عضو شوراي حل اختلاف و رسيدگي به جرايم رايانهاي و اينترنتي دادگستري استان تهران گفت: در سالي كه گذشت بيشترين حجم شكايات مربوط به شكايات در رابطه با اختلاف بر سر دامنه بود و معمولا شركتهاي حقوقي از حقيقيها شكايت دارند.
اظهار كرد: بيشترين حجم شكايات يعني بالغ بر ۴۰ درصد مربوط به اختلاف بر سر دامنه است كه برخي از اين شكايات با مصالحه برطرف ميشود و برخي نيز به صدور حكم منجر ميشود كه يا دامنه گرفته شده و يا جرايم نقدي دريافت ميشود كه اين موضوع براساس نوع جرم متفاوت است.
وي تاكيد كرد: همچنين برخي شكايات درباره دعوا و اختلاف شركتهاي اينترنتي با مخابرات و يا برخي مواقع شكايات كاربران از شركتهاي اينترنتي به ما ارسال شد.
افخمي گفت: با توجه به حجم شكايات در ساير استانها به نظر ميرسد قوه قضاييه بايد به سمت و سوي ايجاد مراكز استاني مجتمع قضايي در رابطه با جرايم اينترنتي برود زيرا در حال حاضر فقط دادسراي رسيدگي به جرايم اينترنتي كه در خيابان مطهري در تهران واقع شده، به دليل مشكلات جا و مكان، فعاليتي ندارد.
عضو شوراي حل اختلاف و رسيدگي به جرايم رايانهاي و اينترنتي دادگستري استان تهران گفت: در حال حاضر برخي از شاكيان براي رسيدگي به شكايت خود از سراسر كشور مجبورند به تهران بيايند كه اين مشكلات زيادي را بوجود ميآورد، بنابراين براي سرعت بخشيدن به عدم طاله دادرسي بهتر است در ساير استانها نيز شعبهاي ايجاد شود.
وي افزود: اين كار موجب صرفهجويي در وقت، هزينه وغيره ميشود و همه به راحتي ميتوانند مشكلات خود را پيگيري كرده و انجام دهند.
افخمي به مديران توصيه كرد كه در جريان ارائه خدمات بهتر به افراد در فضاي اينترنت حركت كنند زيرا اگر بخواهيم داراي كشوري پيشرفته باشيم، مجبوريم اينترنت را با قيمت خوب، پهناي باند مناسب و كيفيت خوب ارائه دهيم.
وي در پايان تاكيد كرد: كاربران بايد از قرار گرفتن در شبكههاي اجتماعي خودداري كنند زيرا بارها اتفاق افتاده كه خانوادهها به مشكلات جدي در اين زمينه برخور كردند بنابراين بايد از قرار دادن اطلاعات شخصي از جمله عكس، فيلم، پسورد و غيره در اين گونه شبكهها خودداري كنند.