ايتنا - در صورت عدم پاسخگوئی به این سوالات، میتوان به این نتیجه رسید که هنوز در حوزه شناسائی و پاکسازی بدافزارها در مجموعه صنایع کشور با گذشت ۱۰ ماه از آشکار شدن جاسوسافزار استاکسنت، هنوز هیچ حرکت قابل قبولی صورت نپذیرفته است.
در پي درج خبري در ایتنا پيرامون انتشار ويروسي به نام «استارس» در كشورمان، متن زير از سوي شركت مهندسي مهران رايانه به عنوان توضيح به دستمان رسيد. به گزارش ایتنا، اين متن كه از سوي رييس هيئت مديره و مدير نرمافزار مهران رايانه ارسال شده، به شرح زير ميباشد:
مدیر مسئول محترم ایتنا با سلام طی هفته گذشته رئیس سازمان پدافند غیرعامل در مصاحبهای اعلام فرمودند که: «جاسوسافزار شماره دو به نام "استارس" توسط دانشمندان جوان ایرانی شناسائی و مهار گردیده است»، که با پیگیری این شرکت از مرکز ماهر و مرکز تحقیقات مخابرات که عضو مرکز CERT آسیا میباشد و مراکز آپا دانشگاهی، همگی اظهار بیاطلاعی نمودهاند.
در عرف جهانی در مورد ویروسهای جدید چنانچه خبری توسط مراکز آزمایشگاهی اعلام گردد حتما باید مستندات آن ارائه شود، و در صورت عدم ارائه مستندات، بعنوان شایعه مطرح خواهد گردید. همینطور چنانچه جاسوسافزار باشد و دانشمندان جوان ایرانی آن را کشف کرده باشند، باید حدس زد که موضوع محرمانه است و نباید در رسانهها مطرح میگردید.
همچنین یکی از مسئولان وزارت صنایع در مصاحبه فرمودهاند: «او با اشاره به اينكه هماكنون در حال جمعآوري اطلاعات و رصد آلودگيهاي احتمالي هستيم، عنوان كرد: تاكنون گزارش خاصي درباره آلودگي واحدهاي صنعتي كشور به اين ويروس به دست ما نرسيده است.»
خواهشمند است چنانچه بحث محرمانه نیست بفرمائید ویروس تخیلی «استارس» چه رفتاری در سیستمهای صنعتی ایجاد میکند، تا کارشناسان مراکز صنعتی بتوانند آن را کشف کنند؛ و در ثانی اگر رفتار آن ویروس در واحد صنعتی مشاهده گردید با چه ابزار داخلی میتوان آن را شناسائی و پاکسازی نمود؟
در صورت عدم پاسخگوئی به این سوالات، میتوان به این نتیجه رسید که هنوز در حوزه شناسائی و پاکسازی بدافزارها در مجموعه صنایع کشور با گذشت ۱۰ ماه از آشکار شدن جاسوسافزار استاکسنت، هنوز هیچ حرکت قابل قبولی صورت نپذیرفته است.
در پایان آزمایشگاه تحلیل بدافزار ایمن با ۱۸ سال سابقه، آمادگی خود را برای محافظت از زیرساختهای صنعتی کشور در برابر بدافزارها مخصوصا جاسوسافزارها اعلام مینماید و معتقد هستیم با کمک و همکاری دولت میتوان ظرف مدت ۹ ماه محصول ضدویروس ایمن را به حدی توسعه داد که نگرانی تهدیدات بدافزارها در مراکز صنعتی را به نحو احسن از بین برد.