ایتنا- اگر قصد خرید Nexus 5 دارید، یا حتی در مرحله انتخاب قرار داریدِ این مقاله را بخوانید!
پنجمین فرزند اصیل اندروید
بررسی تلفن همراه هوشمند Google Nexus 5
مجله دنياي كامپيوتر و ارتباطات , 8 مرداد 1393 ساعت 19:07
ایتنا- اگر قصد خرید Nexus 5 دارید، یا حتی در مرحله انتخاب قرار داریدِ این مقاله را بخوانید!
احمد محمد حسینی
شرکت گوگل ابتدا به عنوان یک موتور جستجوی بسیار ساده و معمولی پای به عرصه صنایع دیجیتالی نهاد ولی به تدریج با افزودن خدمات ویژه و خاصی توانست خود را به سطح یک غول اینترنتی ارتقا دهد.
تمامی این پیشرفتها نتوانست این شرکت را راضی نگاه دارد و گوگل با ایجاد یک سیستم عامل بسیار موفق به نام اندروید توانست خود را از به بازاری جدید معرفی کند.
این سیستم عامل برای این کمپانی عظیم توفیقی چشمگیر داشت و شرکتهای بزگی با ساخت گوشیها و تبلتهایی بر پایه این سیستم عامل به خوبی درآمد زایی نموده و به سود بالایی دست یافتند.
در این میان پس از مدتی خود گوگل نیز به فکر عرضه یک محصول سخت افزاری بهینه سازی شده برای این سیستم عامل افتاد و به این رتتیب با همکاری شرکتهای مختلف محصولاتی با نام نکسوس به بازار روانه شدند.
سری نکسوس همواره در اوج کارآمدی اندروید قرار داشتهاند و آخرین همراه هوشمند سری نکسوس یعنی نکسوس ۵ نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به بررسی کامل این موبایل خواهیم پرداخت تا ببینیم اینبار گوگل چگونه برای ارتقای رضایت کاربران خود عمل نموده است.
بهصورت کلی میتوان نقاط قوت و ضعف Google Nexus 5 را به شرح زیر دانست:
نقاط قوت:
سرعت عملکرد بسیار بالا
راحتی بدنه در دست کاربر
امکانات جدید بهواسطه اندروید ۴.۴ کیت کت
قیمت بسیار مناسب در مقایسه با رقبا
نقاط ضعف:
نیاز به وجود دوربین نیرومندتر
کثیف شدن سریع صفحهنمایش
طراحی
در نخستین گام نکته اصلی در طراحی Google Nexus 5 که توجه من را به خود جلب کرد این بود که برخلاف بسیاری از گوشیهای موجود در بازار این دستگاه من را به یاد هیچ موبایل دیگری نینداخت.
این گوشی با طراحی ظاهری ساده ولی منحصربهفرد خود به نوعی یادآور اصالت نام نکسوس است و طراحی درنظر گرفته شده برای این مدل نتیجه مقبولی را در نخستین بازخورد داشت. بدنه مستطیلی گوشی با سایر مدلهای داخل بازار تفاوتهای اندک ولی تأثیرگذاری دارد.
نکته بارز این است که گوشی از دید روبرو در دو کناره خود کاملاً صاف است ولی در بالا و پایین کاملاً قوسدار و همین امر نگهداشتن نکسوس ۵ را در دست آسان میکند.
حاشیههای پایینی و بالایی نمایشگر کمی بزرگ هستند ولی در دو سوی صفحهنمایش این حاشیههای مشکی رنگ با حداقل ضخامت طراحیشدهاند.
در بالای نمایشگر در مرکز گوشی دوربین مکالمه تصویری به چشم میخورد ولی سایر قسمتهای حاشیه مشکی رنگ کاملاً خالی هستند و حتی دکمههای استاندارد اندروید نیز بهصورت لمسی روی صفحهنمایش تعبیهشدهاند.
در زاویه دید از پشت گوشی در مرکز با رنگ مشکی براقی که کاملاً از رنگ مات گوشی متفاوت است آرم نکسوس بهصورت طولی وجود دارد.
در بالا و سمت چپ قسمت پشتی نیز لنز نسبتاً بزرگ دوربین گوشی به همراه یک فلش کوچک در زیر آن جای گرفته است و در پایین نیز در مرکز لوگوی شرکت ال جی با رنگی مشابه لوگوی نکسوس حک شده است.
حاشیههای نکسوس نیز بسیار ساده هستند و همین فرمت طراحی به گوشی نوعی ویژه بودن بخشیده است.در زاویه دید پایین گوشی در مرکز ورودی کابل Micro HDMI قرار دارد که در دو سمت ان دو بلندگوی کوچک تعبیه شده است.
در زاویه دید بالا نیز تنها ورودی جک ۳.۵ میلیمتری هدفون را مشاهده خواهید نمود. در دو کناره طرفین دستگاه نیز تنها دکمههای کنترل صدا و روشن و خاموش کردن صفحهنمایش را خواهید دید.
ابعاد این گوشی از نظر عرضی و طولی نیز تناسب بسیار خوبی دارد و به خوبی میتوان به اندازه آن عادت کرد. این اندازه نه زیاد بزرگ و نه کوچک است و ضخامت اندک گوشی نیز به بهبود این ظاهر زیبا کمک بزرگی نموده است. در مجموع طراحی این گوشی بسیار ساده و درعینحال شکیل بوده است.
بهخصوص که قرار دادن بلندگوها در پایین گوشی موجب میشود بهسختی بتوان با دست مانع پخش صدا شد و حاشیههای خلوت نکسوس نیز در دست گرفتن آن را آسانتر ساخته است.
نمایشگر و سیستم صوتی
نمایشگر ۴.۹۵ اینچی نکسوس ۵ یک صفحهنمایش مدل Gorilla Glass ۳ است که با پشتیبانی از رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بالاتر از سطح نمایشگرهای عادی عمل میکند ولی به هیچ عنوان نمیتوان آن را بهترین نمایشگر ممکن دانست.
روزلوشن Full HD این نمایشگر کیفیت و شفافیت بسیار خوبی را برای مشاهده تصاویر و متن برای کاربر مهیا میکند. در آزمایشهای انجامشده ابتدا وب گردی عادی و مشاهده تصاویر و متون صفحات اینترنت با گوشی نکسوس ۵ انجام شد که حتی در جابجایی سریع درون صفحات نیز کیفیت و بافت رنگ به هم نریخت.
در آزمایش استاندارد برداشت شفافیت و نور صفحهنمایش، نکسوس ۵ توانست امتیاز 460 LUX را کسب کند که به نسبت میانگین رده مدلهای مشابه یعنی 396 LUX رقم مناسبی محسوب میشود.این رقم در قیاس با گوشیهای بزرگ دیگر نیز تا حدی معقول بود و از HTC One به میزان ۲۱ LUX بالاتر بود ولی گوشیهای گالاکسی نوت ۳ و آیفون ۵ اس به ترتیب با 539 و 530 LUX صدرنشینان دستنیافتنی این رده بودند.
در آزمایش بعدی بهصورت همزمان یک کلیپ تصویری متعلق به فیلم Catchin fire Hunger games بر روی نکسوس ۵ و گالاکسی اس ۴ پخش شد( علت این انتخاب این بود که گالاکسی اس ۴ بهترین نمایشگر در رده مدلهای مشابه را در اختیار دارد).
کیفیت خروجی در هر دو دستگاه تقریباً یکسان بود ولی در جزئیات نمایش دادهشده نکسوس در مقابل حریف خود حرفی برای گفتن نداشت و برای مثال سایه و خطوط پای چشم افراد را به خوبی تفکیک نمیکرد در حالی که همین خطوط در گالاکسی اس ۴ به راحتی قابل رویت بودند.
همچنین زاویه دید در نمایشگر نکسوس ۵ چندان چشمنواز نبود و باکمی زاویه گرفتن تصاویر تیره میشدند، این تغییر زاویه در محور عمودی و افقی نتیجه یکسانی دربر داشت.
سیستم صوتی این دستگاه و بلندگوهای آن برای پر کردن فضای یک اتاق مناسب است ولی برای پخش صداهای بلند طراحی نشده است. برای مثال هنگام نواخته شدن شیپور جنگ در کلیپ فیلم یادشده، کیفیت صدا به طور واضحی پایین میآمد.
البته این مشکل ظاهراً فقط با محدوده نت خاصی بود زیرا در آزمایشهای دیگر صداهای خروجی را با سبکهای مختلف آهنگ آزمایش کردیم و نتیجه کسبشده خروجی صدای ۸۱ دسی بل بود که بالاتر از میانگین استاندارد ۸۰ دسی بلی برای موبایلها بود. این ازمایش نشان از عملکرد تقریبا متوسط این گوشی در کارکرد صوتی داشت.
همان طور که اشاره شد بلندگوهای دستگاه در زیر آن قرار دارند که در کارکرد روزانه بهسختی امکان پوشانده شدن آنها با دست وجود دارد. ولی این مورد علاوه بر مزیت یادشده یک عیب بزرگ نیز به همراه دارد؛ وقتی میخواستیم با نکسوس ۵ بازیهای کامپیوتری را در وضعیت LansScape انجام دهیم ناخودآگاه با دستمان بلندگوها را میپوشاندیم.
با توجه به اینکه بیشتر بازیهای مهم در این وضعیت اجرا میشوند این امر در بلند مدت میتواند به بلندگوهای گوشی آسیب بزند.
در مجموع میتوان صفحهنمایش این موبایل را مناسب و حتی خوب دانست ولی نمیتوان آن را در جمع برترینها جای داد. برای تفسیر عملکرد سیستم صوتی نکسوس ۵ نیز تنها میتوان از کلمه معمولی استفاده کرد.
سیستمعامل
سیستمعامل نکسوس ۵ اندروید نسخه ۴.۴ با نام کیت کت است و میتوان تغییرات عمدهای در پلتفرم سیستمعامل شرکت گوگل را در آن مشاهده کرد. از سادهترین امکانات افزودهشده در این سیستمعامل میتوان به مخفی شدن گزینهها اشاره نمود.
برای نمونه در هنگام خواندن کتاب میتوانید هر وقت بخواهید با کلیک و پایین کشیدن بخش امکانات آن را مخفی کنید و در عمل برعکس به سادگی آن را به وضعیت عادی بازگردانید.
سیستم فرمان دهی صوتی گوشی نیز بهواسطه این نسخه از سیستمعامل پیشرفت چشمگیر داشته است و به نسبت قبل خطاهای کمتری را مرتکب میشود. این سیستم برای مسیریابی، باز کردن اپلیکشنها و پخش فایلهای صوتی و تصویری به خوبی عمل میکند و برای بخشی که پیشازاین مشکل اصلی بود یعنی تماس تلفنی و پیام کوتاه نیز عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد.
وضعیت تماس گیری و دریافت تماس در این گوشی نیز به سادگی قابل انجام است و امکانات جانبی بسیار مناسبی این کار را آسانتر نیز نموده است.
اگر نام کسی را در بخش مشاغل گوگل مپ در گوشی خود داشته باشید در هنگام تماس او لیستی از افراد مرتبط نیز در کنار کالر آیدی به نمایش در خواهد آمد. البته این امکان چندان جدید نیست ولی اجرای آن در نکسوس بهمراتب بهتر از سایر رقبا بوده است.
این سیستمعامل مزایای بسیار خوبی را برای گوشی به ارمغان آورده است ولی هنوز نمیتوان مانند گوشی گالاکسی نوت ۳ از دو اپلیکشن و پنجره همزمان بر روی صفحه استفاده کرد.
بهاینترتیب میتوان سیستمعامل نکسوس ۵ را بسیار خوب دانست هرچند که با بودن امکاناتی مانند مالتی ویندو این نسخه از اندروید میتوانست به اوج بهبود و کارایی خود بر روی این گوشی دست یابد.
کد مطلب: 31620
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/31620/پنجمین-فرزند-اصیل-اندروید