ایتنا - فروش کسبوکارهاي اينترنتي بين ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش يافته است.
اینترنت بهمثابه یک تهدید امنیتی؟
3 آبان 1401 ساعت 9:38
ایتنا - فروش کسبوکارهاي اينترنتي بين ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش يافته است.
سالهاست که سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یا یونسکو، هفته آخر ماه اکتبر را به عنوان هفته جهانی «سواد رسانهای و اطلاعاتی» نامگذاری کرده است. امسال این هفته در سراسر دنیا در حالی آغاز شده است که در ایران، دسترسی به جریان آزاد اطلاعات عملا محدود شده. در حقیقت دیگر نمیتوان در دنیای مدرن از نقش اینترنت به عنوان مهمترین ابزار ارتباطی برای دسترسی به اخبار و اطلاعات صرفنظر کرد و ماهیت جهانشمول آن غیر قابلانکار است.
با این همه اما گویا دسترسی به اینترنت آزاد در ایران تهدید تلقی شده و به همین دلیل حالا بیش از یک ماه است که دسترسی به شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای پرطرفدار جهانی به دلایل امنیتی، با اختلال گسترده مواجه شده است. در این مدت سیاستگذاران و مقامات دولتی به صورت همزمان بر لزوم تقویت پلتفرمهای بومی و حمایت از آنها برای جایگزینی با نمونههای محبوب جهانی، تاکید کرده و همچنین کاربران و کسبوکارها را به مهاجرت به این نسخههای داخلی و نه چندان محبوب و قابلاعتماد، ترغیب میکنند.
به عقیده این مسوولان، اینستاگرام و واتساپ مخل امنیت مردم هستند؛ در همین راستا رئیس سازمان پدافند غیرعامل هم چند روز پیش از تداوم فیلترینگ این دو پلتفرم خبر داد. چنین اظهارنظرهایی در کنار تاکید چند باره وزیر ارتباطات بر تقویت و حمایت از پلتفرمهای داخلی، نشان از عزم جدی دولت برای دائمی کردن محدودیتهای اینترنتی و فیلترینگ گسترده دارد.
روبیکا با پهنای باند سه برابری نسبت به استارلینک!
هر چند در یک ماه گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به دفعات تقویت زیرساختها و شرایط برای رشد پلتفرمهای بومی را الزامی و ضروری خوانده است، اما به تازگی و در جمع دانشجویان دوباره بر این موضوع تاکید کرده است. به گزارش «ایسنا» عیسی زارعپورگفته است: «آنچه من احساس وظیفه میکنم و در حال انجام است، تقویت و حمایت از پلتفرمهای داخلی است تا ابزار کسبوکار برای کسانی که وارد آن میشوند، فراهم شود.» زارعپور همچنین درباره تداوم فیلترینگ شبکههای اجتماعی تاکید کرد: «من به عنوان وزیر ارتباطات درباره اینکه اینستاگرام بسته یا باز شود، در جلساتی که تصمیمگیری میکنند، نظرات کارشناسی دارم و نظرات خود را اعلام میکنم، اما تصمیمگیری با ما نیست؛ کما اینکه برای فیلتر کردن هر سایت معمولی هم کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که در دادستانی کل کشور ۱۳ عضو دارد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یک عضو آن است، تصمیم میگیرد.»
وزیر ارتباطات درباره برنامههای دولت برای تقویت پیامرسانهای داخلی هم گفته است: «تمرکز ما حمایت از پیامرسانهایی است که مردم اقبال بیشتری به آنها نشان دادهاند و در این مدت هم کیفیتشان به شکل قابل ملاحظهای افزایش پیدا کرده است.» این در حالی است که آمارها نشان از رشد سه برابری استفاده از ابزارهای فیلترشکن و انواع ویپیان در یک ماه گذشته دارند که خود گواه روشنی بر تمایل و ترجیح کاربران و کسبوکارها به استفاده از پلتفرمهای رایج جهانی است.
کد مطلب: 70175
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/70175/اینترنت-به-مثابه-یک-تهدید-امنیتی