کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

به گفته ريیس سازمان پدافند غیرعامل

استارس: دومين ويروس جاسوسي هم وارد ايران شد

خبرگزاری مهر , 5 ارديبهشت 1390 ساعت 16:29

ايتنا - خوشبختانه دانشمندان جوان ما موفق شدند که این ویروس را کشف کنند و هم اکنون ویروس «استارس» به آزمایشگاه ارائه شده است.



رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تاکید بر لزوم پیگیری حقوقی وزارت خارجه برای تهاجم سایبری علیه کشور، از ادامه بررسی‌ها بر روی دومین بدافزار جاسوسی «استارس» خبر داد.

به گزارش ايتنا به نقل از مهر، غلامرضا جلالی در خصوص بدافزار «استارس» که بعد از بدافزار «استاکس نت» توسط دانشمندان ایرانی شناسایی شد، گفت: خوشبختانه دانشمندان جوان ما موفق شدند که این ویروس را کشف کنند و هم اکنون ویروس "استارس" به آزمایشگاه ارائه شده است اما هنوز بررسی ها بر روی آن ادامه دارد و نتایج نهایی و قطعی در این رابطه بدست نیامده است.

وی در بیان علت تاخیر در شناسایی کامل بدافزار «استارس» گفت: ویژگی‌های خاصی را در مورد ویروس «استارس» شناسایی کرده‌اند بطوریکه مشخص شده است که این ویروس هماهنگ و همساز با سیستم بوده، تخریب آن در مرحله اول بسیار کم است به شکلی که ممکن است بعضا با فایل‌های اجرایی دستگاه‌های دولتی اشتباه گرفته شود، بنابراین باید متخصصان ما ابعاد مختلف این ویروس را مورد ارزیابی قرار دهند تا همه ابهامات و اشکالات ما نسبت به آن برطرف شود و سپس اقدام لازم برای مقابله با آن انجام شود.

جلالی همچنین در خصوص مقابله با بدافزار «استاکس نت» گفت: باید به این موضوع توجه داشت که مقابله با ویروس استاکس نت به این معنی نیست که این تهدید بطور کامل برطرف شده است چون ویروس‌ها یک طول عمر مشخصی دارند و ممکن است به شکل دیگری فعالیت خود را ادامه دهند.

وی تصریح کرد: بنابراین کشور باید خود را برای مقابله با ویروس‌های بعدی آماده کند، زیرا امکان دارد که ویروس‌های جدید وقتی وارد سیستم ما شوند به مراتب از ویروس اولی خطرناک‌تر باشند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه مرکز «ماهر»(مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخداد رایانه‌ای) تحت نظر شرکت فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات، این نوع ویروس‌ها را کشف می‌کند، گفت: این مرکز بعد از شناسایی بدافزارها ساختار، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های آنها را در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار می‏دهد و به عبارتی ویروس را «دی‌کد»(رمزگشایی) می‌کنند تا ببینند که این ویروس‌ها چه فعالیت‌هایی را می‌توانند انجام دهد و سپس اقدام لازم را برای مقابله با آن به عمل می‌آورند.

وی همچنین درخصوص انجام عملیات تهاجمی به سایتهای دشمن گفت: با وجود اینکه آمریکائی‌ها و اسرائیلی‌ها به سایت‌های ما حمله می‌کنند و توجهی به مسائل حقوقی ندارند اما این موضوع به لحاظ حقوقی مسائل خاص خود را دارد و ما هم بعنوان یک ایرانی مسلمان به قوانین بین‌المللی پایبند هستیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل اضافه کرد: ممکن است وزارت امور خارجه کشور نسبت به پیگیری حقوقی این موضوع کم‌توجهی کرده باشد و به نظر می‌رسد دستگاه دیپلماسی ما باید بیش از پیش به موضوع پیگیری حقوقی عملیات تهاجم سایبری علیه جمهوری اسلامی ایران توجه نماید، زیرا خیلی از کشورها مثل روسیه هرگونه تهاجم سایبری را جنگ رسمی علیه خود تلقی می‌کنند.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که اگر قرار است وارد این حوزه شویم باید چارچوب‌های قانونی آن هم به لحاظ حقوق بین‌الملل و هم به لحاظ حقوق داخلی را مشخص کنیم، در عین حال تصریح کرد: البته شاید کسی بطور شخصی سایت‌های دشمن را هک کند، ولی اگر دولت بخواهد بطور رسمی وارد این کار شود طبیعتا باید ابتدا ابعاد حقوقی این کار مشخص شود.


کد مطلب: 17853

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/17853/استارس-دومين-ويروس-جاسوسي-هم-وارد-ايران

ايتنا
  https://www.itna.ir