۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۰۰

تهدیدهای سایبری 2020

ایتنا - آزمايشگاه كسپرسكي پیش‌بینی خود را در خصوص چشم‌انداز تهدیدهای IT در فاصله سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ ارائه کرد.
تهدیدهای سایبری 2020

به گزارش ایتنا به نقل از موسسه دیده بان آی تی، روابط عمومی کسپرسکی در ایران، این پیش‌بینی‌ها مبتنی بر تحلیل تغییرات عمده و مسائل پیرامون حوزه امنیت IT در دهه گذشته، همچنین گرایش‌های روزافزون كنوني در زمینه توسعه رایانه‌های شخصی، تلفن‌های همراه و سیستم عامل‌ها، بوده است.

طبق نظر تحلیل‌گران این شرکت، مهم‌ترین گرایش‌ها و رویدادها در دهه‌ای که پشت سر نهادیم، از این قرار بوده است:


- متحرک‌سازی و کوچک‌سازی: دستگاه‌هایی که هرروز هم کوچک‌تر و کوچک‌تر می‌شوند، امروزه تقریبا از هر نقطه‌ای در جهان می‌توانند به اینترنت دسترسی داشته باشند و شبکه‌های بی‌سیم را به صورت متداول‌ترین شیوه اتصال به وب، درآورده‌اند.

- تغییر وضعیت شیوه ویروس‌نویسی به تبهکاری سایبر

- ویندوز موقعیت پیشتاز خود را حفظ کرد؛ به عنوان عرضه‌کننده سیستم عامل‌هایی ویژه رایانه‌های شخصی

- وجود رقابت شدید در بازار پلتفرم‌های موبایل؛ بدون اینکه پیشرو مشخص و قاطعی وجود داشته باشد.

- شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جستجو؛ امروزه سرویس‌های اصلی و عمده اینترنت محسوب می‌شوند.

- خرید و فروش اینترنتی؛ در این حوزه هم اکنون درآمدهایی حاصل می‌شود که حتی بودجه سالانه برخی کشورها در مقابل آن کوچک به نظر می‌رسد.

ویژگی مشخصه دهه آتی، پایان استیلای ویندوز در میان سیستم عامل‌ها خواهد بود. گرچه بايستي اذعان داشت میراث مایکروسافت همچنان پلتفرم تجاری اصلی خواهد ماند، روز به روز کاربران به سیستم‌ عامل‌های متنوع دیگری که در حال گسترش هستند، روی خواهند آورد. خصوصا که تا همین حالا هم تعداد دستگاه‌هایی که با ویندوز یا پلتفرم‌های غیر ویندوزی به اینترنت وصل می‌شدند، تقریبا مساوی بود و حتی می‌توان ادعا کرد این اواخر رقیبان مایکروسافت پیشی هم جسته‌اند.

آمار روزافزون سیستم‌عامل‌های جدید بر فرایند تولید ویروس‌ها و سایر تهدیدها نیز تأثیرگذار خواهد بود و تبهکاران سایبر دیگر امکان نخواهند داشت کدهای مخربشان برای تعداد عظیمی از پلتفرم‌ها توليد کنند.

این روند دو گزینه را پیش روی آنان می‌نهد: یا سعی خواهند کرد سیستم عامل‌های متعددی را هدف قرار دهند و دستگاه‌های مختلفی را تحت کنترل خود بگیرند و یا تبحر خود را در زمینه حملات ویندوزی افزایش خواهند داد. به نظر می‌رسد گزینه دوم محتمل‌تر باشد.

تا سال ۲۰۲۰ هدف قرار دادن کاربران به طور جداگانه بسیار پیچیده‌تر خواهد شد؛ چرا که گرایش روزافزون کنونی به پرداخت الکترونیک و استفاده از خدمات بانکداری بر خط تداوم خواهد داشت؛ با این تفاوت که تشخیص هویت کاربران به صورت زیست سنجی و سیستم‌های محافظتی پرداخت، دیگر کاملا متداول و معمولی خواهند شد.

همزمان با تغییرات آتی سیستم عامل‌ها و خصوصیات آنها و رشد این سیستم‌ها، به تناسب شاهد تأثیرشان بر فنون ویروس‌نویسی نیز خواهم بود. بیشتر تبهکاران سایبر که عادت دارند دستگاه‌های ویندوزی را هدف قرار دهند، ناچار خواهند شد تخصص خود را در زمینه سو استفاده از سیستم عامل‌های نسل جدید بالا ببرند.

هم اکنون تبهکاران سایبر برای حفظ جایگاه خود، ناچار به یاری گرفتن از همکاران نسل جوان خویش هستند. چرا که این نسل نوین توانایی نوشتن کدهای خطرناک برای پلتفرم‌های جدید را دارا می‌باشند. با این حال، این وضعیت برای همیشه دوام نخواهد داشت و ممکن است در آینده شاهد کشمکش‌هایی میان هکرهای متفرقه و گروه‌های هکری باشیم.

تبهکاری سایبر در سال ۲۰۲۰ مطمئنا به دو گروه تقسیم خواهد شد.

یک گروه در زمینه حمله به کسب و کارها تخصص خواهند یافت. جاسوسی تجاری، سرقت اطلاعات و حملات با هدف بدنام کردن شرکت‌ها، در بازار سیاه، تقاضای بیشتری خواهند یافت. به این ترتیب، هکرها و متخصصان IT شرکت‌ها در میدان نبردی مجازی رو در روی هم قرار خواهند گرفت. سازمان‌های ضد تبهکاری سایبر دولتی نیز احتمالا درگیر این فرایند خواهند شد و ناچار خواهندبود با پلتفرم‌های ویندوزی غالب سرو کار داشته باشند. همین طور با آخرین نسخه‌های سیستم‌های خانواده یونیکس.

گروه دوم از تبهکاران سایبر مسائلی را هدف قرار خواهند داد که زندگی روزمره‌ ما را تحت تأثیر دارند؛ مواردی چون سیستم‌های حمل و نقل و سایر خدمات. هک کردن این سیستم‌ها و سرقت از آنها امکان استفاده رایگان از آنها را برای هکرها فراهم خواهد آورد و حذف و تغییر دادگان شخصی راجع به فعالیت‌های مشتریان زمینه تمرکز و توجه اصلی نسل نوین هکرها (که از همین طرق امرار معاش خواهند کرد) را تشکیل خواهد داد.

در حال حاضر گرایشی مبنی براینکه اینترنت محبوب‌ترین منبع ارتباطات، سرگرمی و اخبار را تشکیل دهد، دیده می‌شود. خصوصا که امروزه ابزارهای ویژه‌ای برای تجارت اینترنتی و پرداخت‌های برخط و مانند آنها ساخته و پرداخته شده‌اند. User Base برخط تا آنجا گسترش خواهد یافت که بسیاری از دستگاه‌های موبایل و هوشمند را که قادر به بهره‌گیری از وب برای تبادل یا انتقال اطلاعات، بدون نیاز به دخالت انسان باشند، دربرخواهد گرفت.

بات نت‌ها نيز، یکی از تهدیدهای بزرگ امروزین صنعت IT، به شدت گسترش خواهند یافت. بات نت‌ها در دستگاه‌های متصل به اینترنت و موبال بیشتری ظهور خواهند یافت و کامپیوترهای آلوده بیشتری را درگیر خواهند کرد.

ابزارها و فناوری‌های مورد استفاده در ارتباطات دچار تغییرات عمده‌ای خواهند شد. این تغییرات شامل نرخ تبادل داده به شدت بالاتر و بهینه سازی‌هایی خواهد شد که تجربه ارتباطات مجازی را تا سال ۲۰۲۰ به زندگی واقعی هرچه نزدیک‌تر خواهد نمود.

در آينده ارتباط از طریق اینترنت با کمک یک صفحه کلید متروک و مطرود خواهد شد و بدین ترتیب اسپمرها بایستی به دنبال راه‌های جدیدی برای فرستادن نامه‌های ناخواسته‌های خود به آدرس‌های مورد نظرشان در گستره جهان باشند.

نخستین گامی که اسپمرها خواهند برداشت، تغییر هدف از دسکتاپ‌ها به دستگاه‌های همراه خواهد بود. حجم اسپم‌های موبایلی به شدت افزایش خواهد یافت و البته همزمان، به خاطر توسعه قابل ملاحظه سیستم‌های ارتباطی سلولی، هزینه ارتباطات اینترنتی کاهش خواهد یافت. در نتیجه، کاربران کمتر نگران و ناراحت محتویات تبلیغاتی ناخواسته خواهند شد.

در آتيه ضرب المثل قدیمی «دانش به مثابه قدرت است» نسبت به گذشته تعين بیشتری خواهد یافت. کشمکش و رقابت بر سر ابزارهایی برای جمع‌آوری، مدیریت ذخیره و استفاده از اطلاعات (درباره هرچیز و هرکس) معرف فضای تهدیدهای دهه آتی خواهد بود. لذا مساله محافظت از حریم شخصی به یکی از دغدغه‌های اصلی دهه آینده تبدیل خواهد شد.
کد مطلب: 17419
نام شما
آدرس ايميل شما