ايتنا- AV-Comparatives، یکی از مراکز معتبر تست و ارزیابی نرمافزارهای امنیتی، جدیدترین نتایج مربوط به بررسی هوش مصنوعی و قدرت پیشگیرانه برنامههای ضدویروس را منتشر کرد.
در این بررسیها، که به عنوان آخرین و جامعترین تست هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۰ میلادی محسوب میشود، قابلیت کشف و پاکسازی ویروسهای بسیار جدید توسط ۱۵ شرکت مهم ضدویروس، مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است.
بنابر گزارش AV-Comparatives، کلیه نرمافزارهای مورد بررسی از تاریخ ۱۶ آگوست ۲۰۱۰ به مدت چهار ماه بروزرسانی نشده و کلیه ارتباطهای فنی و اطلاعاتی آنها با سرورهای شرکت مادر قطع شده است.
در این شرایط، تزریق کدهای مخرب جدید و واکنش پیشگیرانه برنامههای ضدویروس در شناسایی و پاکسازی این ویروسها، مبنای قدرت و قابلیت موتورهای ضدویروس در کنترل بدافزارها بدون نیاز به استفاده از بروزرسانی و تنها با بهرهگیری از روشهای اکتشافی و هوش امنیتی بوده است.
بر اساس نتایج منتشر شده، تنها بین ۴۵ تا ۶۰ درصد از کدهای مخرب بسیار جدید و ثبت نشده توسط روشهای پیشگیرانه ضدویروس قابل کشف و پاکسازی بودهاند. اما در مقام مقایسه، شرکت G-Data با ۶۲ درصد، شرکت Panda Security با ۶۱ درصد و شرکتهای Avira و Kaspersky هر کدام با کشف ۵۹ درصد از ویروسهای جدید موفق به کسب عناوین هوشمندترین نرمافزارهای ضدویروس در شناسایی و توقیف بدافزارهای کاملاً جدید شدهاند.
این در حالیست که شرکت Sophos با کشف ۵۸ درصد، شرکت ESET با ردیابی ۵۶ درصد و شرکت BitDefender با شناسایی بیش از ۵۴ درصد از کدهای مخرب جدید، رتبههای بعدی هوشمندترین ضدویروسها را بدست آوردهاند.
بر اساس اعلام AV-Comparatives، هرچند با بروزرسانی صحیح نرمافزارهای امنیتی و انتخاب برنامههای قدرتمند ضدویروس، کاربران رایانه و اینترنت نباید نگرانی خاصی در خصوص امنیت رایانههای خود داشته باشند، اما گاهی اوقات قابلیتهای پیشگیرانه و هوش مصنوعی این نرمافزارها، عامل تعیین کنندهای برای کشف و پاکسازی حملات بسیار جدیدی هستند که پس از اطمینان از عدم ردیابی توسط آخرین بروزرسانی شرکتهای مختلف امنیتی در فضای اینترنت منتشر میشوند.
برای اطلاعات بیشتر و مشاهده گزارش کامل AV-Comparatives به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
http://av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_retro_nov۲۰۱۰.pdf