چهار ماهواره ایرانی رصد، ظفر، امیرکبیر و فجر صبح امروز دوشنبه با حضور رئیس جمهور رونمایی شدند.
این چهار ماهواره با تلاش محققان کشور در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی طراحی و تولید شدهاند که در نوبت پرتاب قرار میگیرند.
جزئیات ماهواره امیرکبیر
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تشریح جزئیات ماهواره محققان این دانشگاه که در سال آتی پرتاب خواهد شد گفت: این ماهواره تحت عنوان "ای . یو ۳۰۰" تولید شده است.
علیرضا رهایی در خصوص پروژه ماهوارهای که دانشگاه امیرکبیر بر روی آن کار کرده است گفت: فعالیت بر روی پروژه ماهوارهای دانشگاه امیرکبیر که تحت عنوان "ای . یو۳۰۰" مطرح است از حدود سه سال پیش با سفارش سازمان فضایی آغاز شد.
وی با بیان اینکه یک تیم گستردهای در حدود ۵۰ تا ۸۰ نفر متشکل از اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشتههای برق، مکانیک، کامپیوتر، هوافضا، صنایع و نساجی بر روی پروژه ماهواره کار میکنند، گفت: ماموریتی که برای این پروژه تعریف شده است انجام مطالعاتی در زمینه حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: خوشبختانه با تلاشی که در این زمینه صورت گرفته مطالعات مرحله اول و دوم این پروژه به پایان رسیده و نمونه سازی اولیه انجام شده است.
وی با بیان اینکه تستهای مختلفی بر روی این پروژه انجام شده است گفت: ساخت مدل مهندسی این پروژه حدود دو هفته پیش به اتمام رسیده است و اگر شرایط مهیا شود تا اردیبهشت سال ۱۳۹۰ این ماهواره به فضا پرتاب خواهد شد.
جزئیات نمونه فضایی ماهواره نوید
نمونه فضایی ماهواره نوید علم و صنعت نیز توسط مرکز تحقیق ماهواره دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخته شده است. ماهواره نوید علم و صنعت دارای قدرت عکسبرداری و تفکیک مکانی ۴۰۰ متر است و مخصوص فعالیتهای مخابراتی است.
جزئیات ماهوارههای دیگری که امروز توسط رئیس جمهور رونمایی شده است متعاقبا منتشر میشود.