۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۳

10 نکته برای امنیت آنلاین کودکان در فضای مجازی

ایتنا - کودکان کم‌تجربه هستند و برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات کاملا مستعد سوءاستفاده‌های سایبری و کلاه‌برداری هستند.
10 نکته برای امنیت آنلاین کودکان در فضای مجازی


درست مانند زندگی واقعی، اینترنت و فضای مجازی هم متنوع و هیجان انگیز است، اما با وجود تمام امکانات و سودمندی هایش، گاهی وقتها می‌تواند خطراتی را به همراه داشته باشد . برخی از خطرات هستند که مربوط به عموم می‌شوند و تمام کاربران مورد هدف قرار می‌دهند، اما در این بین کودکان آسیب پذیرتر هستند و این قضیه برای آن‌ها کمی متفاوت تر است. کودکان کم‌تجربه هستند و برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات کاملا مستعد سوءاستفاده‌های سایبری و کلاه‌برداری هستند.


می‌دانیم که قرار نیست که کودکان از تمام محتوای موجود در اینترنت باخبر شوند. مواردی چون پورنوگرافی، خشونت، اطلاعات در مورد مواد مخدر ممکن است کودک را تحریک کند و او را به فکر خودکشی، کارهای غیرمتعارف و غیره بیندازد. این مطالب ممکن است به راحتی و تنها با چند کلیک ذهن کودک را مشغول سازد. پاپ‌آپ‌ها بخشی از اینترنت هستند که متاسفانه کودکان علاقه عجیبی به آن‌ها دارند، باز کردن هر یک از آن‌ها می‌تواند خطرات جبران ناپذیری را برای کودکان به همراه داشته باشد.

علاوه بر این ممکن است کودکان تحت تاثیر آگهی‌های بنری که به طور منظم بر روی صفحه آن‌ها باز می‌شود، قرار بگیرند. ممکن است جای تعجب داشته باشد اما باید دانست که کلاهبرداران با استفاده از همین سادگی و خام بودن کودکان، تبلیغات خود را در صفحات وب گسترش می‌دهند. اغلب این سادگی به گونه‌ای است که کودکان کارت‌های اعتباری والدین خود را در دسترس مجرمان و کلاهبرداران قرار می‌دهند. همچنین مشکل دیگری وجود دارد: ممکن است مجرمان محصولات تقلبی را برای بچه‌ها مثل بازی‌های کامپیوتری، کتاب ها، فیلم‌ها و خرید اپلیکیشن‌ها عرضه کنند.

چیزی برای پنهان کردن از دید کودکان وجود ندارد
این جنبه‌ای از امنیت دنیای سایبری است. با رشد کودکان، اشتراک‌گذاری آنلاین آن‌ها هم افزایش خواهد یافت. آن‌ها کاملا بی فکرانه و بدون در نظر گرفتن عواقب آن، عکس‌های خود را به اشتراک می‌گذارند. در حالی که این اطلاعات کاملا شخصی است و کودکان از این موضوع بی خبر هستند. سرقت اطلاعات شخصی می‌تواند باعث فریب کودکان و اخاذی آن‌ها از برخی از عکس‌های به اشتراک گذاشته شده توسط مجرمان شود و مسلما زندگی آن‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شکاف بین نسل‌ها در تکنولوژی
متاسفانه باید پذیرفت که فاصله زیادی بین دو نسل از نظر درک و استفاده از فناوری در زندگی وجود دارد. پدر و مادر هم که به طور کلی تجربیات بیشتر دارند، گاهی اوقات در استفاده از تکنولوژی درمانده هستند. اما باید دانست که کودکان در مقابل والدین در استفاده از تکنولوژی زرنگتر و باهوش تر هستند اما در عین حال بی دقتی خود را دارند، زیراکه هنوز تجربه تلخی از تهدیدات زندگی آنلاین را نداشته‌اند.

ناظر و معلم
کودکان باید بتوانند خوب و بد اینترنت را از هم تشخیص دهند و البته وظیفه این کار به عهده والدین است. پدر و مادر نقش بسیار مهمی را در این قضیه دارند، به همین خاطر والدین باید از سنین پایین درگیر فعالیت‌های آنلاین فرزندان خود شوند. البته این کنترل توسط والدین باید متفاوت باشد و بسته به سن و شخصیت فرزند می‌بایستی تغییر کند. ما نمی‌توانیم از یک کودک انتظار داشته باشیم که تمام خصوصیات تهدیدات آنلاین را بداند. اما باید بتوانند خوب و بد را از هم تشخیص دهند و در واقع در چه راهی قدم بردارند.

توضیحات شما به فرزندانتان در رابطه با خطرات سایبری و مشکلاتی که وجود دارد از مهم‌‌ترین‌ وظایف شما است، شما می‌توانید با زبانی ساده اما با جزئیاتی کامل، ضرورت استفاده از راهکارهای امنیتی که قادر به محافظت آن‌ها در برابر کدهای مخرب، امنیت داده‌های شخصی و غیره است را برای آن‌ها توضیح دهید. با بزرگتر شدن فرزند، نکات بیشتری را با او در میان بگذارید. از فرزند خود بخواهید که در مورد فعالیت‌های آنلاین خود با شما صحبت کند و از مشکلات خود، شما را مطلع سازد.

در اینجا لیستی از توصیه‌های ما که باعث می‌شود فرزند شما در دنیای آنلاین امن بماند را یادآور شده ایم:
• حتما در مورد تهدیدات آنلاین با فرزند خود صحبت کنید.
• از سنین پایین فرزندان خود را با زندگی صحیح در دنیای آنلاین آشنا کنید.
• با فرزندان خود دوستانه برخورد کنید و مثل یک دوست خطرات سایبری را واضح و شفاف توضیح دهید.
• اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی بسیار رایج شده است، ممکن است کودکان درک کاملی از تهدیداتی که ناشی از اشتراک‌گذاری اطلاعات در محیط آنلاین می‌شود، نداشته باشند. پس بسیار مهم است که خطرات اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی را به شیوه‌ای دوستانه و قابل فهم برای آن‌ها توضیح دهید.
• از یک برنامه کنترل والدین برای تنظیم محدودیت‌های معقول از نظر مدت زمان حضور آنلاین، محتوای قابل دسترس و برخی از فعالیت‌ها (به عنوان مثال شما با کمک این برنامه می‌توانید چت‌ها را مسدود کنید) استفاده کنید.
• هشدارهای لازم را برای به خطر افتادن زندگی شخصی با به اشتراک‌گذاری‌های آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی به فرزندان خود بدهید. آن‌ها را ترغیب کنید که اطلاعات شخصی خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که تنها برای دوستان آن‌ها قابل مشاهده باشد.
• از تجربیات خود برای فرزندانتان بگویید: ممکن است کودکان باهوش تر و زرنگتر باشند، اما مطمئنا تجربیات شما از دنیای سایبری بسیار بیشتر از آن‌ها است، پس از بازگوی تجربیات خود به فرزندان دریغ نکنید.
• کامپیوتر خود را با یک راهکار امنیتی قوی محافظت کنید.
• در صورت استفاده از برنامه کنترلی، این موضوع را با فرزندان خود در میان بگذارید.
• تلفن‌های هوشمند را دست کم نگیرید، آن‌ها تنها تلفن‌هایی ساده برای برقراری مکالمات نیستند، تلفن‌های هوشمند رایانه‌هایی پیچیده هستند که امکانات بسیاری را برای کاربران فراهم می‌کنند. یک راهکار امنیتی قوی برای تلفن‌های هوشمند فرزندان خود در نظر بگیرید و برای کنترل فرزندان خود، فیلتر کردن برخی محتوا، هشدار تغییر محل و غیره از Kaspersky Safe Kids استفاده کنید.

منبع: کسپرسکی‌آنلاین
کد مطلب: 47331
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ