابات به صنف دادند آیا واقعا" به طور صادقانه تلاش کردند یا فقط به صورت فرمالیته، لیست جذابی از حرف‌های نشدنی را تقبل کردند و به محض رسیدن به هدفشان، تمام آن حرف‌ها و قول‌ها را فراموش کردند و به حرف و شعر و شعار، محدود ماندند؟
از طرح‌هایی چون معافیت مالیاتی کلیه شرکت‌های نرم‌افزاری، مهاجرت به برنامه‌های متن باز، راه‌اندازی مجمع پارسی زبانان! Persian IGF و همچنین دانش بنیان شدن تمامی شرکت‌های حوزه فاوا تا رفع تحریم‌های بین‌المللی و گشایش بازار کار ۲۳ کشور عربی به روی محصولات فاوا و متخصصان و کارشناسان ایرانی و یا ۴ درصدی کردن تعرفه گمرکی نوت‌بوک و لپ‌تاپ، همه طرح‌هایی بوده‌اند که با سر و صدای زیاد، از طرف مدیریت نصر تهران پیگیری شده ولی در عمل، هیچکدام به نتیجه نرسیده‌اند.

آخرین موضوع مطرح شده توسط مسئول نصر تهران، " طرح صیانت از سرمایه انسانی حوزه فاوا " بود که علیرغم هیاهو و جنجال فراوان، به همان سرنوشت طرح‌های ناکام قبلی دچار شد.
این طرح در جهت حل یکی از معضلات شرکت‌های رایانه‌ای که مربوط به جابجایی نیروی انسانی آنهاست مطرح شد.
در مواردی، کارمندان شرکت‌ها که دارای اطلاعات خاص، حساس و ارزشمند زیادی از شرکت محل کار خود هستند پیش از انجام تعهدات حرفه‌ای و انجام وظایف محوله و اتمام پروژه، کارشان را نیمه کاره ول کرده و ناگهان شرکت را ترک کرده و به استخدام شرکت دیگری(گاهی شرکت رقیب) درمی‌آیند.

مدیریت نصر تهران برای حل این مشکل، طرحی ارائه کرد به این نحو که همه شرکت‌ها داوطلبانه به هم قول بدهند که آدم‌های خوبی باشند و پرسنل همدیگر را بدون جازه به کار نگیرند.
از آنجا که طرح فوق، فاقد هر نوع ضمانت اجرایی بود در عمل، قابل اجرا نبود و یک مشکل واقعی را نمی‌توان با یک بازی‌گونه فانتزی و یا انتزاعی حل کرد.
بالاخره طرح مذکور با عنوان پرطمطراق "طرح صیانت از سرمایه انسانی حوزه فاوا " در تاریخ ۲۵/۱۰/۹۲ در سالن گردهمایی نصر تهران رونمایی شد و در همایشی که چهار نفر سخنران داشت جمعا" ۱۴ نفر مستمع حاضر نشدند که نشانه‌ای از عدم اعتماد صنف به کارایی چنین طرح‌هایی بود.

طرح قرار بود در ۳ مرحله اجرا شود:
۱- گروهی از شرکت‌های عضو سازمان بطور سمیلیک و نمادین، میثاق مربوطه را امضاء کنند.
۲- در مرحله بعد، شرکت‌های داوطلب که میثاق را امضاء کرده‌اند به طور عملی، لیست کارکنان خود را برای دبیرخانه نصر تهران بفرستند.
۳- در نهایت، اطلاعات این لیست‌ها در پرتال سازمان نصر تهران وارد شود و شرکت‌ها در استخدام نیروی جدید، قبلا" به این بانک اطلاعاتی مراجعه و از آزاد بودن نیرو و انجام تعهدات و تسویه حساب با شرکت قبلی مطمئن شده و سپس کارمند مربوطه را استخدام کنند.

از آنجا که در عمل، شرکت‌های عضو سازمان از این طرح استقبالی نکردند آقای کرمی(نایب رییس نصر تهران) در جلسه شماره ۵۳ هیئت مدیره اعلام کرد که "دفتر این طرح همیشه در دبیرخانه سازمان به منظور امضای متقاضیان حضور در طرح باز است."
خانم داننده در جلسه هیئت مدیره مورخ ۲۰/۱۱/۹۲ و یک ماه پس از رونمایی طرح گفت که قسمتی در پورتال با هدف درج نام شرکت‌هایی که به طرح پیوسته‌اند ایجاد می‌شود.
اکنون با گذشت ۴ ماه از بیانات خانم داننده و ۵ ماه از رونمایی و معرفی طرح، باید از ایشان پرسید پس چرا هنوز این قسمت در پورتال ایجاد نشده است و نامی از شرکت‌های داوطلب دیده نمی‌شود؟
آیا هیچ شرکتی متقاضی حضور در این میثاق نشده است؟ بعید است از ۲۵۰۰ شرکت عضو نصر تهران، حتی ۱۵ شرکت بطور عملی و واقعی و جدی وارد چنین طرحی بشوند و بدون امید به کسب نتیجه، لیست محرمانه کارکنان شان را در اختیار دبیرخانه نصر تهران بگذارند(بخصوص شرکت‌های بزرگ و دارای پرسنل و نیروی انسانی زیاد) احتمالا" دفتری هم که بیهوده برای همیشه باز مانده بود اکنون به درون کمدی رفته و بسته شده است و اصل و فرع طرح نیز تا ۲-۳ ماه دیگر، با پایان دوره سوم مدیریت نصر تهران، مانند ده‌ها طرح ریز و درشت دیگرشان، بایگانی خواهد شد.

دوره های مختلف سازمان نصر تهران به فراخور اوضاع و شرایط، نامگذاری شده‌اند و دوره اول به نام " تولد و رشد" و دوره دوم، "سال‌های نشدن" نامیده شده‌اند.
برای دوره فعلی که قرار بود عصر دانندگی و اتاق شیشه‌ای(شفافیت) باشد ولی اکنون رکورد بیهوده‌کاری‌ها را شکسته است عبارت "دوره افول و فترت(ضعف) " بهترین نام و متناسب با وضعیت موجود است.

متاسفانه در دوره حاضر، روش مدیریتی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، از مرحله حدس و خطا هم گذشته و وارد مرحله خطا و خطا شده است، وضعیتی که ناشی از فقدان تجربه کاری و سابقه و صبغه صنفی است و با نهایت تنگ نظری، باعث تعمد بر عدم بهره‌گیری از خرد جمعی اعضای سازمان است.
متاسفانه نه فقط تمام تصمیمات در محفلی محدود و بدون استفاده از نظر کارشناسان و صاحبنظران دلسوز و مستقل صنف، اتخاذ می‌شود بلکه انجام کلیه امور اجرایی هم، صرفا" در انحصار همان جمع محفلی محدود در هیئت مدیره است و حتی هر نوع اظهار نظر و راهنمایی و مساعدت خارج از این جمع محدود نیز، بجای استقبال با اخم و تندی و کدورت و خصومت و خشونت مواجه می‌شود و شرابط سوال ممنوع بر جلسات این دوره نصر تهران حاکم است.

منابع:
http://tehran.irannsr.org/services/news/65321-اولین-همایش-معرفی-طرح.html?t=اخبار-اطلاعیه

---------------------------------------------------------------
توضیح:
- ایتنا بنا به رسالت روشنگری خود و انتشار آراء مختلف در این حوزه، آماده دریافت و انتشار دیدگاه‌های دیگر در این زمینه، و نیز پاسخ سازمان نصر تهران می‌باشد.
 
کد مطلب: 30816
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام