کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

عکس روز ناسا

IC 348 و بارنارد ۳

سايت خبری ايتنا , 4 آذر 1403 ساعت 0:43

در نزدیکی ستارهٔ درخشان اومیکرون پرسی، یک ناحیهٔ بزرگ و مه‌آلود قرار دارد که این مطالعه را در تضادهای کیهانی ارائه می‌دهد.


 
در این تصویر گرفته شده با تلسکوپ، یک مجموعهٔ رنگارنگ از گرد و غبار، گاز و ستاره‌ها دیده می‌شود که حدود ۳ درجه از آسمان را در حاشیهٔ ابر مولکولی پرسیوس پوشش می‌دهد و تقریباً ۱۰۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد.

به گزارش ایتنا، ستارهٔ اومیکرون پرسی که خود به رنگ آبی درخشان است، کمی سمت چپ مرکز تصویر قرار دارد.
 
گفتنی است در زیر این ستاره، خوشهٔ جوان و جذاب ستاره‌ای به نام IC 348 قرار دارد که اخیراً توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب در طول موج‌های مادون قرمز بررسی شده است. در بالای تصویر، ابر تاریک و مخفی‌کنندهٔ گرد و غبار بین‌ستاره‌ای به نام بارنارد ۳ وجود دارد که در برابر نور ملایم و قرمز رنگ گاز هیدروژن نمایان شده است.

 



این گرد و غبار کیهانی معمولاً ستاره‌های تازه‌تأسیس و اجسام ستاره‌ای جوان یا پروتواستارها را از دید تلسکوپ‌های نوری پنهان می‌کند.
 
در فاصلهٔ تخمینی ابر مولکولی پرسیوس، این میدان دید حدود ۵۰ سال نوری را در بر می‌گیرد. این یعنی ما در حال مشاهدهٔ بخشی از کیهان هستیم که در آن ستاره‌ها و گازها با هم ترکیب شده‌اند و به ما کمک می‌کنند تا دربارهٔ شکل‌گیری ستاره‌ها و ساختارهای کیهانی بیشتر بیاموزیم.

همچنین، این تصاویر به دانشمندان این امکان را می‌دهند که فرآیندهای پیچیده‌ای را که در فضا در حال وقوع هستند، بهتر درک کنند. همزمان با پیشرفت تکنولوژی، ما هر روز بیشتر به رازهای کیهانی پی می‌بریم و به کشف‌های جدیدی دست پیدا می‌کنیم.


کد مطلب: 81813

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/matlab/81813/ic-348-بارنارد-۳

ايتنا
  https://www.itna.ir