دانشمندان آمریکایی گروه جدیدی از حافظههای رایانهای را برپایه نانولولههای کربنی توسعه دادند که میتواند شارژ تلفنهای همراه و دستگاههای موبایل را تا هفتهها و حتی ماهها حفظ کند.
گروهی از محققان موسسه علوم پیشرفته فناوری "بکمن" وابسته به دانشگاه ایلینویز گروه جدیدی از حافظههای رایانهای به نام "حافظه با تغییر فاز"(PCM ) را توسعه دادند که میتواند مدت شارژ تلفنهای همراه را به چندین هفته و حتی چندین ماه افزایش دهد.
به گفته این محققان دستگاههای موبایل در آینده با استفاده از این حافظههای جدید دیجیتالی با ولتاژ پایین میتوانند به مدت طولانیتری شارژ داشته باشند.
این حافظههای جدید که سرعت پردازش آنها بسیار سریعتر از حافظههای با تغییر فاز فعلی است نسبت به آنها ۱۰۰ برابر انرژی کمتری مصرف میکنند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "درحال حاضر حافظههای فلاش که در دستگاههای موبایل استفاده میشوند برای برنامهریزی به بیت شارژ بالایی نیاز دارند و نسبتاً کند هستند. این درحالی است که گروه جدید حافظههای با تغییر فاز، بیت شارژ را ۱۰۰ برابر نسبت به حافظههای موجود پایین میآورند."
این تیم تحقیقاتی به جای استفاده از رشتهای فلزی استاندارد برای تهیه این حافظه از نانولولههای کربنی استفاده کردند که ۱۰ هزار برابر کوچکتر از یک تار موی انسان هستند.
براساس گزارش دیلی تک، در این تحقیق، دانشمندان آمریکایی چند حافظه PCM را در داخل یک نانولوله کربنی قرار دادند. به این ترتیب، این حافظهها توانستند از بیت "روشن" به بیت "خاموش" تغییر فاز دهند و جریان برق را از طریق نانولولهها عبور دهند.
این دانشمندان افزودند: "مصرف انرژی کاملا متناسب با حجم بیت حافظه است. با استفاده از رشتههایی در مقیاس نانویی ما توانستیم مصرف انرژی این حافظهها را بسیار پایین بیاوریم."