این ستارهٔ درخشان که بالاتر و سمت راست مرکز حباب دیده میشود، در گرد و غبار بازتابدهندهٔ سحابی قرار دارد.
عکس روز ناسا: سحابی حباب
سايت خبری ايتنا , 16 آبان 1403 ساعت 3:32
این ستارهٔ درخشان که بالاتر و سمت راست مرکز حباب دیده میشود، در گرد و غبار بازتابدهندهٔ سحابی قرار دارد.
حباب فضایی عظیمی که در سحابی حباب (NGC 7635) مشاهده میشود، توسط بادهای پرقدرت یک ستاره در حال شکلگیری است. این حباب کیهانی که حدود ۱۰ سال نوری قطر دارد، با باد و تشعشعات شدید از ستارهای بسیار داغ و بزرگ در مرکز خود شکل گرفته است.
این ستاره که جرم آن احتمالاً ۱۰ تا ۲۰ برابر جرم خورشید میباشد، با انتشار بادهای ستارهای پرقدرت، گازهای اطراف را فشرده کرده و باعث تابش و درخشش این ساختار زیبا شده است.
در تصویر برگزیدهٔ امروز ناسا، این ستارهٔ درخشان که بالاتر و سمت راست مرکز حباب دیده میشود، در گرد و غبار بازتابدهندهٔ سحابی قرار دارد.
گفتنی است این فرایندها، به ظاهر زیبا و ظریف حباب اشاره دارند، اما در واقع نشانگر فعالیتهای خشن و پرفشاری هستند که در این منطقه رخ میدهند. این سحابی در فاصلهٔ ۱۱٬۰۰۰ سال نوری از زمین و در صورت فلکی ذاتالکرسی (Cassiopeia) قرار دارد و میتواند برای علاقهمندان به آسمان جلوهٔ شگفتانگیزی داشته باشد.
این سحابی نه تنها از نظر ظاهری جذاب است، بلکه نمایانگر چگونگی تعامل ستارهها با محیط اطرافشان و تأثیر بادهای ستارهای در شکلدهی ساختارهای کیهانی است. مشاهده چنین اجرامی میتواند به درک بهتری از فرایندهای فعال در جهان کمک کند.
کد مطلب: 81593
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/matlab/81593/عکس-روز-ناسا-سحابی-حباب