ایتنا - در هنگام مطالعه تاریخچه جالب اینترنت، بدون یاد کردن از فهرست بلندی از افراد که عمدتاً مربوط به دهه ۷۰ میلادی هستند، نمیتوانیم به بررسی کامل تولد و تکامل اینترنت بپردازیم. در اینجا به مرور برخی از ایدههای تأثیرگذار در این زمینه میپردازیم.
با پیشگامان اینترنت آشنا شوید
سايت خبری ايتنا , 4 ارديبهشت 1398 ساعت 10:31
ایتنا - در هنگام مطالعه تاریخچه جالب اینترنت، بدون یاد کردن از فهرست بلندی از افراد که عمدتاً مربوط به دهه ۷۰ میلادی هستند، نمیتوانیم به بررسی کامل تولد و تکامل اینترنت بپردازیم. در اینجا به مرور برخی از ایدههای تأثیرگذار در این زمینه میپردازیم.
وقتی تاریخچه اینترنت را مطالعه میکنیم، نامهایی همچون وینتون سرف(یکی از نویسندگان پروتکلهای تیسیپی/آیپی) یا تیم برنرز-لی(پدیدآورنده شبکه جهانی وب)، همواره به چشم میخورند.
اما اینترنت بدون شک یکی از بزرگترین اختراعها از زمان پیدایش انسان بوده و نمونهای از خلق جمعی است: در واقع بدون یاد کردن از فهرست بلندبالایی از نامها که عمدتاً مربوط به دهه ۷۰ میلادی هستند، نمیتوانیم به بررسی کامل پیدایش و تکامل اینترنت بپردازیم؛ یعنی همان زمانی که شبکه آرپانت(ARPANET) از آژانس پروژههای پژوهشی پیشرفته(ARPA) در وزارت دفاع ایالات متحده شروع به پرورش جنینی کرد که بعدها بهعنوان یک شبکه جهانی شناخته شد.
با این حال، ریشههای برخی از مفاهیم و فناوریها، از این هم قدیمیتر هستند.
به گزارش ایتنا تام استانداج(روزنامهنگار بریتانیایی) در کتاب خود با نام «اینترنت در دوران ویکتوریا: داستان قابل توجه تلگراف و پیشگامان مفهوم آنلاین در قرن نوزدهم» میگوید: اینطور نیست که انقلاب کبیر در پایان قرن بیستم و با پیدایش اینترنت آغاز شده باشد؛ بلکه بیش از یک سده پیش از آن و با پیدایش تلگراف بود که عصر ارتباطات جهانی بهصورت بلادرنگ پا به عرصه ظهور گذاشت.
استانداج میگوید ساموئل مورس(۱۷۹۱-۱۸۷۲) با نوآوری خودش، پیچیدگی را از سختافزار به نرمافزار انتقال داد و اتفاقاً در توسعه اینترنت و فناوریهای مرتبط با آن نیز شاهد همین ایده هستیم: در واقع افزودن ویژگیهای جدید به گوشیهایمان را بهراحتی و با اضافه کردن نرمافزارها(برنامهها) و نه سختافزارها(تراشههای جدید داخل آنها) انجام میدهیم.
وی اظهار میدارد: «نگاه کنید وینت سرف با پروتکل اینترنت چه کاری انجام داد؛ او لایه شبکه را تا جایی که ممکن بود، سادهسازی کرد؛ درست همان کاری که مورس انجام داد. سپس تمام انواع برنامهها را در نرمافزار و در سطح بالاتری پیادهسازی نمود.»
وی ادامه میدهد: «جالب آنکه پیشگامان اینترنت از تاریخچه آن بیاطلاع بودند و پس از کشف شباهتها، بسیار شگفتزده شدند.»
علاوه بر مورس، یکی دیگر از شخصیتهای تأثیرگذار، سایروس فیلد بود. فیلد، یک سرمایهگذار بود که به توان تلگراف برای متصل کردن جهان پی برد. رویکرد «جهان متصل» از آن پس برای توسعه اینترنت امری جدی قلمداد شد و شخصی که آن را به عصر فناوری کنونی آورد، ژوزف کارل رابنت لیکلیدر(۱۹۱۵-۱۹۹۰) بود. وی نخستین مدیر اداره فنون پردازش اطلاعات در دارپا بود.
لیکلیدر ایده شبکه رایانهای «میانکهکشانی» را مدتها پیش از کار در این اداره مطرح کرده بود. او در واقع یک پشتیبان بزرگ پروژه ARPANET و سپس اینترنت بود.
کد مطلب: 56313
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/56313/پیشگامان-اینترنت-آشنا-شوید