کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بررسی اولترابوک Lifebook UH552 فوجیتسو

سايت خبری ايتنا , 2 اسفند 1391 ساعت 9:43

ایتنا - در این مقاله قصد داریم به بررسی اولترابوک UH۵۵۲ این شرکت پرداخته و نکات قوت و ضعف آن را برشماریم.




امروز کمتر می‌توان در بازار لپ‌تاپ‌ داخل کشور، محصولی یافت که برروی آن «ساخت چین» ذکر نشده باشد، اما فوجیتسو جزو معدود برندهایی است که در پشت محصولات آن عبارت «ساخت آلمان» درج شده و این کمپانی ژاپنی الاصل هنوز لپ‌تاپ‌های خود را در این کشور تولید می‌کند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی اولترابوک UH۵۵۲ این شرکت پرداخته و نکات قوت و ضعف آن را برشماریم.

اگر به خاطر داشته باشید تا قبل از سال ۲۰۰۹ محصولات فوجیتسو تحت نام برند Fujitsu-Siemens به فروش می‌رسیدند و مشارکت این دو شرکت بر روی محصولات کامپیوتری بصورت ۵۰ درصد بود. اما فوجیتسو در آپریل ۲۰۰۹ سهم زیمنس را خرید و صاحب کل این تجارت مشترک شد. البته با این وجود هنوز لپ‌تاپ‌های فوجیتسو در آلمان تولید می‌شوند.

لپ‌تاپ و کامپیوترهای فوجیتسو معمولا جز پرفروش ترین‌های بازار نیستند، اما همواره از کیفیت ساخت نسبتا خوب و طراحی و ظاهر ساده‌ای برخوردارند و تجربه نشان داده که این محصولات طول عمر بالایی نیز دارند.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی اولترابوک UH۵۵۲ فوجیتسو که از بدنه آلومینومی و نسبتا شکیل به همراه قلب تپنده Core i۵ از خانواده Ivy Bridge بهره می‌برد، بپردازیم. لپ‌تاپ سبکی که سیم کارت می‌خورد و از GPS نیز پشتیبانی می‌کند.

طراحی و سخت افزار
اولترابوک UH۵۵۲ از نظر شکل و شمایل ظاهری و ابعاد شبیه دیگر اولترابوک‌ها است و بدنه آن باریک و وزن آن سبک است.
در ساخت این لپ‌تاپ از ترکیب آلومینیوم و پلاستیک استفاده شده است. ایجاد کنتراست در طراحی، جذابیت را برای محصول به همراه دارد و فوجیتسو نیز تلاش نموده تا با در نظر گرفتن این قاعده کلی، بدنه فلزی بیرون دستگاه را به رنگ روشن و بدنه داخلی را به رنگ مشکی تیره طراحی کند.
سطح بیرونی، طرح ساده و شیکی دارد و لوگوی فوجیتسو نیز در وسط آن قابل تشخیص است. بطور کلی لبه‌های منحنی شکل و طراحی بیرونی دستگاه باعث ظرافت و زیبای در آن شده‌اند.

در قسمت بالای صفحه کلید یک حاشیه با رنگ روشن وجود دارد که دو لولای اتصال نمایشگر با بدنه دستگاه نیز با همین رنگ در کناره‌های آن جای گرفته‌اند. در بین این دو لولا حفره‌های بسیاری قرار داده شده‌اند تا هم صدای خروجی اسپیکرها در آنها پخش شود و هم جلوه لپ‌تاپ را بهتر کنند.
اما متاسفانه این حفره‌ها مکان مناسبی برای جمع شدن گرد و غبار نیز هستند. در سمت راست همین قسمت یک دکمه پاور با نور پس زمینه آبی و در سمت چپ آن چراغ‌های نشانگر شبکه بی سیم، پاور، دیسک سخت، باتری و غیره وجود دارند. اما از این قسمت به پایین تمام اولترابوک UH۵۵۲ به رنگ مشکی است و صفحه کلید و تاچ پد نیز به همین رنگ هستند.

مشخصات سخت افزاری و قیمت Lifebook UH۵۵۲ فوجیتسو
• پردازنده: Intel Core i۵-۳۳۱۷U از خانواده Ivy Bridge سری U با ۲ هسته ۱.۷ گیگاهرتز
• نمایشگر: ۱۳.۳ اینچ از نوع LCD-LED Backlit با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل
• حافظه رم: ۴ گیگابایت DDR۳
• گرافیک: Intel HD ۴۰۰۰ یکپارچه شده با پردازنده Ivy Bridge
• دیسک سخت ۵۰۰ گیگابایت ۵۴۰۰ دور
• درایو اپتیکال: ندارد
• باتری: ۴ سل ۲۸۴۰ میلی‌آمپر ساعت یا ۴۲ وات ساعت
• ابعاد: ۳۲۳ در ۲۳۴ در ۱۸.۰ میلی‌متر، وزن ۱.۶ کیلوگرم
• درگاه ۳G و GPS داخلی برای نسخه Core i۵
• قیمت نسخه Core i۳ برابر با ۲.۳ میلیون تومان و نسخه Core i۵ برابر ۲.۶ میلیون تومان به همراه گارانتی و خدمات یک ساله شرکت بهین

در لبه چپ اولترابوک UH۵۵۲ به ترتیب از بالا به پایین درگاه قفل کنزینگتون، خروجی HDMI، دو پورت USB ۳.۰ و جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون قرار دارند. در لبه پشت دستگاه و در میان دو لولای نمایشگر دریچه‌های خروجی سیستم خنک کننده و در لبه راست درگاه برق، یک پورت USB ۲.۰، اسلات سیم کارت و کارت خوان حافظه قابل مشاهده هستند.

جالب است بدانید که نسخه Core i۵ لپ‌تاپ UH۵۵۲ فوجیتسو دارای اسلات سیم کارت و GPS داخلی است و به این ترتیب می‌توان از اینترنت ۳G در آن بهره برد.
این قابلیتی است که در کمتر لپ‌تاپی وجود دارد و ترکیب آن با GPS می‌تواند یکی از قابلیت‌های کلیدی و تاثیر گذار در انتخاب مشتری باشد.
UH۵۵۲ دارای میکروفن داخلی و وب کم برای مکالمه تصویری نیز می‌باشد. کیفیت اسپیکرهای استریو این لپ‌تاپ مناسب است اما حجم صدا در آن همچون بسیاری از اولترابوک‌ها خیلی زیاد نیست.

نمایشگر
اولترابوک UH۵۵۲ فوجیتسو مجهز به یک صفحه نمایش ۱۳.۳ اینچ از نوع LCD LED-backlit با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل است. نمایشگر این لپ‌تاپ از نوع مات بوده و به همین دلیل می‌توان از آن در محیط‌های پرنور و مکان‌های خارجی استفاده نمود.
این نوع صفحه نمایش به همراه درگاه ۳G و GPS داخلی باعث می‌شود تا از این اولترابوک سبک در مسافرت و خارج از منزل یا محیط کار نیز به راحتی استفاده نمود.

پنل نمایشگر از نوع TN است و به همین دلیل زاویه دید محدودی دارد. زاویه دید عمودی به مراتب محدودتر از زاویه دید افقی است . لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که عمق رنگ مشکی و متقابلا کنتراست تصویر و همچنین شدت روشنایی نور در این نمایشگر مناسب و تصاویر در آن از کیفیت نسبی مناسبی برخوردار هستند.

صفحه کلید و تاچ پد
ابعاد و فاصله بین کلیدهای صفحه کلید اولترابوک UH۵۵۲ مناسب هستند، اما یک مورد که به دلیل ضخامت کم، بین تمام اولترابوک‌ها مشترک است در UH۵۵۲ نیز وجود دارد و آن هم ارتفاع کم کلیدهای صفحه کلید است.
ارتفاع کم کلیدها باعث می‌شود تا تجربه تایپ در اولترابوک‌ها مشابه لپ‌تاپ‌ها نباشد، اما پس از چند روز تایپ کردن به شرایط تازه عادت می‌کنید و مشکلی را در آن مشاهده نخواهید کرد.

یک نکته جالب در مورد صفحه کلید این اولترابوک، وجود کلیدهای مستقل برای Page Down, Page Up, Home و End است که در اکثر لپ‌تاپ‌های ۱۳ اینچ به صورتی ترکیبی با استفاده از کلید Fn و کلیدهای جهت در دسترس قرار می‌گیرد. وجود این کلیدهای مستقل سرعت جابجایی بین فایل‌ها و صفحات را افزایش می‌دهد و در کل نکته مثبت در طراحی کی‌برد به شمار می‌رود.

تاچ پد UH۵۵۲ نیز دارای دو دکمه فیزیکی مستقل در قسمت پایین است و خود سطح آن نیز به خوبی دستورات انگشت را تشخیص می‌دهد. در کل صفحه کلید و تاچ پد UH۵۵۲ کیفیت مناسبی برخوردارند. 

نرم افزار
شما می‌توانید ویندوز ۸ را بر روی آن نصب نموده و از آن استفاده کنید چون فوجیتسو کلیه درایورهای راه انداز ویندوز ۸ برای سری UH۵۵۲ را ارائه کرده است.

بازده دیسک سخت
سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در دیسک سخت ۵۰۰ گیگابایتی وسترن دیجیتال
برای آزمایش سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات برروی حافظه HDD این اولترابوک که ساخت شرکت وسترن دیجیتال است از نرم افزارهای CrystalDiskMark و HD Tuner Pro استفاده کرد. براساس این آزمایشات حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در دیسک سخت ۵۰۰ گیگابایتی لپ‌تاپ UH۵۵۲ برابر با ۱۱۸.۲ MB/s ‏(مگابایت در ثانیه(، حداقل سرعت انتقال اطلاعات در آن برابر ۴۹.۲MB/s و میانگین سرعت انتقال اطلاعات نیز ۸۷.۷MB/s می‌باشد.

حافظه SSD در اولترابوک‌ها یکی از معیارهای اینتل برای این شاخه از لاپ تاپ‌ها است، اما فوجیتسو برای کاهش قیمت این لپ‌تاپ، به جای SSD از دیسک سخت ارزان قیمت و البته کم سرعت بهره برده است. اولترابوک‌های جدید مبتنی بر ویندوز ۸ از نوع جدیدی از بایوس بهره می‌برند که در کنار حافظه سریع SSD سرعت بوت دستگاه را تا ۲ یا ۳ ثانیه کاهش می‌دهد، اما براساس آزمایشاتی که ما بر روی این اولترابوک انجام دادیم، سرعت بوت UH۵۵۲ فوجیتسو با ویندوز ۷ نزدیک به ۴۰ ثانیه است. انتظار می‌رود این زمان در ویندوز ۸ به نزدیک ۳۰ تا ۳۲ ثانیه کاهش یابد.

طول عمر باتری
برای بررسی طول عمر باتری همچون روال همیشه، دو آزمایش مختلف را برروی این لپ‌تاپ انجام دادیم و در هر دو آزمایش شدت روشنایی نور نمایشگر روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود. در آزمایش Battery Eater، لپ‌تاپ سری UH۵۵۲ فوجیتسو ۲:۱۲ دقیقه و در آزمایش پخش متناوب فیلم ۱۰۸۰p با فرمت MKV باتری لپ‌تاپ مدت زمان ۳:۴۵ دقیقه دوام آورد.
این مدت زمان طول عمر باتری برای یک لپ‌تاپ مناسب است، اما اولترابوک‌های مجهز به حافظه SSD مصرف پایین‌تر و متقابلا طول عمر باتری بالاتری دارند.

قدرت و بازده
اولترابوک Lifebook UH۵۵۲ فوجیتسو با دو نوع پردازنده Core i۳ و Core i۵ از سری U و خانواده Sandy Bridge وارد بازار کشور شده‌‌اند. نسخه‌ای مورد بررسی قرار گرفت مجهز به پردازنده Core i۵-۳۳۱۷U بود. این پردازنده از ۲ هسته‌ ۱.۷ گیگاهرتزی بهره می‌برد که به لطف فناوری Turbo Boost بصورت خودکار در زمانی که سیستم نیاز به پردازش سنگین دارد، موقتا تا فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز اورکلاک می‌شود. این پردازنده جزو سری U ‏(مخصوص اولترابوک‌ها) است و به همین دلیل حداکثر مصرف آن ۱۷ وات می‌باشد.

UH۵۵۲ از ۴ گیگابایت حافظه رم غیرقابل ارتقاء نیز بهره می‌برد. طراحی مادربورد اولترابوک‌ها به شکلی است که حافظه رم روی برد اصلی لحیم می‌شود و امکان ارتقاء آن وجود ندارد.

در کل این اولترابوک برای اجرای سریع اکثر برنامه‌ها از جمله مجموعه آفیس مایکروسافت یا نرم افزارهای ویرایش تصویر همچون فوتوشاپ کاملا مناسب است و حتی می‌توان با آن بازی‌های مختلف را با رزولوشن و جزئیات پایین تصویر اجرا نمود. اما اگر بدنبال یک لپ‌تاپ برای انجام امور سنگین مانند رندر انیمیشن یا امور محاسباتی بسیار سنگین ریاضی هستید باید دور اولترابوک‌ها را خط بکشید و به سراغ لپ‌تاپ‌های سنگین مجهز به پردازنده سریM بروید.

جمع بندی
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، فوجیتسو جزو معدود لپ‌تاپ‌های ساخت اروپا موجود در کشور است و معمولا لپ‌تاپ‌های ساخت این کمپانی از کیفیت ساخت و بازده قابل قبولی برخوردار هستند.
به نظر می‌رسد که فوجیتسو همواره در طراحی و ساخت محصولات خود تلاش می‌کند تا تعادلی بین کیفیت و قدرت و بازده ایجاد کند و به نظر ما نیز در این امر موفق بوده است.
متاسفانه اولترابوک UH۵۵۲ فاقد ویندوز ۸ و حافظه سریع SSD است ولی در عوض قیمت آن نسبت به بسیاری از اولترابوک‌های هم رده خود مناسب‌تر است.

یکی از مهمترین اهداف در طراحی اولترابوک‌ها قابلیت حمل و جابجایی آسان‌ آنها است که موجب شکل گیری این محصولات باریک و سبک شده است. حال فوجیتسو با اضافه کردن دو قابلیت جذاب و کلیدی GPS و ۳G باعث شده که علاوه بر قابلیت حمل آسان، دسترسی به اینترنت نیز در همه جا میسر شود. UH۵۵۲ جزو معدود لپ‌تاپ‌های موجود در بازار است که از اسلات سیم کارت بهره می‌برد. 
 


کد مطلب: 25318

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/25318/بررسی-اولترابوک-lifebook-uh552-فوجیتسو

ايتنا
  https://www.itna.ir