۰
plusresetminus
چهارشنبه ۸ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۴۸

آیا ربات‌ها به‌زودی مدیریت خانه‌ها را به‌دست می‌گیرند؟ + ویدئو

ایتنا - علاقه وافر به هوش مصنوعی اواخر سال گذشته، زمانی که نسخه قدرتمند چت جی‌پی‌تی عرضه شد، افزایش یافت. توانایی این ابزار در تولید انواع متن و تصاویر مفید باعث ایجاد ابزارهای رقیب و موجی از سرمایه‌گذاری در فناوری هوش مصنوعی شده است.
آیا ربات‌ها به‌زودی مدیریت خانه‌ها را به‌دست می‌گیرند؟ + ویدئو

احتمالا وقتی حرف از بزرگ‌ترین بازار محصولات فیزیکی به میان بیاید، به تلفن همراه، ماشین یا املاک فکر می‌کنید.

جوردی رز، مدیر اجرایی شرکت سنکچوئری اِی آی (Sanctuary AI)، می‌گوید: «همه این‌ها بازارهای بزرگی هستند، اما در دهه‌های آینده محصول جدیدی عرضه خواهد شد که همه این غول‌ها را به کوتوله تبدیل خواهد کرد.»

به گزارش ایتنا و به نقل از بی‌بی‌سی،  شرکت Sanctuary AI مستقر در ونکوور در حال توسعه یک ربات انسان‌نما به نام «ققنوس» است. رباتی که پس از کامل شدن قادر به درک خواسته‌های ما و نحوه انجام کارهای رایج در دنیا بوده و مهارت‌های لازم برای اجرای دستورات انسان را خواهد داشت.

اما بهتر است بدانید که به قول این کارشناس: «از جایی که امروز هستیم (تا رسیدن به این هدف) راه درازی در پیش است.»

 جوردی رز چهارچوب زمانی خاصی برای آغاز به کار این ربات مشخص نکرد،‌ رباتی که قرار است گاه در حال شستن لباس‌ها و گاهی هم مشغول تمیز کردن حمام باشد، اما به باور دیگر فعالان این صنعت ممکن است این ربات ظرف ده سال آینده به خدمت گرفته شود. البته ده‌ها شرکت دیگر هم در سراسر جهان روی این فناوری کار می‌کنند.

در بریتانیا، شرکت لوازم خانگی دایسون روی هوش مصنوعی و ساخت ربات با هدف انجام کارهای منزل، سرمایه‌گذاری کرده است. شاید بزرگترین شرکت فعال در این بازار، تسلا، شرکت سازنده خودروهای الکتریکی باشد که مالک آن ایلان ماسک است.

این شرکت روی ربات انسان‌نما «آپتیموس» کار می‌کند که به گفته ایلان ماسک تا چند سال دیگر به بازار عرضه خواهد شد.

 

درستی این وعده در آینده معلوم خواهد شد. آنچه اکنون می‌توان گفت این است که با جهش‌های کنونی در صنعت هوش مصنوعی توسعه ربات‌های انسان‌نما سرعت گرفته است.

جوردی رز که پیشینه‌ای در فیزیک نظری داشته و بنیانگذار یک شرکت محاسبات کوانتومی است، گفت: «با سرعتی که فناوری در حال پیشرفت است، ده سال زمانی به درازای ابدیت است. می‌دانید که هر ماه پیشرفت‌های جدیدی در دنیای هوش مصنوعی حاصل می‌شوند که واقعا اساسی هستند.»

علاقه وافر به هوش مصنوعی اواخر سال گذشته، زمانی که نسخه قدرتمند چت جی‌پی‌تی عرضه شد، افزایش یافت. توانایی این ابزار در تولید انواع متن و تصاویر مفید باعث ایجاد ابزارهای رقیب و موجی از سرمایه‌گذاری در فناوری هوش مصنوعی شده است.

اما توسعه هوش مصنوعی در حدی که به یک ربات امکان انجام کارهای خانه را بدهد کاری متفاوت و دشوارتر است.

برخلاف چت جی‌بی‌تی و رقبای آن، ربات‌های انسان‌نما در دنیای فیزیکی حضور داشته و باید چگونگی ارتباط اشیا با یکدیگر را بدانند. کارهایی که برای بسیاری از انسان‌ها آسان به نظر می‌رسند، برای ربات‌های انسان‌نما شاهکارهایی بزرگ هستند.

به طور مثال، طی یک پروژه آزمایشی ربات «ققنوس» در اتاق پشتی مغازه‌ای در کانادا برای بسته‌بندی لباس‌ها در کیسه‌های پلاستیکی به کار گرفته شد. اما جوردی رز به پیچیدگی این روند برای ربات‌ها با توجه به شل و بی‌رنگ بودن کیسه‌های پلاستیکی اشاره می‌کند.

جوردی رز می گوید: «معمولاً پس از باز کردن دستی کیسه، باید یک دست خود را رها کرده و با آن محصول را درون کیسه بگذارید.»

او افزود: «کار کردن با کیسه‌ها در واقع برای ربات‌ها بسیار بسیار سخت است». همین موضوع باعث می‌شود که ربات‌های انسان‌نمای امروزی خیلی کمتر از ربات‌هایی که در فیلم‌های هالیوودی دیده می‌شوند، ترسناک به نظر برسند.

شرکت فناوری «سنکچوئری» از سیستمی بهره‌مند است که با آن، به ربات «ققنوس» بسته‌بندی در کیسه را آموزش می‌دهد. به این ترتیب ققنوس برای انجام حدود ۲۰ وظیفه مختلف آموزش دیده است.

جوردی رز این شیوه را مسیر پیش‌روی تولید ربات‌های انسان‌نما می‌داند، به این مفهوم که به آنها وظایف خاصی که برای کارهای تجاری مفید است، آموزش داده شود. رباتی که بتواند کارهای خانه را انجام دهد در مراحل بعدی کار خواهد بود.

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها دادن حس لامسه به ربات است تا بداند چه فشاری باید به یک جسم وارد کند.

جوردی رز می‌گوید: «امکان انجام این کارها برای انسان وجود داشته و از میلیاردها سال به این‌سو انجام شده اما برای ربات‌ها کاری بسیار سخت است».

 
کد مطلب: 74439
نام شما
آدرس ايميل شما