عدم جمعبندي مجلس در مورد ادغامها و تداوم مذاكرات در روز سهشنبه
ایتنا - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در جلسه بعدازظهر دیروز موضوع ادغامها بهطور دقیق بررسی نشد و ادامه بررسیها و مذاکرات به روز سهشنبه موکول گردید.
به گزارش ایتنا به نقل از فارس، جعفر قادری در مورد بررسی موضوع ادغام وزارتخانهها در مجلس، اظهار داشت: در جلسه بعدازظهر دیروز، موضوع ادغامها به طور دقیق بررسی نشد اما بنا بود یک هماهنگی بین دولت و مجلس درمورد ادغامها انجام شود بدین ترتیب که وزارت تعاون در ادغامها وارد شده و وزارت ارتباطات از ادغامها خارج شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه این جلسه مجلس درمورد ادغام وزارتخانهها احتمالاً فردا سهشنبه برگزار میشود، خاطرنشان کرد: در صورت ورود وزارت تعاون به موضوع ادغامها، احتمال دارد این وزارتخانه با وزارتخانههای کار و رفاه ادغام شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که وزارت ارتباطات کما فیالسابق به طور مستقل به فعالیت خود ادامه دهد.
* آمارهای دولت در مورد اشتغالزایی نادرست است
قادری با اشاره به اینکه امروز دولت آمار خود را در مورد اشتغال در مجلس ارائه داد، گفت: اینجانب نیز به عنوان نماینده کمیسیون ویژه سیاست اصل ۴۴، نقطه نظرات و دیدگاههای خود را را درباره آمار دولت ارائه کردم.
وی با اشاره به اینکه ارائه اطلاعات و دیدگاههای دولت در مورد اشتغال جای تردید دارد، تصریح کرد: مستندات دولت در اینباره کاملاً روشن نبود؛ آمار اشتغال باید با آمار واقعی یکسان باشد و رابطه مستقیمی بین حجم سرمایهگذاری و رشد سرمایه و فرصت شغلی وجود داشته باشد.
قادری افزود: براساس آماری که خود دولت در مورد ضمائم برنامه پنجم ارائه داده است اذعان داشتهاند که اگر بنا باشد سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کنیم و نرخ بیکاری را در همین حد فعلی نگه داریم به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم اما کل حجم سرمایهگذاری در صادرات نفت شاید به ۱۰۰ میلیارد دلار هم نرسد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطر نشان کرد: منابعی که در داخل وجود ندارد و تحریمها نیز تا حدی مشکل آفرین است بنابراین حتی اگر ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نفتی نیز صورت گیرد، عملاً این حجم سرمایهگذاری برای اشتغال محقق نمیشود.
وی افزود: در شرایطی که تحریمها مشکل ساز بوده و هدفمندسازی یارانهها اجرا شده است عملاً هزینههای تولید در حال افزایش است و افزایش هزینههای تولید و افزایش نرخ تورم به کاهش فرصتهای شغلی میانجامد که این موارد نیز دلیل بر اشتباه بودن اعلام رقم فرصتهای شغلی توسط دولت است.
وی ادامه داد: مستنداتی که دولت ارائه میدهد مبنی بر اینکه به ازای هر فرصت شغلی مشخصات افراد شاغل ارائه میشود و در کنار آن به ازای هر ۶۰ متر مربع مسکن اضافی ایجاد شده، معادل یک فرصت شغلی در نظر میگیرند، چندان برای مجلس قانعکننده نیست.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: مجموعه این عوامل تردیدهایی را ایجاد میکند و مجلس معتقد است دولت باید تلاش بیشتری برای اشتغالزایی داشته باشد و اگر میخواهد فرصت شغلی ایجاد کند به دنبال فراهم ساختن زیرساختهای اشتغال با سرمایه کمتر باشد.
قادری با اشاره به اینکه ایجاد فرصت شغلی بسیار مهم است، تصریح کرد: شغل باید بادوام باشد تا شاغل در آینده مجبور به رها کردن آن نباشد و نیز باید درآمد قابل قبولی برای شاغل و خانواده به همراه داشته باشد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: شغل باید تولید ناخالص ملی را افزایش دهد، به تولید ثروت بینجامد و خارج از بخشهای دلالی و واسطه بازی باشد.