کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ارسال قایقی روباتیک به بزرگترین قمر زحل

خبرگزاری مهر , 27 ارديبهشت 1390 ساعت 12:39

ایتنا - محققان دانشگاه «اوپن» امیدوارند ناسا از پروژه تحقیقاتی آن‌ها با هدف ارسال قایقی روباتیک به منظور بررسی احتمال وجود حیات در زیر سطح قمر تایتان پشتیبانی کند.




به گزارش ایتنا به نقل از مهر، مهندسان فضایی در تلاشند با ساخت اولین قایق فرازمینی، آن را راهی تایتان، بزرگ‌ترین قمر زحل کرده و بر روی دریای «لیگیا مر»، دریایی از متان و اتان شناور کنند.

این قایق روباتیک برای چندین ماه بر روی این دریای فرازمینی شناور شده و به اکتشاف در خطوط ساحلی، بررسی شدت وزش باد و امواجی که ساحل را در هم می‌کوبند خواهد پرداخت.

به گفته محققان محاسبات نشان می‌دهند امواج در دریای تایتان نسبت به امواج دریاهای زمین بسیار بزرگ‌تر هستند اما سرعت کمتری دارند و همین ویژگی تایتان را به نقطه مناسب قایق سواری در سامانه خورشیدی تبدیل کرده است. تنها مشکل موجود، مشکل درجه حرارت هوا، برابر منفی ۱۸۰ درجه سلسیوس است، اما به جز این مشکل، تایتان یکی از بهترین نقاط برای قایق سواری فرازمینی است.

ماموریت به سوی تایتان، تنها قمر سامانه خورشیدی که از اتمسفر ظخیمی برخوردار است، اولین ماموریت اکتشافی در دریاهای فرازمینی خواهد بود و می‌تواند نشانه‌هایی از حیات احتمالی فرازمینی را به دست آورد.

به گفته محققان متان بر روی زمین به شکل گاز دیده می‌شود اما به دلیل سرد بودن غیر قابل تصور تایتان، این گاز به شکل مایع وجود دارد.

تشعشعات فرابنفش از جانب خورشید با متان واکنش نشان داده و منجر به شکل گیری هیدروکربنهای پیچیده‌ای می‌شود که به آرامی به سوی سطح سیاره باز می‌گردند.

سپس به آرامی باران مواد پتروشیمیایی بر روی تایتان آغاز می‌شود و رودهایی از این مواد دره‌های تایتان را در نوردیده و در دریا‌ها و دریاچه‌های این قمر جمع می‌شوند.

این دریاهای پتروشیمیایی طی هفت سال گذشته توسط کاسینی تحت نظر بوده و مورد تصویربرداری قرار گرفته است.

در واقع کاسینی کاوشگر دیگری را به سوی تایتان روانه کرد که در سال ۲۰۰۵ بر سطح قمر فرود آمد و این موفقیت باعث شد محققان دانشگاه اوپن پروژه اکتشاف دریای «مر» در تایتان را که به اختصار TiME نامیده می‌شود، به دست بگیرند.

این قایق قرار است طی سفری چند میلیارد کیلومتری به سمت تایتان پرتاب شود و زمانی که توانست به اتمسفر ضخیم این قمر وارد شود، با استفاده از چتر نجات به سمت پایین حرکت کرده و بر سطح دریا فرود بیاید.

سپس برای چندین ماه بر روی سطح نفتی دریا شناور بوده و به جمع آوری اطلاعات خواهد پرداخت.

ابزار اصلی در این قایق روباتیک یک طیف سنج جرمی است که می‌تواند ساختار دقیق مواد دریا را تعیین کند.

انرژی مورد نیاز این دستگاه از ژنراتور کوچک اتمی تامین خواهد شد زیرا در فاصله‌ای که تایتان از خورشید قرار دارد، امکان استفاده از صفحات خورشیدی وجود ندارد.

گفته می‌شود دریایی از آب نیز در اعماق تایتان وجود دارد و به دلیل نفوذ مواد شیمیایی موجود بر سطح قمر به درون آن، امکان شکل گرفتن شکل‌هایی ابتدایی از حیات در زیر سطح قمر وجود دارد.

بر اساس گزارش گاردین، ناسا پروژه TiME را از میان ۲۸ پروژه از پروژه‌های پیشنهادی آینده این سازمان انتخاب کرده است، تا به حال ۲۵ پروژه از این ۲۸ پروژه رد شده‌اند و TiME تا دریافت کمک هزینه ۳۰۰ میلیون دلاری تنها باید دو رقیب دیگر را پشت سر بگذارد.


کد مطلب: 18094

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/18094/ارسال-قایقی-روباتیک-بزرگترین-قمر-زحل

ايتنا
  https://www.itna.ir