۱۲
۰
plusresetminus
شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۷

پارازیت‌ها، سرعت پایین اینترنت، فیلترینگ هوشمند، تماس تصویری و...

ایتنا- واعظی: وزارت ارتباطات جلوی ضرر امواج مضر به مردم را می‌گیرد.
پارازیت‌ها، سرعت پایین اینترنت، فیلترینگ هوشمند، تماس تصویری و...


به گزارش ایتنا از ایسنا، مضر بودن امواج رادیویی و پارازیت‌ها برای سلامتی افراد، پایان مدت انحصار ارایه سرویسهای شبکه نسل سوم تلفن همراه از سوی رایتل و مذاکرات ادامه‌دار وزارت ارتباطات با اپراتور اول ارتباطی کشور برای اعطای این مجوز، همچنین لزوم راه‌اندازی سیستم هوشمند فیلترینگ و سرعت پایین اینترنت در کشور بهانه‌ای شد برای گفت‌وگوی ایسنا با وزیر ارتباطات که مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است.

• جناب وزیر برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای حل مساله مربوط به سرعت پایین اینترنت کشور چیست؟
متاسفانه در این حوزه در سالهای اخیر سرمایه‌گذاری نشده است. از سال گذشته تلاش زیادی برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات از سوی وزارت ارتباطات صورت گرفت و تلاش شد که بتوانیم محتوای سایت‌های مختلف خارجی وارد کشور شود و در کنار آن در داخل کشور نیز تولید محتوا صورت گیرد.
همچنین در تلاشیم که با ایجاد شبکه ملی و افزایش پهنای باند داخلی مشکل سرعت اینترنت را که مردم درسراسر کشور با آن مواجه هستند حل کنیم.
پهنای باند در سال گذشته حدود ۵۰۰ گیگابایت در ثانیه بود که امسال با تلاشهای انجام شده در این حوزه به ۱۲۰۰ گیگابایت در ثانیه افزایش یافت که تقریبا یک افزایش دو و نیم برابری بوده سات.

امیدوارم با ادامه این روند در کنار تامین بودجه مورد نیاز با بهره‌گیری از سیاست‌های وزارت ارتباطات و سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی هم در زمینه پژوهش و تولید داخلی و هم برای استفاده از مشارکت مردمی در این حوزه، مشکلات اینترنتی کشور تا نیمه دوم سال ۹۴ حل شود.

ولی تا زمانی که این مشکلات به طور کامل برطرف شود هرگونه گشایشی که در این مسیر به دست بیاید بلافاصله در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. با این حال با توجه به نیاز مردم در حوزه اینترنتی، در صورت توسعه افزایش پهنای باند ابتدا امکانات اینترنتی در اختیار متقاضیان دریافت اینترنت قرار داده می‌شود.
در سال گذشته نزدیک به سه میلیون مشترک اینترنت گرفتند و حدود ۶۰۰۰ روستا نیز به اینترنت مجهز شدند. بنابراین سیاست وزارت ارتباطات مبنی بر گسترش کمی در کنار ارتقای کیفی است.

• چه اقدامات تازه‌ای در زمینه کارگروهی که برای بررسی تشعشعات و فرستنده‌های پارازیت برروی سلامت تشکیل شده‌ بود صورت گرفته است؟
یک مطلبی همواره در افکار عمومی مطرح شده بود که در کشور برخی امواج وجود دارد که برای سلامتی مضر است.
بنابراین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با همکاری سازمان انژی اتمی با استفاده از دستگاهی که دارای تجهیزات کامل تشخیص انواع تشعشعات است به بررسی این امواج پرداخت و در تهران و برخی از شهرها بررسی‌های میدانی در روزها و زمان‌های مختلف صورت گرفت و سپس دسته‌بندی شد.

در کشور انواع امواج وجود دارد که برخی از آنها امواج بی‌ضرر، کم‌ضرر و برخی نیز امواجی است که ضرر دارد. این گزارش‌ها در جلسه‌ای که نمایندگان هفت دستگاه مربوطه از جمله وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست، وزارت دفاع و سایر دستگاه‌های ذیربط حضور داشتند در خدمت رییس جمهوری بررسی شد.

با توجه به این‌که از وزارت ارتباطات خواسته شده بود که این امواج بررسی و گزارشی تهیه شود؛ این گزارش تهیه شده و پیگیری خواهد شد و وزارت ارتباطات به دنبال آن است که در حین پیگیری گزارش جلوی ضرر امواج مضر به مردم را بگیرد. نقش فرستنده‌های مخابراتی نیز در این گزارش بررسی و مشخص شد امواج این فرستنده‌ها هیچ ضرری برای سلامتی مردم ندارد.

نهادهای امنیتی و وزیر اطلاعات و وزیر دفاع نیز در تهیه گزارش از تشعشعات در کشور همکاری داشتند زیرا این مساله‌ای است که به سلامتی مردم مرتبط است و هر کس در هر سمتی که باشد در آن دخالت دارد، زیرا نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه کشور است. همچنین تاثیر فرستنده پارازیت بروی گیرنده ماهواره نیز بررسی شده است.

• پیگیری‌های مربوط به راه‌اندازی فیلترینگ هوشمند در کشور در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
در این زمینه با سه دانشگاه و پژوهشگاه قرار‌داد‌های جدید بسته شده است و پیگیری‌های کار به صورت مرتب انجام می‌شود، زیرا مساله‌ی فیلترینگ نگرانی خانواده است و برخی از سایت‌های اینترنتی در زمینه‌ی محتوای خلاف اخلاق قانونی فعالیت می‌کند.

• اعطای مجوز نسل سوم ارتباطی به همراه اول در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
وزارت ارتباطات با اپراتور همراه اول به صورت تمام‌وقت در حال مذاکره است و امیدوارم در روزهای آینده نسل سوم ارتباطی در این اپراتور راه‌اندازی شود. تنها حدود ۱۰ درصد از ادامه‌ی مذاکرات باقی‌ مانده است.
قرار است مجوز راه‌اندازی نسل سوم ارتباطی به دو اپراتور واگذار شود و وزارت ارتباطات نمی‌تواند برخلاف آنچه که از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی مرکب از نمایندگان دستگاه‌های مختلف و نمایندگان هیات دولت تصویب شده است عمل کند.
انشالله در هفته دولت نسل سوم ارتباط راه‌اندازی خواهد شد، زیرا این فعالیت کار بزرگی بوده که روی آن سرمایه‌گذاری زیادی انجام شده است.

• میزان رضایت‌مندی مردم از تعرفه خدمات اپراتورها به چه صورت است و آیا وزارت ارتباطات در این زمینه برنامه‌ای دارد؟
وزارت ارتباطات برای خدماتی که از سوی اپراتورها به مشترکین داده می‌شود یک سقف و کف قیمت قائل است که اپراتور‌ها باید به آن پایبند باشند و در همه دنیا نیز به همین صورت است.
خود اپراتورها باید با یکدیگر وارد رقابت شوند و تعرفه‌های خدمات را به گونه‌ای تنظیم کنند که مشترکین بیشتری را جذب کنند. برخی از اپراتورها برای مشترکین خود مزایای مختلفی از جمله تخفیف در تعرفه‌ها، دیتا، اینترنت و غیره در نظر گرفته است.
همچنین اپراتورهای مخابراتی طبق توصیه وزارت ارتباطات بسته‌های مختلف تعرفه‌ای را به مردم عرضه می‌کنند که این بسته‌ها براساس نوع خدماتی که هر یک از مشترکین استفاده می‌کنند تنظیم شده و ارائه‌ی این بسته‌ها میزان رضایتمندی را برای مشترکین بهبود داده است.

• تدوین پیوست فرهنگی تماس‌های تصویری به چه مرحله‌ای رسیده است؟
این پیوست از سوی وزارت ارتباطات تهیه و برای دکتر روحانی ارسال شده است و در حال حاضر منتظریم که در جلسه‌ای که در این زمینه تشکیل خواهد شد، این بسته بررسی شده و تصویب شود. همچنین وزارت ارتباطات نیز در تعامل با اپراتورها است که ملاحظات اساسی را پیش از تصویب بسته فرهنگ تماس‌های تصویری رعایت کند و از اپراتورها تعهد گرفته شده است که این ملاحظات را رعایت کنند و پس از تصویب پیوست فرهنگی تماس‌های تصویری نیز به آن پایبند باشند. به تصویب این پیوست خوش‌بین هستم.
کد مطلب: 31988
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
پیوست فرهنگی یعنی چی؟
نسل سوم رو هم که همراه اول از سایتش حذف کرد
پارازیت ها هم مضر هستند کل دنیا ثابت کرده ولی باید یک پولی به یک افرادی داده میشد تا خرج کپی پیس و ترجمه گوگل کنند!
فیلترینگ هم دغدغه خانواده ها نیست سرعت کم دغدغه هست
امنیت روانی دغدغه هست
خرج بچه ها دغدغه هست
یوسف
feedback
Iran, Islamic Republic of
پیوست فرهنگی نوعی پیوست است که ادوارد اسنودن در این خصوص اطلاعات خوبی را در اختیار جهانیان قرار داده !!!!!! :-)
عضو یک کارگروه
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینقدر به خاطر اوضاع اینترنت اه و ناله نکنید و صبور باشید. همین اینترنت الان هم کلی خطر و ناامنی ایجاد میکنه و باید یک بار برای همیشه تکلیف خود را با این ابزار استکباری صهیونیستی مشخص کنیم. پایین نگاه داشتن سرعت و ایجاد اختلال چندان برای در امان ماندن از خطرات این شبکه شیطانی کافی نیست. ما باید شبکه ملی را زودتر فعال کرده و سایت های مناسب را به داخل منتقل کنیم و برای همیشه با این شبکه صهیونیستی خداحافظی کنیم. و ان موقع شما میتوانید از سرعت بالا و قیمت مناسب لذت ببرید. اندکی صبر سحر نزدیک است.
feedback
United States
داداش دینامیت بیار کل شبکه اینترنت را منجفر کنیم تا قدمی در راه مشت زدن به دهان استکبار جهانی برداریم دوتایی...
عضو یک کارگروه
feedback
Iran, Islamic Republic of
نیاز به انفجار نیست. با برنامه ریزی دقیق و کار و تلاش میتوان شبکه بومی را فعال و اینترنت را کاملا بند اورد.
feedback
Iran, Islamic Republic of
تلتکست ملی؟
یک ایرانی
feedback
Iran, Islamic Republic of
حرف شما در بعضی موارد کاملآ صحیح هست!!
مثلآ افرادی که مثل شما درک نمیکنن اینترنت یک شبکه عظیم اطلاعات هست اینترنت ملی کاملآ براشون مناسب هست.
افرادی که مثل شما فکر میکنن به یک سایت غیر اخلاقی یا استکبار صهیونیستی میگن اینترنت اصلا دسترسی به اینترنت نداشته باشند بهتر هست .
من برای شما و ... یک پیشنهاد میکنم. دست از سر این سایت های صهیونیستی بردارید و به جای اینکه شبانه روز توی این سایت ها باشید و به خودتون آسیب بزنید به دنبال این باشید که اینترنت چی هست ؟؟ به چه درد میخوره ؟؟ چطور میشه ازش استفاده بهینه کرد ؟؟
__________________________
البته من اینترانت رو هم قبول دارم و به نظرم توی خیلی جاها و مخصوصآ توی شبکه اداری و برای کسبه و به طور کلی سرور هایی که تنها به تبادل اطلاعات در داخل کشور نیاز دارند بسیار مفید هست.
چون سرعت اطلاعات بالاتر میره و به طبع امنیت سرور های اینترانت (از همه جهات مثل : نفوذ , حمله , هک , پایداری اطلاعات , دسترسی سریع و ...) بالا تر میره.
اما افراد یا شرکت ها با توجه به نیازشون انتخاب میکنن که کدوم مورد نیازشون هست.
و امیدوارم اگه این مسئله اینترنت ملی (اینترانت) عملی شد مسئولین از بحث اینترنت قافل نشند و وظعیت تاسف بار اینترنت هم بهبود بدن.(از همه جهات : پهنای باند , سرعت , کیفیت , قیمت , فیلترینگ و ...)
Matin
feedback
Iran, Islamic Republic of
جناب وزیر که هنوز از شبکه ملی اطلاعات صحبت می کنند
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
چه جوابای گنگی دادن وزیر ارتباطات ولی در کل فکر میکنم منظورشون این بود که پارازیتی که روانه میکنن نه تنها بی خطره بلکه پروتیین هم داره اصلا هم قرار نیست سرعت اینترنت بهتره بشه بلکه به جاش قراره اینترانت میلی یا همون به قول دوستان تلتکست دلبخواه اقایان براه بیفته و ارتباط تصویری هم فعلا به همین خیال باش در مورد فیلترینگ هم تا الان که این همه هزینه شده بازم قراره هزینه بشه و به قول معروف هوشمند بشه چون همین هوشمند کردن هم مثل گواهینامه که یه پولی میگیرن تا هوشمندش کنن خرج داره و تمام دقدقه خانواده ها هم شده همین سایتهای غیراخلاقی، و تورم و گرانی و بیکاری و مواد و ... به کل ریشه کن شده و فکر خانواده ها رو مشغول نمیکنه!!!
feedback
Iran, Islamic Republic of
شنیدن کلمه هوشمند تو ایران خنده داره!
a
feedback
Iran, Islamic Republic of
سلام

اینترنت داریم؟
به سرور isp وصل می شویم اما نه ارسال هست و نه دریافت اطلاعات ....در 24 ساعت هم که حداقل 10 تا 15 ساعت فقط پیام Server not found را داریم ...وقتی هم ارتباطی برقرار می شود همان دیتای ذخیره در کش سرور است ...یعنی ارتباط کامل و مطلق آفلاین .... هرینه می کنیم و نیستترنت و آفلاین تحویل می گیریم...بهتر نیست همین دیتای کش سرور را روی dvd تکثیر کرده و به تحویل بدهند!
یک مصرف کننده انیترنت
feedback
Iran, Islamic Republic of
من مخالف فیلترینگ نیستم ولی بحث بر سر این هست که به منابع و سورس ها برنامه سازی دسترسی نداشته باشی نمی توانی برنامه نویسی دوم اینکه سرعت انترنت ها شدید امده پایین من سرعت 512 مخابراتی گرفتم و هر دفعه هم تماس می گیرم با شرکت مخابرات با شماره 2020 و 2828 جواب درست نمی دهند می گویند مشکل از خط هست وقتی درست سه روز قبل با سرعت kb/s 60 دانلود امروز امدم دانلود 30 kb/s کمتر هست و جواب گو نیست کسی متاسفانه در ضمن نه امیل ها باز میشه نه گوگول چه کسی جواب گوست معلوم نیست من نظرم این هست که همین چند صفحه هم که باز میشه به ببندن سنگین تر هستن
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ