ایتنا - همیشه بالای صفحه علامتی هست که میخواهد درصد باقیمانده از شارژ گوشی را نشانمان بدهد. آیا ما به این علامت نیاز داریم؟
چرا دائم از تمام شدن شارژ گوشی میترسیم؟
19 آبان 1397 ساعت 15:56
ایتنا - همیشه بالای صفحه علامتی هست که میخواهد درصد باقیمانده از شارژ گوشی را نشانمان بدهد. آیا ما به این علامت نیاز داریم؟
تصور کنید صبح که بیدار میشدید یک هشدار جلوی چشمتان فعال میشد که بهتان اعلام میکرد دقیقا تا چند دقیقهی دیگر قسمتهایی از بدنتان از کار خواهد افتاد و از خستگی خاموش خواهد شد. فرض کنید در تمام روز همیشه این هشدار را میدیدید بدون این که کارآیی خاصی جز استرسزایی برای شما داشته باشد.
همهمان هر روزه استرس دیدن چنین هشداری را با دیدن صفحهی تلفنهای همراهمان تجربه میکنیم. همیشه بالای صفحه علامتی هست که میخواهد درصد باقیمانده از شارژ گوشی را نشانمان بدهد. این علامت به این قصد طراحی شده بوده که با ارائهی اطلاعات سودمند دربارهی وضعیت باطری گوشی، به صاحب موبایل خدمت کند اما در عوض باعث ایجاد انواع و اقسام هیجانهای فکری اضافه در ما شده است: نکند امروز صبح زیادی از گوشیام استفاده کرده باشم؟ باید گوشیام را خاموش کنم تا وقتی میخواهم اسنپ بگیرم بتوانم ازش استفاده کنم؟ نکند وقتی که بهش نیاز دارم خاموش شود؟
در فیلم اسکار گرفته Get Out شخصیت اصلی آقای کریس واشنگتن برای اولین بار قصد کرده که به خانواده عجیب نامزدش برود. کریس متوجه میشود که هیچ راهی برای شارژ کردن گوشیاش پیدا نمیکند و ترس اصلی دقیقا از همانجا شروع میشود که انگار یک نفر همیشه شارژر گوشی کریس را از برق میکشد. در حال حاضر یکی از کلیشههای ژانر وحشت این است که شخصیت اصلی به هر دلیل از استفاده از تلفن همراهش محروم میشود. اگر قبلا گیر افتادن در فضاهای متروکهای مثل فیلم روانی ۱۹۶۰ یا کشتار با ارهبرقی ۱۹۷۴ و یا درخشش ۱۹۸۰، به معنای انزوای کامل و جدا افتادن از جهان بیرون بود، الان فقط وقتی شخصیتها کاملا احساس میکنند تنهایند که دیگر تلفن همراه نداشته باشند. گوشیشان را گم کرده باشند یا شارژ گوشیشان تمام شده باشد.
تحقیقات درباره اضطرابات ناشی از نبود گوشی
تحقیقات یک دههی گذشته توجه دانشمندان را به پدیدهای به نام «نوموفوبیا» (Nomophobia) جلب کرده است. نوموفوبیا در واقع به معنای همان حس نگرانی جدا شدن از تلفنهای همراه است. به شهادت روزنامهی «وال استریت ژورنال» در چهار سال گذشته حداقل ۱۵ مقاله علمی به این موضوع پرداختهاند.
بعضی از این تحقیقات واکنش افراد تحت آزمایش به هشدارهای تلفنهمراه را اندازهگیری کردهاند و نشاندادهاند چطور با شنیدن زنگ مرتبط با پیامک، ناگهان ضربان قلب ما افزایش مییابد. ما نسبت به گوشی های همراهمان زیادی حساس شدهایم. در این حد که وقتی نمیلرزند هم لرزششان را احساس میکنیم. مطالعه نشریهی «رایانه و رفتارهای انسانی» در سال 2012 نشان داد که 89 درصد از جامعه ی 290 نفری مورد مطالعه، توهم لرزش را گزارش کردهاند. این توهم که حداقل هفتهای یکی دو مرتبه گریبانگیرمان میشود در مطالعهی دیگری که بر روی کارکنان بیمارستان انجام شد هم تایید شده است.
کد مطلب: 54707
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/54707/چرا-دائم-تمام-شدن-شارژ-گوشی-می-ترسیم