ایتنا - این روتر دارای چهار پورت شبکه و یک پورت Line برای ارتباط با خط تلفن میباشد.
رامين سمسار- ۷۹۰۴WBRAS-N یک Wireless ADSL۲+ Modem Router ساخت شرکت SMC است.
این دستگاه با رنگ سفید و قابلیت استفاده رومیزی یا نصب به دیوار طراحی شده است. این روتر دارای چهار پورت شبکه و یک پورت Line برای ارتباط با خط تلفن میباشد. این دستگاه دارای گواهیهای بینالمللی CE, FCC, RoHS بوده و دارای تاییدیه WiFi نیز هست و از استانداردهای ADSL / ADSL۲ / ADSL۲+ پشتیبانی مینماید.
رادیو بیسیم این دستگاه با پشتیبانی از استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱n قادر است سرعت ۱۵۰ Mbps را پشتیبانی نماید.
در پشت این روتر کلید روشن و خاموش کردن دستگاه، کانکتور ورودی منبع تغذیه، چهار پورت شبکه، کلید Reset ، کلید Wireless و پورت وردی تلفن یا Line قرار دارد. همچنین کلید WPS نیز در سمت راست روتر موجود میباشد.
با استفاده از کلید Wireless فعال یا غیر فعال کردن رادیو روتر امکان پذیر بوده و کافی است تا این کلید را فشار دهید تا رادیو بیسیم ازحالت روشن به خاموش یا بلعکس تغییر وضعیت دهد.
در جلوی دستگاه نه دیود نوری برای نمایش وضعیت روشن یا خاموش بودن دستگاه، پورتهای شبکه، رادیو بیسیم، DSLAM، ارتباط با اینترنت و WPS مشاهده میگردد.
تنظیم دستگاه با دو روش Wizard و Manual مقدور بوده که روش Wizard برای استفاده کنندگان آماتور و Manual برای افراد حرفهای طراحی شده است.
این روتر قادر است تا هشت PVC یا Permanent Virtual Connection/Circuit را پشتیبانی نماید. بدین ترتیب نگهداری اطلاعات و تنظیمات هشت سرویس مختلف در ۷۹۰۴WBRAS-N ممکن میباشد.
۷۹۰۴WBRAS-Nدر حالت PPPoE از انواع روشهای Authentication شامل Auto PAP CHAP MSCHAP پشتیبانی شده و مقدار پارامتر MTU - Maximum Transmission Unit در فاصله ۱۲۸ تا ۱۵۴۰ قابل تعریف میباشد.
همچنین استفاده از امکاناتی مانند Dial on Demand Keep Alive Static IP Address NAT – Network Address Translation ویژگیهای خوبی را در اختیار استفاده کننده قرار میدهد.
این دستگاه دارای یک رادیو بیسیم با استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱n / ۱T۱R / ۱۵۰ Mbps میباشد که درUI دستگاه امکان غیر فعال کردن آن پیشبینی شده است.
۷۹۰۴WBRAS-Nاز قوانین رگولاتوری کشورهای مختلف پشتیبانی نموده و دستگاه با انتخاب نام کشور توسط استفاده کننده محدوده فرکانسی خود را منطبق بر قوانین آن کشور تنظیم مینماید.
همچنین ویژگی انتخاب کانال فرکانس بصورت اتوماتیک Auto Scan در این دستگاه پیشبینی شده است.
در این روش دستگاه در هنگام روشن شدن با توجه به وضعیت فرکانسی محیط بهترین کانال را انتخاب مینماید تا در حداقل تداخل فرکانس فعالیت نماید.
این دستگاه میتواند برای پشتیبانی از تجهیزات بیسیم قدیمی و جدید در قالب استانداردهای b/g/n ارایه سرویس نماید.
رادیو بیسیم این دستگاه از عرض باند ۲۰ MHz / ۴۰ MHz و استانداردهای امنیتی WEP WPA WPA۲ Invisible AP / Disable Broadcast SSID Multi SSID VLAN WPS را پشتیبانی مینماید.
از دیگر ویژگیهای رادیو بیسیم این روتر میتوان به امکان تنظیم دلخواه توان خروجی رادیو دستگاه در فاصله ۲۰% ~ ۱۰۰% توان نامی اشاره نمود.
این دستگاه دارای یک سرور DHCP میباشد که قادر است با دو روش Static و Dynamic به ایستگاههای کاری آدرس IP اختصاص دهد. در روش Static مدیر سیستم قادر است تا با استفاده از آدرس MAC ایستگاههای کاری IP مورد نظر خود را به آنها اختصاص دهد.
زمان اختصاص هر IP به ایستگاههای کاری توسط مدیر سیستم و از۰ تا ۹۹۹۹ دقیقه قابل تنظیم میباشد.
از دیگر امکانات این روتر میتوان به امکان تعریف Secondary IP برای دستگاه اشاره نمود.
۷۹۰۴WBRAS-Nاز NTP پشتیبانی نموده و قادر است با یک سرور برای بهروزرسانی زمان در ارتباط باشد. همچمین امکان تعیین Time Zone و تعریف تاریخ و ساعت شروع و خاتمه Daylight Saving نیز در این دستگاه پیشبینی شده است.
این مودم از Port Triggering DMZ - Demilitarized Zone نیز پشتیبانی مینماید.
از دیدگاه امنیت این دستگاه از ویژگیهای امنیتی مانند IP Filtering MAC Address Filtering Parental Control پشتیبانی نموده و در بخش کنترل والدین امکان جلوگیری از دسترسی به سایتهای معین با تعریف آدرس URL سایت و همچنین تعیین روز و محدوده زمان ممکن میباشد.
ویژگی IP Filtering این روتر این امکان را فراهم میسازد که بر اساس پارامترهایی مانند پورت، آدرس IP مبدأ و مقصد و همچنین زمانبندی بر اساس ایام هفته و ساعت قوانین فیلتر را تعریف کرد.
۷۹۰۴WBRAS-N از ویژگیVPN Pass-through پشتیبانی و همچنین دارای امکانات مناسبی برای تعریف QoS است.
قوانین QoS میتوانند بر اساس شماره پورتهای شبکه یا SSID شبکه بیسیم تعریف شوند.
همچنین امکان تعریف هشت سطح اولویت از ۰ ~ ۷ در قالب IEEE ۸۰۲.۱p در این روتر پیشبینی شده است.
در بخش Routing این مودم از Static Routing و استاندارد RIP پشتیبانی مینماید و از ویژگیهای آن میتوان به Automatic / Manual Assigned DNS DDNS اشاره نمود.
امکانات Diagnostic دستگاه تست کاملی را از ارتباط مودم با ISP و اینترنت به عمل آورده و نتیجه را اعلام مینماید. این تست شامل مواردی مانند: تست ارتباط پورت شبکه با ایستگاههای کاری تست ارتباط بیسیم با ایستگاههای کاری تست ارتباط با دستگاه DSLAM در ISP میباشد.
از دیگر امکانت این روتر میتوان به ذخیره و بازیابی تنظیمات موجود و فراخوان تنظیمات اولیه سازنده اشاره نمود. فراخوان تنظیمات سازنده به دو روش سختافزاری و نرمافزاری ممکن میباشد.
روش نرمافزاری از طریق UI دستگاه و روش سختافزاری با پایین نگاه داشتن کلید Reset موجود در پشت مودم به مدت سه ثانیه ممکن میباشد.
۷۹۰۴WBRAS-N از دو روشLocal و Remote برای ثبت وقایع یا Log پشتیبانی میکند. امکان مدیریت این روتر توسط پروتکل SNMP پیشبینی شده و نظارت بر کارکرد دستگاه از طریق این پروتکل ممکن میباشد.
برای بهرهگیری از حداکثر امنیت امکان کنترل دسترسی یا مسدود شدن پروتکلهای FTP HTTP ICMP Telnet TFTP روی هر دو پورت LAN و WAN قابل تعریف میباشد. همچنین امکان کنترل دسترسی مدیر سیستم به صفحه UI دستگاه از طریق آدرس IP ایستگاه کاری وجود دارد.
بدین ترتیب دسترسی به UI دستگاه توسط مدیر سیستم فقط از آدرسهای IP خاص مشخص شده مقدور میباشد. دسترسی به UI و تنظیمات دستگاه در سه سطح Administrator Support User و با کمک کلمه عبور امکانپذیر بوده و بهروزرسانی Firmware دستگاه از طریق UI مقدور میباشد. علاوه بر این امکان دسترسی و تغییر تنظیمات از طریق Telnet نیز در این دستگاه پیشبینی شده است.
علاوه بر تمامی امکانات یاد شده این روتر دارای یک Firewall قدرتمند میباشد که قادر است شبکه را در برابر حملات محافظت نماید.
در نرمافزار دستگاه بخشی به نام Status پیشبینی شده است که اطلاعاتی را در مورد وضعیت IPهای اختصاص یافته توسط سرور DHCP، ایستگاههای کاری بیسیم، اطلاعات آماری پیرامون Packetهای ارسالی و دریافتی از Interfaceهای مختلف دستگاه و ... در اختیار مدیر سیستم قرار میدهد. بستهبندی استاندارد دستگاه شامل موارد زیر میباشد. دستگاه مودم روتر منبع تغذیه دو رشته کابل تلفن تک زوج یک رشته کابل شبکه CAT۵ UTP (TIA/EIA-۵۶۸-B T۵۸B) اسپلیتر دو پورت SP-۲۰۱ CD راهنمای نصب سریع دستگاه
توصیههای فنی توجه به این توصیهها جنبه کلی داشته و به مارک یا مدل مودم بستگی ندارد.
در صورت وجود کارت شبکه در کامپیوتر خود با بهرهگیری از پورت شبکه مودم خود را راهاندازی نمایید و از پورت USB استفاده نکنید. زیرا پورت شبکه از سرعت بالاتری برخوردار بوده و برای راهاندازی نیازی به Driver ندارد.
استفاده از پورتهای شبکه و USB مودم بهصورت همزمان ممکن میباشد ولی باید به انتخاب صحیح آدرس IP کامپیوترها توجه داشت.
حتماً رمز پیشفرض دستگاه را تغییر داده و از رمزهای مرکب از حروف و اعداد با طول مناسب (حد اقل ۸ حرف) بهرهگیری نمایید.
چنانچه از سرویسهای حجمی استفاده میکنید مودم را در مواقع عدم نیاز به اینترنت خاموش نگاه دارید.
در هنگام فراخوان تنظیمات سازنده استفاده از روش نرمافزاری را در اولویت قرار داده و هیچگاه دستگاه را بهصورت پیاپی قبل از کامل شدن مراحل آغاز به کار و روشن شدن کامل Reset نکنید.
در صورتی که دستگاه روتر بیسیم را در فضای کوچکی نصب مینمایید یا ایستگاههای کاری به دستگاه نزدیک هستند از حداکثر توان رادیو بیسیم استفاده نکنید.
استفاده از حالت Auto Scan و انتخاب اتوماتیک کانال بهترین حالت برای انتخاب فرکانس میباشد. در زمان استفاده از Auto Scan بخاطر داشته باشید که دستگاههایی با استانداردهای FCC, ETSI, Japan دارای تعداد کانالهای مختلف میباشند.
لذا به منظور کارکرد صحیح فرستنده و گیرنده میبایستی در یک استاندارد یا محدوده Regulatory مشابه تنظیم شده باشند. تا حد امکان از ترکیب ایستگاههای کاری با استاندازدهای مختلف b, g, n خودداری کنید.
استفاده از ترکیب این استانداردها باعث کاهش راندمان و سرعت انتقال اطلاعات در شبکه میگردد.