ایتنا - اخترشناسان با استفاده از واقعیت مجازی، گاز موجود در صفحه اصلی کهکشان را از حلقه جدا کردند. گرادیان رنگی ظریف، حرکت مداری این کهکشان را ردیابی میکند.
کهکشان NGC 4632 رازی از تلسکوپهای نوری را در خود پنهان دارد. اطراف این کهکشان را حلقهای از گاز هیدروژن خنک احاطه کرده است که در مدار ۹۰ درجه به سمت قرص مارپیچی خود میچرخد. کهکشانهای حلقوی قطبی از این دست، قبلاً با استفاده از نور ستارهها کشف شده بودند. با این حال، کهکشان NGC 4632 یکی از نخستین مواردی است که در آن بررسی تلسکوپ رادیویی یک حلقه قطبی را نشان میداد.
به گزارش ایتنا، تصویر ترکیبی برگزیده امروز ناسا، این حلقه گازی مشاهده شده با تلسکوپ بسیار حساس ASKAP را با دادههای نوری تلسکوپ سوبارو ترکیب میکند. اخترشناسان با استفاده از واقعیت مجازی، گاز موجود در صفحه اصلی کهکشان را از حلقه جدا کردند. گرادیان رنگی ظریف، حرکت مداری این کهکشان را ردیابی میکند.
اما دلیل وجود حلقههای قطبی چیست؟ این حلقهها میتوانند موادی باشند که از یک کهکشان بیرون کشیده شدهاند؛ زیرا از نظر گرانشی با یک شیء همراه برهمکنش میکنند. یا ممکن است گاز هیدروژن در امتداد رشتههای شبکه کیهانی جریان پیدا کند و به حلقهای در اطراف یک کهکشان تبدیل شود، که برخی از آنها در اثر گرانش منقبض میشوند و به شکل ستاره در میآیند.