۷
۰
plusresetminus
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۵

موعد وعده وزیر برای واگذاری مجوز 3G به سر آمد

کلاف سردرگم نسل سوم موبایل
ایتنا- از 12مردادماه، مجوز خدمات 3G به یکی دیگر از اپراتورها واگذار خواهد شد.
موعد وعده وزیر برای واگذاری مجوز 3G به سر آمد


موعد قول وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارائه مجوز خدمات نسل سوم موبایل به یکی از اپراتورهای تلفن همراه کشور به اتمام رسید و طبق گفته وی، فردا یکشنبه ۱۲ مردادماه، مجوز ارائه این خدمات باید به یکی از اپراتورهای موبایل اعطا شود.


به گزارش ایتنا از مهر، ارائه خدمات نسل سوم موبایل – 3G – که تاکنون در انحصار اپراتور رایتل بود ۳۱ مردادماه از انحصار خارج می شود و طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ارائه این خدمات برای سایر اپراتورهای موبایل از اول شهریورماه مجاز خواهد بود؛ براین اساس اپراتورهای اول و دوم که تاکنون خدمات نسل ۲.۵ و ۲.۷۵ موبایل را ارائه می دادند می توانند از اول شهریورماه با رعایت مقررات مربوطه خدمات نسل سوم را برروی سیم کارتهای خود ارائه دهند این درحالی است که وزیر ارتباطات گفته که به یکی از اپراتورهای موبایل، زودتر اجازه ارائه این خدمات را می دهد.

موعد قول وزیر برای واگذاری مجوز 3G
حدود ۲۰ روز پیش، محمود واعظی در مراسم رونمایی از فاز تکمیلی رومینگ ملی، با تاکید بر اینکه قطعا نسل سوم موبایل را در نیمه دوم امسال عرضه خواهیم کرد، گفت: مذاکرات با اپراتورهای موبایل از چندماه قبل آغاز شده و در این راستا دنبال رفع محدودیتهای عرضه نسل سوم موبایل هستیم که اپراتور رایتل نیز با آن درگیر است.

وی ادامه داد: سازمان تنظیم مقررات بر اساس دستورالعمل کمیسیون تنظیم مقررات در حال مذاکره با اپراتورهای موبایل است که براساس اعلام این سازمان با یکی از اپراتورها کارها خوب پیش می‌رود.

واعظی وعده داد: روز ۱۲ مرداد ماه که سالروز تحلیف ریاست جمهوری است، این اپراتور آمادگی دارد به صورت آزمایشی و پایلوت در چند نقطه تهران نسل سوم موبایل را اجرا کند و چنانچه این فاز آزمایشی خوب پیش رفت اول شهریورماه پروانه واگذاری خدمات نسل سوم موبایل را به این اپراتور خواهیم داد.

وزیر ارتباطات خطاب به یکی از اپراتورها که مصوبات اجرایی شدن این پروژه را رعایت نمی کند، نیز گفت: بدانید که اگر اپراتور به هر میزان نیز هزینه کرده باشد اما مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات را رعایت نکند قطعا به آن اجازه واگذاری نسل سوم موبایل را نخواهیم داد. اگر فشار هم بیاورند وزارتخانه، پروانه‌ای در این زمینه صادر نخواهد کرد.

به گزارش مهر، با وجودی که موعد این اظهارات وزیر ارتباطات به اتمام رسیده است اما تاکنون در مورد راه اندازی این پروژه اطلاع رسانی نشده است.

البته گفته می شود که مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم اکنون با برگزاری جلسه ای در حال بررسی ابعاد اجرای این طرح هستند.

عقب ماندگی ایران در ارائه نسل سوم موبایل
خدمات نسل سوم موبایل در حالی قرار است تا شهریورماه در ایران راه اندازی عمومی شود که هم اکنون اغلب کشورها نسل چهارم موبایل را نیز تجربه کرده اند.

ورود ایران به فناوری نسل سوم در حالی روزشماری می شود که هم اکنون ۸۰ درصد جمعيت جهان تحت پوشش تلفن همراه قرار دارد و ۷ ميليارد کاربر از تلفن همراه و ۲ ميليارد کاربر از اينترنت موبايل در سراسر جهان استفاده می کنند؛ بررسی ها نشان می دهد که در ازاي هر یکهزار کاربر باند پهن، ۸۰ شغل جديد ايجاد مي شود و هر ۱۰ درصد رشد باند پهن يک درصد رشد GDP درپي دارد.

همچنین پیش بینی آینده حاکی از آن است که تا کمتر از سه سال ديگر تعداد تلفن هاي همراه در جهان به بيش از ۹ ميليارد و ۷۰۰ ميليون مي رسد که از اين تعداد ۵ ميليارد و ۱۰۰ ميليون آن فناوري باند پهن خواهد بود؛ همچنين تعداد موبايل هاي نسل چهارم حدود ۹۲۰ ميليون پيش بيني مي شود.

ایران در سال ۷۲ جزء ۳۵ کشوری بود که فناوري نسل دوم را راه اندازی کرد و براساس برآوردها اگر نسل چهارم موبایل در ایران در پايان سال۲۰۱۳ راه اندازي مي شد ایران در جايگاه نود و پنجم دنیا قرار می گرفت؛ اما به دلیل آنکه هنوز فناوری نسل سوم در کشور ما تجاری سازی نشده و تنها نزدیک به ۱.۵ میلیون ایرانی از این خدمات استفاده می کنند کشورمان جایگاه خوبی را در زمینه خدمات باندپهن موبایل در میان سایر کشورها ندارد.

پیش از این موسسه تحقیقاتی اینفورما پیش بینی کرده بود که تعداد مشترکان فعال فناوری نسل سوم موبایل در ایران تا پایان سال ۲۰۱۴ به بیش از ۳۰ میلیون نفر می رسد که باید دید در ماههای پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی، اپراتورهای موبایل می توانند به این هدف دست یابند یا خیر.

نسل سوم موبایل و کاربردهای آن
نسل سوم موبایل روشی برای انتقال اطلاعات در تلفن‌های همراه و سیستم‌های بدون سیم با رویکرد مالتی مدیا است که برخلاف نسل GSM که نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود، این نسل جدید سرعت بالا برای انتقال چندرسانه‌ای را فراهم می‌سازد. در 3G همه چیز در قالب اطلاعات رقومی (دیجیتال) و با سرعت نسبتا بالا منتقل می شود.

ژاپن اولین کشوری که از شبکه 3G به صورت گسترده و تجاری در سال ۲۰۰۱ استفاده کرد و این فناوری از سال ۸۹ با ارائه مجوز واگذاری به اپراتور رایتل نیز در ایران به میدان آمد اما تاکنون نسل سوم موبایل در ایران فراگیر و تجاری سازی نشده است و رایتل نیز نتوانسته به طور کامل آن را ارائه کند مهمترین مانع هم نداشتن پیوست فرهنگی است که علیرغم وعده های بسیار هنوز خبر قطعی از تهیه و اجرای آن به میان نیامده است.
کد مطلب: 31663
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
چرا وزارت ارتباطات نظارت خودش رو بر عملکرد ارائه دهندگان اینترنت افزایش نمیده و فضا رو برای همه نوع سو استفاده ای بازگذاشته؟ تا کی مخابرات باید بتونه برای هر گیگ که مصرف میکنی 2.5 گیگ از حسابت کم کنه؟ اصلا چرا اینترنت باید حجمی باشه تا بازار دزدی پهنای باند و گران فروشی اینقدر گرم بشه؟
feedback
Iran, Islamic Republic of
با راه اندازی اینترنت ملی به سمت خدمات جهانی میریم
یعنی اینترنت 2 مگابیت بر ثانیه(256 کیلوبایت بر ثانیه دانلود) به صورت ارزان و نامحدود و کاملا اختصاصی
اینجا ایرانه
feedback
Iran, Islamic Republic of
تو بگو اینترنت ملی 1000 مگابایت. اصلا همه شبکه های ملی ضرغامی رو هم بشه باهاش بدون قطع و وصل دید. من اینترنت ملی نمیخوام. من اینترنت جهانی میخوام. من وقتی میگم اینترنت منظورم دقیقا اینترنت جهانی است. نه تلتکست پرسرعت ملی تحت کنترل کامل حمید رسایی و مهدی کوچک زاده و کریمی قدوسی.
feedback
Iran, Islamic Republic of
اومدی تیکه بندازی ملت باهوش بت منفی دادند. :)
feedback
Iran, Islamic Republic of
اخه اصلا معلوم نیست تیکه باشه. تیکه انداختن هم راه و رسمی داره.
سجاد
feedback
United States
تا وقتی که بعضی از بزرگان دینی ومسولین بیشتر جنبه منفی اینترنت پر سرعت را میبینند همین اشه و همین کاسه
feedback
Iran, Islamic Republic of
خب حالا ایرانسل هم این نسل سوم رو راه انداخت که چی سرعت افتضاه قیمت بالا پس همگی بی خیال بابا
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام