۰
plusresetminus
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۲
برای حفظ حریم خصوصی

هشدار؛ حواستان به تنظیمات پیش‌فرض تلگرام و سیگنال باشد!

ایتنا - هر دو اپلیکیشن سیگنال و تلگرام تنظیمات پیش فرضی دارند که باید حتما تغییر داده شوند. اگرچه سیگنال بسیار مطمئن‌تر از تلگرام است، اما تلگرام کاربران بیشتری دارد که فعالیت در آن را راحت‌تر می‌کند با این حال باید محدودیت‌های امنیتی را هم درک کنید.
هشدار؛ حواستان به تنظیمات پیش‌فرض تلگرام و سیگنال باشد!

در پی واکنش منفی کاربران به تغییرات حریم خصوصی واتس‌اپ، اپلیکیشن‌های تلگرام و سیگنال محبوبیت فزاینده‌ای پیدا کرده و اکنون ده‌ها میلیون نفر برای نخستین بار در حال استفاده از این پیام‌رسان‌ها هستند اما آنها هم مانند واتس‌اپ تنظیمات مهمی دارید که پیش از شروع به استفاده باید تغییر داده شوند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، هر دو اپلیکیشن سیگنال و تلگرام تنظیمات پیش فرضی دارند که باید حتما تغییر داده شوند. اگرچه سیگنال بسیار مطمئن‌تر از تلگرام است، اما تلگرام کاربران بیشتری دارد که فعالیت در آن را راحتتر می کند با این حال باید محدودیت‌های امنیتی را هم درک کنید. در مقایسه با تلگرام که ترکیبی از پیام رسان و شبکه اجتماعی با کانال‌ها و گروه‌های نامحدود است، سیگنال شباهت بیشتری به واتس‌اپ  دارد.

برخلاف واتس‌اپ و سیگنال، تلگرام همه پیام‌ها و محتوای شما را در ابر ذخیره می کند بنابراین می توانید از دستگاههای مختلف به پیامتهایتان دسترسی پیدا کند. به همین دلیل مهم است که باید در اطلاعاتی که در حساب تلگرامتان ذخیره می‌کنید دقت کنید زیرا خارج از کنترل شما قرار دارد اما سیگنال بسیار مطمئنتر از تلگرام بوده و تنها یک تنظیمات در آن وجود دارد که باید تغییر داده شود.

تنظیمات تلگرام که باید تغییر داده شوند
تلگرام به یک پلتفرم پیام رسانی مرسوم تبدیل شده که طبق اظهارات اخیر پاول دوروف، موسس تلگرام، حدود ۵۰۰ میلیون کاربر دارد و همچنان رو به رشد است. گفته می شود تلگرام به مشکل بزرگی در شرکت فیس‌بوک تبدیل شده و این شرکت واحدی دارد که وظیفه اش پی بردن به علت محبوبیت بیش از حد تلگرام است.

این گفته واقعیت داشته باشد یا خیر اما این موضوع به ریشه شکل گیری تلگرام برمی گردد که قرار بود یک پیام رسان زیرزمینی و گزینه جایگزینی برای فناوری متداول آمریکایی باشد. با وجود قابلیتهای سرگرم کننده مشابه واتس‌اپ و آی مسیج، معماری تلگرام بسیار پیچیده طراحی شده است تا اطلاعات را از دسترسی دولتها و سازمانهای امنیتی دور نگه دارد.

تلگرام می گوید به دنبال متعادل کردن قابلیت استفاده با امنیت است تا استفاده از این سرویس در مقایسه با رقیبانش راحت‌تر باشد و می‌خواهد این کار را بدون فروش اطلاعات کاربران انجام دهد. در رقابت با واتس‌اپ، به خصوص در حال حاضر چنین استدلالی متقاعدکننده است. اما برای تلگرام رهایی از ریشه هایش دشوار است و پلتفرم پیچیده‌ای است که توسط شمار قابل توجهی از افراد استفاده می شود. بنابراین تا وقتی تنظیمات حساسی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود را تغییر نداده اید نباید از آن استفاده کنید:

اولین تغییری که باید در تنظیمات تلگرام انجام دهید
مانند واتس‌اپ و سیگنال، هنگامی که تلگرام را در دستگاهتان نصب می کنید باید شماره تلفنی را وارد و کد را که پیامک می شود دریافت کنید تا تایید کنید این شماره متعلق به شما بود و به حساب جدیدتان لینک شود. اگر بخواهید تلفنتان را عوض کنید این فرآیند وارد کردن کد پیامک شده و احیای حسابتان تکرار می شود.
 


اما یک مشکل جدی وجود دارد. اگر کسی بتواند این کد پیامکی را در اختیار داشته باشید به راحتی کنترل حساب تلگرام شما را به دست می گیرد. نفوذگران می توانند تلگرام را نصب کرده و شماره تلفن شما را وارد کنند و سپس تلاش کنند کد پیامکی که به شما ارسال می‌شود را دریافت کنند و اگر موفق شوند به حساب و اطلاعات شما دسترسی پیدا می کنند. برای سرقت کدهای پیامکی راه‌های پیشرفته ای وجود دارد.

تلگرام راه مطمئنی را برای جلوگیری از چنین اتفاقی عرضه کرده است. می توانید یک کلمه عبور ۲FA تنظیم کنید که در کنار کد پیامکی برای ثبت نصب جدید تلگرام باید وارد شود. برخلاف واتس‌اپ، این کد می تواند یک کد حروفی باشد و تنها یک پین نباشد و می توانید یک آدرس ایمیل پشتیبان را در صورت فراموش کردن آن وارد کنید. این کدهای ۲FA باید اجباری باشند اما نیستند. بنابراین مطمئن شوید آنها را که درست پایین گزینه امنیت حریم خصوصی در قسمت تنظیمات اپلیکیشن وجود دارند، فعال می کنید.

 


تغییر تنظیمات حریم خصوصی
دومین تنظیمی که باید تغییر دهید تنظیمات حریم خصوصی فعلی تان است. منطقی نیست که واتس‌اپ را بر سر نگرانی‌های حریم خصوصی اطلاعتتان ترک کنید و سپس اطلاعات خصوصی خود را با ۵۰۰ میلیون کاربر تلگرام به اشتراک بگذارید. درست مانند تنظیمات واتس‌اپ، گزینه پیش فرض شما باید اشتراک شماره تلفن و عکس پروفایل با شماره تماس‌هایتان و نه فرد دیگری باشد. به همان اندازه مهم است که افرادی که می‌توانند با شما تماس بگیرند یا به گروه‌ها اضافه کنند را محدود کنید.
 


تنظیم مدت نگهداری اطلاعات در تلگرام
تلگرام چندین تنظیمات امنیتی دیگر عرضه می‌کند که باید آنها را بشناسید. می‌توانید گزینه active Sessions را در حسابتان چک کنید تا مطمئن شوید فرد دیگری به پیام‌های شما دسترسی ندارد. همچنین می‌توانید به تلگرام اعلام کنید چه مدت – از یک ماه تا یک سال- پس از این که دیگر به حسابتان وارد نشدید می‌تواند محتوای شما را حذف کند. همچنین می‌توانید دیتایی که تلگرام در حساب شما نگه می‌دارد و از آن برای نشان دادن این که کدام شماره تماس‌های موجود در گوشی شما از تلگرام استفاده می‌کند را حذف کنید.
 


مانند پیام‌رسان‌های دیگر می‌توانید از یک کلمه عبور یا اثر انگشت برای ورود به حساب تلگرامتان استفاده کنید. به یاد داشته باشید هر فردی که به دستگاهتان دسترسی پیدا می‌کند می‌تواند پیام‌هایتان را باز کرده و ببیند.

چت در تلگرام به صورت پیش فرض رمزنگاری شده نیست
اما مهمترین نکته، رمزنگاری سرتاسری است. پیش فرض تلگرام رمزنگاری بین دستگاه شما و ابرش و سپس بین ابرش و تماسهای شماست و مانند سیگنال و واتس‌اپ پیام‌ها از ارسال کننده به گیرنده رمزنگاری شده نیست و رویکرد تلگرام در مقایسه با پیش فرض بودن رمزنگاری سرتاسری در پیام رسان‌های دیگر، در این باره ضعیف است.

تلگرام امکان چت‌های محرمانه را فراهم کرده که رمزنگاری سرتاسری دارند و برای پیامهایی است که بین دو نفر رد و بدل می شود و برای کل افراد یک گروه کار نمی کند. تلگرام اعلام کرده که انجام چنین کاری از نظر فنی دشوار است اما هر دوی سیگنال و آی مسیج موفق شده‌اند چنین سطح رمزنگاری بی‌عیب و ایرادی را اجرا کنند. در واقع معماری تلگرام برای دسترسی سریع دستگاه‌های متعدد به یک منبع ابری طراحی شده و اولویت‌هایش متفاوت است.

از این رو اگر اطلاعات کاری مهمی دارید که در تلگرام ذخیره می‌کنید باید در این باره تجدیدنظر کنید و اگر می‌خواهید اطلاعاتتان فقط بین شما و تماسهایتان بماند پس باید از چت محرمانه تلگرام یا یک پلتفرم دیگر استفاده کنید.

تنظیمات سیگنال که باید تغییر دهید
در هنگام نصب سیگنال مانند واتس‌اپ و تلگرام، این اپلیکیشن از شما شماره تلفنی برای ارسال کد پیامکی و تایید شماره تلفنتان می‌خواهد.

برخلاف تلگرام و واتس‌اپ، احراز هویت دو مرحله‌ای سیگنال اجباری است و باید کدی را انتخاب کنید که در صورت از دست دادن دستگاهتان بتوانید با آن اطلاعات حسابتان را بازیابی کنید. البته این اطلاعات شامل محتوای پیام‌ها نمی‌شود زیرا ذخیره سازی ابری برای پشتیبانی از حساب سیگنال وجود ندارد و پیام‌ها در همان دستگاه می‌مانند و قابل سینک شدن در دستگاه دیگر نیستند.

تنظیمات سیگنال که باید تغییر داده شوند قفل رجیستر و قفل صفحه هستند که از بین این دو، قفل رجیستر مهم‌تر است. برای نصب اکانت سیگنال در تلفن جدید و جلوگیری از هک شدن حسابتان به این پین کد نیاز خواهید داشت. اگر کسی کنترل حساب شما را به دست آورد به تاریخچه پیامهایتان دسترسی نخواهد داشت و تنها به پیامهایی دسترسی خواهد داشت که در هنگام دسترسی یافتنش ارسال شده اند. این امر مشابه واتس‌اپ است البته چنین هک‌هایی به یک مشکل بزرگ تبدیل شده اند و با افزایش محبوبیت سیگنال، این ریسک هم افزایش پیدا می‌کند.

 


بجز این تنظیمات باید قفل صفحه گوشی را هم با استفاده از امنیت بیومتریک یا کلمه عبور ایجاد کنید. می توانید پیش نمایش پیامها در iOS و اسکرین‌شات‌ها در اندروید را غیرفعال کنید.

بر اساس گزارش فوربس، با وجود این که سیگنال با حمایت شخصیت‌های معروف از آن در صدر توجهات قرار گرفته اما ممکن است این تلگرام باشد که برنده نهایی خودزنی واتس‌اپ باشد.
کد مطلب: 63908
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ