ايتنا - تاكنون براي هيچ يك از فروشگاههاي الكترونيك، سايتهاي دوستيابي و همسريابي و تارنماهاي شرطبندي فوتبال شناسنامه و يا پروانه فعاليت صادر نشده است.
ساماندهي بيش از 23 هزار سايت و وبلاگ در وزارت ارشاد
خبرگزاری ايرنا , 17 مرداد 1390 ساعت 14:44
ايتنا - تاكنون براي هيچ يك از فروشگاههاي الكترونيك، سايتهاي دوستيابي و همسريابي و تارنماهاي شرطبندي فوتبال شناسنامه و يا پروانه فعاليت صادر نشده است.
مسوول ستاد ساماندهي پايگاههاي اينترنتي ايراني و خبرگزاريهاي غيردولتي گفت: تا كنون ۲۳ هزار و ۹۹۱ سايت و وبلاگ از طريق تارنماي ساماندهي اطلاعات اوليه خود را ثبت كردهاند كه از اين ميان، تعداد ۱۵ هزار و ۸۰۶ مورد مربوط به وب سايتها و هشت هزار و ۹۸ مورد مربوط به وبلاگها است.
محمد صادق افراسيابي در گفتوگو با ايرنا اظهار داشت: طرح شناسنامهدار كردن وبسايتها و وبلاگهاي كشور با هدف اجراي آييننامه ساماندهي و توسعه رسانهها و فعاليتهاي فرهنگي ديجيتال مصوب سال ۱۳۸۹ هيئت محترم وزيران و بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران از اوايل خردادماه ماه آغاز شده است و تاكنون ۲۰۵ پايگاه اينترنتي با تكميل اطلاعات مربوط به اعضاي تحريريه، مشخصات فني و نحوه توليد محتوا، شناسنامهدار شده و براي آنها گواهي ثبت در ستاد ساماندهي پايگاههاي اينترنتي ايراني و خبرگزاريهاي غيردولتي صادر شده است.
به گفته مسئول ستاد ساماندهي پايگاههاي اينترنتي، سايتهاي داراي شناسنامه بر اساس گواهي ارائه شده به ايشان ميتوانند نسبت به انجام فعاليتهاي مرسوم رسانهاي نظير تعامل با مخاطبان و مشتريان، افتتاح حساب بانكي و ثبت رسانه به عنوان موسسه غيرتجاري اقدام كنند.
نماينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در هيئت كارشناسي تعيين مصاديق، فعاليت تمامي پايگاههاي غيرخبري را مشروط به اخذ مجوزهاي لازم از سوي نهادهاي ذيربط دانست و تاكيد كرد: بر اساس مصوبه كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، پايگاههاي همسريابي بايد داراي مجوز فعاليت از سوي وزارت ورزش و جوانان باشند و پايگاههاي فاقد مجوز در ماه جاري از تارنماي ساماندهي حذف خواهند شد.
افراسيابي در ادامه از بهروز شدن نسخه جديد تارنماي ساماندهي ظرف شصت روز آينده خبر داد و گفت: در نسخه جديد امكان ردهبندي موضوعي پايگاههاي اينترنتي و وبلاگهاي كشور ايجاد شده و مراجعه كنندگان به اين تارنما ميتوانند كليه تارنماهاي ذيل يك موضوع را مشاهده كنند و از اسامي و نشاني اينترنتي پايگاههاي داراي شناسنامه مطلع شوند.
وي خاطرنشان كرد: هم اكنون برخي پايگاههاي اينترنتي خصوصا تعدادي از فروشگاههاي الكترونيك، پايگاههاي شرطبندي فوتبال و پايگاههاي همسريابي از داشتن مجوز فعاليت خبر دادهاند كه اين موضوع صحت ندارد و تاكنون براي هيچ يك از فروشگاههاي الكترونيك، سايتهاي دوستيابي و همسريابي و تارنماهاي شرطبندي فوتبال شناسنامه و يا پروانه فعاليت صادر نشده است و البته براي سايتهاي شرطبندي فوتبال مطمئنا در آينده هم چنين مجوزي صادر نخواهد شد.
مسئول ستاد ساماندهي پايگاههاي اينترنتي ايراني و خبرگزاريهاي غيردولتي از عموم مردم درخواست كرد كه با ارسال گزارشهاي مردمي مبني بر سوءاستفاده از نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايگاههاي اينترنتي از طريق ارسال پست الكترونيك به نشاني report@samandehi.ir زمينه لازم را براي برخورد قانوني با متخلفان هموار كنند.
وي خاطرنشان ساخت: در صورت مشاهده رفتارهايي كه منجر به فريب مخاطب شود ضمن حذف پايگاههاي شناسايي شده از تارنماي ساماندهي با اين گونه ادعاهاي دروغين برخورد قانوني صورت خواهد گرفت، چرا كه ثبت پايگاه در تارنماي ستاد ساماندهي پايگاههاي اينترنتي و خبرگزاريهاي غيردولتي به منزله شناسنامهدار شدن و داشتن مجوز فعاليت نيست.
افراسيابي افزود: هر فردي ميتواند با تكميل فرم ساماندهي پايگاه خود را ثبت نمايد و در اين مقطع كليه مراحل به صورت هوشمند و بدون دخالت نيروي انساني انجام ميشود، اما اخذ مجوز فعاليت مشروط به شرايطي همچون احراز صلاحيت فردي، داشتن حداقل سه سال سابقه فعاليت مرتبط با موضوع تارنما و مدرك تحصيلي فوق ديپلم و بالاتر است.
کد مطلب: 19062
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/19062/ساماندهي-بيش-23-هزار-وبلاگ-وزارت-ارشاد