ایتنا - در اواسط سال ۲۰۱۲، یک رشته خورشیدی بلندوبالا ناگهان به سمت فضا فوران کرد و یک پرتاب جرم تاجی پرانرژی (CME) در پی داشت.
عکس روز ناسا
فوران یک رشته خورشیدی
11 خرداد 1403 ساعت 0:01
ایتنا - در اواسط سال ۲۰۱۲، یک رشته خورشیدی بلندوبالا ناگهان به سمت فضا فوران کرد و یک پرتاب جرم تاجی پرانرژی (CME) در پی داشت.
به نظر شما چه اتفاقی برای خورشید افتاده است؟ نگران نباشید، هیچ اتفاق غیرعادیای نیفتاده است؛ خورشید فقط یک رشته یا فیلمان پرتاب کرده است. در اواسط سال ۲۰۱۲، یک رشته خورشیدی بلندوبالا ناگهان به سمت فضا فوران کرد و یک پرتاب جرم تاجی پرانرژی (CME) در پی داشت. این رشته به مدت چند روز توسط میدان مغناطیسی همیشه در حال تغییر خورشید نگه داشته شده بود و البته زمان فوران آن نیز غیرمنتظره بود.
انفجار حاصل که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی در حال گردش به دور خورشید مشاهده شد، الکترونها و یونهایی را به منظومه شمسی پرتاب کرد که برخی از آنها سه روز بعد به زمین رسیدند و با مگنتوسفر زمین برخورد کردند و باعث ایجاد شفقهای قطبی قابل مشاهده شدند.
حلقههای پلاسمایی اطراف ناحیه فعال را میتوان در بالای رشته در حال فوران در این تصویر فرابنفش مشاهده کرد. خورشید به فعالترین زمان در چرخه ۱۱ ساله خود نزدیک میشود و حفرههای تاجی زیادی ایجاد میکند که به سبب آنها، پرتاب ذرات باردار به فضا امکانپذیر است. درست مانند آنچه که پیشتر نیز دیدهایم، این ذرات باردار میتوانند شفقهای قطبی ایجاد کنند.
کد مطلب: 79105
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/matlab/79105/فوران-یک-رشته-خورشیدی