ایتنا - مرگ سیاهچالهها باعث آزاد شدن موج زیادی از انرژی میشود، اما خوشبختانه این انرژی آزاد شده مشکلی برای زمین به وجود نمیآورد.
سیاهچالههای فضایی از کجا میآیند و به کجا میروند؟
18 خرداد 1401 ساعت 11:15
ایتنا - مرگ سیاهچالهها باعث آزاد شدن موج زیادی از انرژی میشود، اما خوشبختانه این انرژی آزاد شده مشکلی برای زمین به وجود نمیآورد.
سیاهچالهها یکی از شناختهشدهترین اجرام در فضا هستند و یک عنصر اصلی علمی تخیلی و چیزی است که هنوز چیز زیادی درباره آن نمیدانیم. با این حال میدانیم که آنها چگونه شکل میگیرند، برخی از ویژگیهای آنها چیست و چگونه در نهایت از بین میروند و میمیرند.
گرانش تولید شده توسط یک سیاهچاله به قدری زیاد است که نور نمیتواند از کشش آن فرار کند و زمان برای اجرام با نزدیک شدن به آن کاهش مییابد. از آنجا که نور نمیتواند از کشش سیاه چالهها فرار کند، ما در واقع آنها را نمیبینیم. با این حال، ما میتوانیم تأثیر سیاه چالهها را در منطقه اطراف آنها مشاهده کنیم. سیاهچالهها توسط ابری از غبار و گاز فوق گرم احاطه شده اند که به چیزی به نام افق رویداد ختم میشود.
سیاهچالهها همچنین میتوانند از چیزی به اندازه اتم تا سیاهچالههای کلان جرمی که میلیونها برابر خورشید ما جرم دارند متغیر باشند. گرانش سیاهچاله از چگالی آن ناشی میشود. یک سیاهچاله به اندازه اتم دارای جرمی تقریباً برابر با یک کوه بزرگ است. ناسا میگوید سیاهچاله در مرکز کیهان ما چند میلیون بار بزرگتر از زمین است، اما جرم آن حدود چهار میلیون برابر خورشید است.
سیاهچالهها چطور شکل میگیرند؟
سیاهچالهها با مرگ یک ستاره شکل میگیرند. فقط ستارههای بزرگتر تبدیل به سیاهچاله میشوند، خورشید در مرکز منظومه شمسی ما به اندازه کافی بزرگ نیست. وقتی سوخت یک ستاره بزرگتر تمام میشود، به یک ابرنواختر منفجر میشود و لایههای بیرونی آن را به فضا پرتاب میکند. آنچه از ستاره پس از ابرنواختر باقی میماند در خود فرو میریزد و فشرده میشود تا جسمی با حجم صفر و چگالی بی نهایت را تشکیل دهد. این همان چیزی است که ما به آن سیاهچاله میگوییم.
مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی میگوید شمارش تعداد سیاهچالههای جهان غیرممکن است، اما از هر هزار ستاره، یک ستاره در نهایت سیاه چاله خواهد شد. دانشمندان پیش بینی میکنند که یک سیاهچاله جدید تقریباً یک بار در ثانیه تشکیل میشود. اکثر کهکشان ها، اگر نه همه، یک سیاهچاله بسیار پرجرم در مرکز خود دارند و حدود ۱۰۰ میلیارد کهکشان قابل مشاهده وجود دارد؛
کد مطلب: 68779
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/68779/سیاهچاله-های-فضایی-کجا-می-آیند-می-روند