ایتنا - کیهان حاوی کهکشانهای حلقهای قطبی است؛ آن هم فراوانتر و «تماشاییتر» از آنچه که پیشتر تصور میشد.
بررسی کهکشانهای حلقهای قطبی؛ راهی برای پی بردن به تکامل کهکشانها
سايت خبری ايتنا , 1 اسفند 1402 ساعت 0:00
ایتنا - کیهان حاوی کهکشانهای حلقهای قطبی است؛ آن هم فراوانتر و «تماشاییتر» از آنچه که پیشتر تصور میشد.
گروهی از اخترشناسان دو نمونه بالقوه جدید از یک جرم آسمانی عجیب و غریب به نام کهکشان حلقهای قطبی را کشف کردهاند. این شکل از کهکشان دارای حلقهای از ستارگان و گاز است که جهت ۹۰ درجه نسبت به سایر ستارگان در قلمرو و همچنین قرص اصلی خود دارد.
این نتیجه حاکی از آن است که حلقههای به اصطلاح قطبی ممکن است آنقدر که دانشمندان گمان میکردند نادر نباشند.
به گزارش ایتنا به نقل از اسپیس، ناتان دگ (پژوهشگر، سرپرست گروه و استاد دانشگاه کوئین کانادا) میگوید: «کهکشانهای حلقهای قطبی از دیدنیترین کهکشانهای کیهان هستند. این یافتهها نشان میدهند که یک تا سه درصد از کهکشانهای نزدیک به ما ممکن است حلقههای قطبی گازی داشته باشند که بسیار بالاتر از آن چیزی است که تلسکوپهای نوری پیشنهاد میکنند».
ویژگیهای حلقه عجیب دو کهکشان (یکی کهکشان NGC 4632 واقع در حدود ۵۶ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی سنبله و دیگری کهکشان NGC 6156 واقع در حدود ۱۵۰ میلیون سال نوری در صورت فلکی آرا) در نور مرئی پنهان شدهاند. با این حال، ویژگیها خود را در مشاهدات رادیویی نشان دادند.
گفته میشود که این کهکشانهای عجیب حلقههای ستاره و گاز خود را در طی مرحله ادغام تشکیل میدهند که در آن یک کهکشان بزرگتر، کهکشان کوچکتری را میبلعد و تأثیر گرانشی یک کهکشان، جریانی از ماده را از دیگری به سمت خود میکشد. اگر کهکشانهای حلقهای قطبی واقعاً رایجتر از حد تصور باشند، به این معنی است که این ادغامهای وحشتناک نیز فراوانتر هستند.
گفتنی است مطالعهٔ کهکشانهای حلقهای قطبی که قبل از این کشف مشاهده شدهاند، میتواند به دانشمندان کمک کند تا در مورد هالههای ماده تاریک که گمان میرود کهکشانها را در بر گرفته و توزیع ماده را در اطراف آنها کانالیزه میکنند، بیشتر بیاموزند. ماده تاریک یک ماده مرموز است که حدود ۸۵ درصد از ماده جهان را تشکیل میدهد اما برای ما همچنان نامرئی است.
کد مطلب: 77268
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/article/77268/بررسی-کهکشان-های-حلقه-ای-قطبی-راهی-پی-بردن-تکامل-کهکشان-ها