کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گام‌های مهم برای امنیت کودکان آنلاین

13 آبان 1396 ساعت 14:23

ایتنا - در این مقاله، قدم‌های کلیدی را عنوان می‌کنیم که کودکان شما را قادر خواهد ساخت تا از بسیاری از تکنولوژی‌ها بصورت امن استفاده کنند.


امروزه تعداد راه‌هایی که کودکان می‌توانند بصورت برخط(online) با دیگران در ارتباط باشند به طرز عجیبی در حال افزایش است.
از استفاده از برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های آنلاین گرفته تا کامپیوترهای کروم بوک(کامپیوتری که توسط گوگل ارائه می‌شود) باعث شده تا زندگی اجتماعی و آینده کودکان وابستگی ببیشتری به استفاده از تکنولوژی داشته باشد. چیزی که برای ما بعنوان والدین اهمیت دارد، مسیر امن در جهت استفاده از این ابزار هاست.
به هرحال این مسئله می‌تواند چالشی برای همه ما باشد به این دلیل که ما در چنین محیط فنی که الان کودکان دارند، بزرگ نشده‌ایم. برای کمک به شما در این مقاله، قدم‌های کلیدی را عنوان می‌کنیم که کودکان شما را قادر خواهد ساخت تا از بسیاری از تکنولوژی‌ها بصورت امن استفاده کنند.
 
گام نخست ارتباطات
همیشه با کودکان خود صحبت کنید و مطمئن شوید آنها نیز با شما صحبت می‌کنند. اغلب اوقات والدین درگیر بحث‌های تکنولوژی میشوند و می پرسند که کدام برنامه برای کودکان مناسب است و بهترین نرمافزار امنیت کودکان چیست. در واقع این مسئله یک چالش تکنولوژی نیست بلکه یک چالش رفتاری و ارزشی است.
ما از کودکان می‌خواهیم که رفتار آنلاین آنها هم مانند رفتار ی آنها در دنیای واقعی باشد. نقطه شروع مناسب برای این کار ایجاد لیستی از مقررات یا انتظاراتی است که به کودکان نشان میدهد چگونه باید از تکنولوژی استفاده کنند.
در ذیل به برخی از این موارد اشاره می شود (به خاطر داشته باشید که این قواعد با بزرگ شدن کودکان تغییر میکنند).
* در چه زمان‌هایی و برای چه مدت می‌توانند آنلاین شوند.
* از کودکانتان بپرسید که دوستان آنلاین آنها چه کسانی هستند و چه کسای آنها را فالو می‌کنند و چگونه با هم دوست شده‌اند. آیا آنها واقعا افرادی را که آنلاین هستند می‌شناسند یا خیر.
* با آنها صحبت کنید که امکان بازدید از چه سایت‌هایی را دارند و امکان بازدید از چه سایت‌هایی را ندارند یا چه بازیهایی برای آنها مناسب است به چه دلیل.
* چه اطلاعاتی را و با چه کسانی می‌توانند به اشتراک بگذارند .کودکان اغلب نمی‌دانند که آنچه را که منتشر کردند دائمی و عمومی خواهد بود. علاوه بر این آنها ممکن است فکر کنند که آنچه را که به اشتراک گذاشته‌اند محرمانه بین او و یک شخص است درحالیکه یک راز به سادگی می‌تواند با کل دنیا به اشتراک گذاشته شود.
* مسائل و مشکلات احتمالی را در صورت برخورد با افراد زورگو به چه کسی گزارش بدهند.
* با سایر افرادی که آنلاین هستند همانگونه رفتار کند که مایل است دیگران با او رفتار کنند.
* کسی نمی‌تواند هویت خود را در اینترنت مخفی نگه دارد، و دیگران می‌توانند شما را پیدا کنند.
* افراد آنلاین ممکن است همانی که ادعا میکنند نباشند.
برای کودکان بزرگ‌تر می‌توان این مقرارت را به نمرات درسی، تکمیل کارهای روزمره و یا رفتار با دیگران گره زد. با رفتار بهتر در دنیای واقعی می‌توانند بیش‌تر آنلاین باشند. با تکمیل این قوانین می‌توانید آن را بر روی در اتاق فرزندتان نصب کنید. برای توافق نهایی بهتر است که از آنها بخواهید آن را بررسی کنند و امضاء کنند. هرچه زودتر در خصوص انتظارات خود با فرزندتان صحبت کنید، بهتر است. در صورتیکه نمی دانید چگونه با فرزندتان، مخصوصا فرزندان بزرگ‌تر شروع به صحبت کنید، از آنها بپرسید که از چه برنامه‌هایی استفاده می‌کنند و آن برنامه‌ها چگونه کار می‌کنند. فرزند خود را در نقش معلم قرار دهید و از او بخواهید به شما نشان دهد وقتی آنلاین هستند چه کار انجام می‌دهند.
 
فناوری‌های امن کردن:
علاوه بر آموزش، می‌توانید از فناوری‌هایی برای نظارت بر کودکان و حفاظت از آنها استفاده کنید. بهترین راهکار برای حفاظت فرزندان، مخصوصا کوچک‌ترها، از دسترسی تصادفی به محتوای مضر و نامناسب، استفاده از راه حل‌های فنی است. با این حال کنترل های فنی برای فرزندان بزرگتر کارساز نخواهد بود. فرزندان بزرگتر نه تنها نیازمند دسترسی بیشتر به اینترنت هستند بلکه اغلب از تجهیزاتی استفاده می‌کنند که شما کنترلی بر روی آن ندارید یا قادر به نظارت بر آن نیستید، بعنوان مثال استفاده از کامپیوترهایی که توسط مدرسه در اختیار آنها قرار میگیرد، کنسول‌های بازی، یا استفاده از کامپیوترهای متعلق به دوستان و یا اقوام. در این حالت آموزش بسیار مهم خواهد بود.
 
گام دیگر درنظر گرفتن یک کامپیوتر مخصوص کودکان است
با این روش آنها قادر نخواهند بود کامپیوتری که شما از آن برای دسترسی به اطلاعات حساس نظیر بانک آنلاین استفاده می‌کنید را آلوده کنند. علاوه براین، کامپیوتر آنها را در یک محل عمومی و پر رفت و آمد قرار دهید بطوریکه فعالیت آنها قابل نظارت باشد. گفتن این جمله از طرف کودکان که در حال انجام تکالیف خود هستند به معنی این نیست که واقعا در حال انجام تکالیف هستند.
در نهایت، از امنیت کامپیوتر اطمینان حاصل کنید، بطور مدام پشتیبان گیری کنید، و مطمئن شوید که فرزند شما دسترسی در حد مدیریت (administrator right) ندارد. برای گوشی‌های همراه، محلی را در منزل به عنوان مرکز شارژ گوشی در نظر بگیرید. قبل از رفتن کودکان به رختخواب، همه گوشی‌ها را در این مرکز شارژ قرار دهید، در این حالت فرزندان شما وسوسه نمی‌شوند در زمای که باید خواب باشند از گوشی خود استفاده کنند.
 
الگو باشید
فراموش نکنید که ما بعنوان والدین، می‌بایست برای فرزندانمان الگو باشیم. به این مفهوم که زمانی که فرزندان با شما صحبت می‌کنند وسیله دیجیتالی خود را کنار بگذارید و به نشانه توجه به چشمان آنها نگاه کنید. دقت کنید که از وسیله دیجیتال خود در حین صرف شام استفاده نکنید و در حال رانندگی با موبایل خود پیام کوتاه نفرستید. در خاتمه در صورت اشتباه کودکان، با آنها طوری رفتار کنید که از اشتباه بعنوان تجربه درس بگیرند و از اقدامات انضباطی فوری دوری کنید. علت را برای آنها توضیح دهید و به آنها یادآوری کنید که هدف شما حفاظت از آنها در مواجه با خطراتی است که آنها قادر به دیدن آن نیستند. بگذارید آنها بدانند که اگر موضوع ناراحت کننده‌ای را در محیط آنلاین تجربه کردند می‌توانند با شما در میان بگذارند. مطمئن شوید که آنها نیز در صورت انجام کار نادرست به راحتی آن را به شما خواهند گفت. بهترین راه محافظت از کودکان در دنیای دیجیتال باز و فعال نگه داشتن دائمی ارتباطات با آنهاست.(منبع: کاریار ارقام)
 


کد مطلب: 50817

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/50817/گام-های-مهم-امنیت-کودکان-آنلاین

ايتنا
  https://www.itna.ir